Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

Ioan Rus are o alta solutie in locul autostrazii Sibiu – Pitesti. Largirea unui drum deja existent

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, susține că România ar ieși mult mai ieftin dacă nu s-ar mai construi autostrada Sibiu – Pitești, ci s-ar lărgi doar șoseaua Curtea de Argeș – Sibiu. Rus a explicat că s-au dezvoltat în ultima ”Acum discuţia se mută de la necesităţi, la posibilităţi. Noi în tot exerciţiul bugetar european până în 2020 avem 6 miliarde de euro toţi banii pentru autostrăzi. Dacă am face Sibiu-Piteşti ar costa 3 miliarde de euro, adică jumătate. Noi să zicem că avem deja dezvoltat triunghiul Timişoara-Arad-Deva. Ne-am gândit să mărim drumul-expres Curtea de Argeş-Sibiu cu câte o bandă pe sens. Aşa ne-ar costa la jumătate şi am avea bani să deschidem şi Piteşti-Craiova. Dar nouă nu ne trebuie numai atât, trebuie să conectăm Moldova de Transilvania fie cu două drumuri-expres, fie cu două autostrăzi. Noi putem conecta un drum de la Vatra Dornei către Ungaria sau de la Bacău la Braşov. Dar la Braşov să facă ce? Trebuie conectat şi Braşovul cu Sibiul şi cu Autostrada Transilvania.   Deja zonele Arad-Timişoara au o dezvoltare mult mai mare decât zonele din estul extrem al ţării. Noi trebuie să dăm şansa tuturor regiunilor să se dezvolte”, a declarat Rus pentru ziarul Adevărul.
În acest moment se află în desfășurare licitația pentru studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu – Pitești, licitație ce a fost amânată după ce mai multe societăți au contestat modalitatea propusă de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR). Procedura de licitație a fost lansată inițial la începutul lunii iunie, cu termen inițial de depunere a ofertelor ziua de 23 a lunii iunie și o valoare aproximată la 43,4 milioane de lei, fără TVA. Pentru Sibiu – Pitești, CNADNR a fixat termenul final pentru depunerea ofertelor data de 8 septembrie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

39 comentarii

...

Acum 9 ani

a plecat sova a venit alt bou. in loc sa rezolve problema autostrazii care trebuie facuta cu fonduri europene, deci pe noi nu ne costa (sau ne costa prea putin), el creaza probleme: cum sa nu facem autostrada inventand tot felul de motive. dar nefiind din bani europeni largirea asta a drumului, exista posibilitatea de a fura mult mai simplu. cine l-o gasit pe dobitocu\' asta sa-l puna ministru? dar sa nu disperam ca sibiul are o \"pila\" la ministerul transporturilor: pe marinescu. sigur asta face un mare lobby pentru a se indeplini dorintele sibienilor :))
Raspunde

Alex

Acum 9 ani

Normal ma gunoiule in loc sa faci ce trebuie pentru tara, faci ce trebuie sa iti asiguri curu ala gras. Sa iti asiguri voturile din partea prostimii. Toata lumea iti cere o autostrada anume, toate companiile si tu te tragi pe fese. Mai bine faci 2 autostrazi in moldova care nu au nicio relevanta economica si 3-4 la olteni ca deh aia va voteaza en-gros. Trageti o autostrada pana in teleorman, cel mai mare centru industrial al romaniei si una pana in botosani, centrul economic al tarii unde se invart banii de pe wall street. Asa as vrea sa se supere putin companiile mari si sa falimenteze putin tarisoara asta condusa de rahati cu ochi.
Raspunde

GUSTAV

Acum 9 ani

Astia/psd trebuie bagati in puscarie.
Raspunde

x

Acum 9 ani

deci barometrul de prostie a puscat din nou... normal... mai bine carpim o sosea, ca asa se pot spala banii cel mai bine si construim niste autostrazi scurte si inutile care tot asa se vor termina in sensuri giratorii in loc sa fie legate cu alte autostrazi.
Raspunde

