Sâmbătă,
03.12.2022
Ceata
Acum
3°C

Cavalerii si domnitele revin pe strazile Sibiului la Festivalul Medieval “Cetati Transilvane"

În perioada 29-31 august la Sibiu se va desfăşura cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Medieval “Cetăți Transilvane”, eveniment menit să celebreze zilele orașului Sibiu. Ediția din acest an va avea loc în Centrul Istoric din Sibiu, în piețe, pe pietonala Nicolae Bălcescu şi pe mai multe pe străzi din oraş. Evenimentul ia startul, an de an, cu tradiționala paradă a personajelor medievale la care participă purtând costume medievale, toți artiștii invitați - aproximativ 400, raportat la ultimele ediții.

„Programul fiecărei ediții este unul variat, menit să răspundă nevoilor culturale ale unui public eterogen: concerte live de muzică medievală, animații stradale, lupte de stradă, turniruri, spectacole de teatru profesionist sau amator, dans sau expoziții de fotografie, ateliere meşteșugărești, iarmaroc medieval. Ofelia Popii, Anca Sigartău, Mihai Gruia Sandu, Luminița Gheorghiu, Corvus Corax (Germania), Drachenmond (Germania), Artistika (Croaţia), Giganţii din Badalona (Spania), echipa emisiunii Cronica Carcotaşilor sunt doar câteva dintre numele sonore prezente în festival, de-a lungul ediţiilor de până acum ale festivalului. Festivalul sibian este singurul festival de gen din ţară care i-a avut pe afiș, la două ediții, pe artiştii de la Corvus Corax – una dintre cele mai apreciate formații de muzică medievală la nivel mondial”, spun organizatorii.

Spania, Serbia, Germania, Bulgaria şi Letonia sunt ţările din care provin artiştii ediţiei din acest an. Alături de invitaţii din străinătate la festival vor participa şi companii de teatru, ordine cavalereşti şi artişti din Sibiu şi din România.

Invitatul special al ediţiei din acest an este Compania Carros de Foc Spania, care va prezenţa în cele trei zile de festival două spectacole în premieră la Sibiu - spectacole cu marionete şi care alegorice supradimensionate.

Parada festivalului va avea loc vineri, 29 august, de la ora 21:00. Locaţia de start a paradei va fi Parcul Cetăţii - Turnul Dulgherilor, iar parada va urma traseul Parcul Cetăţii - Bulevardul Nicolae Bălcescu - Piaţa Mare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

Bsi_Hermanstadt

Acum 8 ani

Speram sa vina si bebelusele, nu doar cameramanii cornicii carcotasilor :))
Raspunde

@Bsi_Hermanstadt

Acum 8 ani

mai da-le in pl mea de bebeluse. :))))
Raspunde

gogu

Acum 8 ani

Bebelusele lipseau, acum cand Elena Udrea si-a anuntat candidatura la prezidentiale si i-a criticat direct pe Ponta si Johannis. Oare feministele o vor vota?
Raspunde

feminista

Acum 8 ani

NU ! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus