Duminică,
25.09.2022
Cer Senin
Acum
6°C

Sibiul slab

O instituție inutilă. Cel puțin pentru sibieni. Acesta este Parlamentul României, cu tot cu trimișii sibienilor acolo. Cei opt deputați de Sibiu cheltuiesc într-o lună peste 140 de mii de lei. Banii se duc pe salariile lor, ale angajaților lor și pentru materialele consumate în birourile parlamentare. Dacă înmulțim acești bani pe întregul mandat de patru ani, atunci vom vedea că deputații consumă peste 1,5 milioane de euro numai pe salarii și consumabile. Doar că la acești bani se mai adaugă și alte cheltuieli legate de deplasarea în teritoriu, cazarea în București, drumul spre și de la București, telefonie mobilă și deplasări externe, atunci când este cazul. Și  suma se dublează.

Nu ar fi mare lucru pentru un județ precum Sibiul, care și produce, nu numai consumă, dacă ar aduce ceva de acești bani. Măcar imagine, dacă altceva nu pot. Dacă nu pot face legi, dacă nu se pot afirma ca oameni politici, dacă nu sunt interesați de problemele celor care i-au votat, atunci măcar să fie o imagine demnă pentru acest județ. Dar cu cine?

Eram convins că deputați mai slabi decât Axente, Pușcaș și Roman nu există. Dar uitându-mă pe fișa județului cu foștii parlamentari îmi vine să râd. Mircea Bucur, Cornel Știrbeț, Gheorghe Suditu, ei au fost deputații sibieni care au reprezentat județul. Alături de ce s-a mai găsit pe aici, Sibiul a fost permanent locul unde și-au găsit loc trimișii partidelor. Poate ați uitat de Raymond Luca, Francisc Tobă, Sorin Pantiș (proaspăt arestat în dosarul ICA – Dan Voiculescu), Radu Podgorean și alți politicieni de marcă, aduși aici, pentru care partidul lor nu a găsit altă circumscripție electorală decât în Sibiu.
Poate a fost mai bun Marcel Piteiu, PD-istul care a refuzat timp de doi ani să preia postul de deputat, ca să nu piardă șefia Romgaz. Oricum n-ar fi făcut mare lucru, dar așa a făcut o economie la buget. A simțit atunci lipsa unui deputat? Va simți acum cineva lipsa altor câteva zeci, sute, chiar...

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus