Cred că de puține zile, în Piața Mare s-a mai deschis un restaurant. ”Deocamdată nu are nume... încă nu sunt gata toate actele”, explică unul din ospătari lipsa oricărei sigle și a vreunui nume în meniu. Un meniu amplu, în care – pe moda celor din unele țări cu apă caldă – felurile de mâncare sunt prezentate în imagini și numerotate. Cu tot cu deserturi, peste 125 de feluri. Le-am consultat aproape pe toate, timp de zece minute. Ospătarul a venit să ne ia comanda, moment în care, văzând că ne uităm la mâncare ne-a povestit spășit. ”Știți, plita din bucătărie e defectă. Acum se lucrează la ea. Bucătăria e închisă”...
Nu am renunțat atât de ușor, astfel că în ziua următoare, mai mulți ne-am așezat la mesele amplasate pe terasa din colțul dinspre strada gen. Magheru al Pieței Mari. Plita din bucătărie, ”în mare”, era reparată. Eu am comandat ceea ce ochisem de cu o zi înainte: o specialitate a casei de porc, care în fotografie arăta precum o apetisantă friptură, înconjurată de ceva sos roșu și o frunză de salată. La ”explicații” era trecut doar ”porc, cartofi natur”, 600 g, 46,9 lei. Ospătarul m-a întrebat ce garnitură vreau. Cum cartofii fierți prezentați în meniu nu erau printre opțiunile enumerate de ospătar am ales mazărea. Tot de la masa noastră a mai fost comandată o porție de ciuperci umplute și o pizza quattro formaggi.
Am așteptat vreo 40 de minute până să vină mâncarea din bucătăria restaurantului fără nume. Vreme berechet să ni se lungească urechile, dar și să studiem meniul amplu, în care ciorba de burtă sau cea în coajă de pâine era la câteva pagini de specialități grecești sau germane, alături de care stau nelipsitele pagini cu pizza. Să ai de unde alege, vorba unora dintre români.
Când a venit mâncarea, inițial am crezut că au greșit comanda. ”Specialitatea casei porc” este, de fapt, ciolan fiert, pus puțin la cuptor după ce a fost acoperit cu cașcaval și bulion. Nu prea semăna cu fotografiile din meniu. Iar ciupercile umplute... erau de fapt niște ciuperci în care plutea ceva unt, probabil, topit. În afara lingurii de tzatziki din mijlocul farfuriei, iarăși nu semăna mai deloc cu ceea ce era prezentat în meniu.
Despre gust... nici pe departe pe măsura prețului. Adică, mâncare cât să nu pleci flămând din Piața Mare. Pizza, la fel, normală, fiind singura care în imagini aducea cu ceea ce e prezentat în meniu. Nimic care să te îmbie să te lingi pe degete felicitându-te pentru alegere.
La final, a venit și nota: 45,9 - specialitatea casei, 20,9 lei – pizza, șase lei foccacia cu cașcaval, 10,9 lei – ciupercile. Adică aproape 84 de lei, fără băuturile pe care nu le-am mai pus la socoteală.
Clientul invizibil
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Pieței Mari , Piata Mare
Vizualizari: 2819
Ultimele comentarii
Acum 54 minute
Calu
Acum 1 oră
Cozma
Acum 2 ore
Sparrow
Acum 2 ore
Sparrow
Acum 3 ore
Sibian