M

Acum 9 ani

Ceva nu da aici, si aceasta e viteza. Parca vad ca se vor baga o gramada de bani in largirea drumului Curtea de Arges - Sibiu si vom fi nevoiti sa mergem cu 50 - 70 km/h...ceea ce dupa parerea mea nu sunt decat bani cheltuiti degeaba. Autostrada este solutia.
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Nu sunt economist, dar care e incarcatura DEMOGRAFICA si ECONOMICA pt ca o autostrada sa fie suportabila (nu rentabila fiind mai mult strategica) ? O retea de drumuri expres transfirmabile la momentul oportun era solutia. Doar o opinie (care se sustine)
Raspunde

@6

Acum 9 ani

autostrada asta se va face cu bani europeni. largirea drumului, cu bani romanesti. daca se largeste drumul se poate fura bine. daca se face autostrada, pentru romania e mai ieftin decat daca se largeste drumul. daca se face autostrada, nu se poate fura cu asa multa nesimtire. opinia ta se mai sustine?
Raspunde

Ioan Rus Carpeala

Acum 9 ani

Petec aici, petec acolo ... Ioan Rus, initiatorul celui mai mare esec din infrastructura romaneasca (Bechtel), e RELOADED! Dar nu te-am uitat! Revenind, Carpatii nu trebuie sa mai fie o piedica intre zonele puternic dezvoltate! Autostrazi Sibiu-Pitesti, Brasov - Bucuresti, Gheorgheni - Piatra Neamt. in 5 ani aceste autostrazi sa se faca + centurile oraselor. Restul e poveste!
Raspunde

geo

Acum 9 ani

Cel mai bine ar fi sa lasati drumul asa cum este si sa interziceti circulatia autovehiculelor. Deschis numai pentru carute cu cateaua legata de ele. Nu vor mai fi nici accidente grave si asfaltul va rezista mai mult.
Raspunde

@7

Acum 9 ani

Fara sa polemizez,opinia era in general desre autstzi -nu existam doar noi. SB - Curtea de Arges \"mananca \" jumatate din banii alocati pana in 2020 . E de discutat. Daca ramanem impiedicati de frica furtului sa nu mai favem nimic.
Raspunde

Georg

Acum 9 ani

DEZVOTARE si sosele: -Catre EST sau catre VEST?!...Unde-i EUROPA in care exista UNIUNEA EUROPEANA cu Universitati, cu locuri -de-munca, UNDE emigreaza cei din Arcul Carpatin?
Raspunde

Bla Bla

Acum 9 ani

\"s-ar lărgi doar șoseaua Curtea de Argeș – Sibiu\" Care-i aia?
Raspunde

@10

Acum 9 ani

si daca autostrada asta nu mananca jumatate din banii alocati pana in 2020, atunci banii aia se pierd. sau pentru ce naiba trebuie sa-i pastram? europa ne preseaza sa facem odata culoarul iv si noi ne kkm ca terminam banii, ca ne costa. crezi ca se va face altceva mai bun cu banii aia daca nu se face autostrada? crezi ca e mai bine daca vine rus si mai pune o banda pentru biciclisti pe marginea drumului sibiu- curtea de arges e mai bine? si nu ma impiedic de frica furtului. tu ce te tot impiedici de constructie autostrazii sibiu - pitesti? esti neam cu rus? sau cu sova? toata lumea vrea autostrada asta numai tu esti gica contra.
Raspunde

@1

Acum 9 ani

Fa-o tu!
Raspunde

cineva

Acum 9 ani

Si cand ma gandesc ca pe toate forumurile de aici zicea lumea ca miticii fac si drag contra Ardealului preaiubit? Ei uite, dupa Boc- poc, alt ardelean de nadejde care arata ca politicienii sunt la fel, nu conteaza de unde vin, interesul personal primeaza!!!Uite dovada!
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Miticii sunt transfrontalieri, a fi mitic e o stare de spirit, nu una de origine.
Raspunde

cineva

Acum 9 ani

Perfect de acord, multumesc!
Raspunde

@16 joseph

Acum 9 ani

Sibienii sunt transhumanti, a fi sibian nu e neaparat nevoie sa fii cioban dar e mai usor daca deja esti cioban
Raspunde

@13

Acum 9 ani

Toata lumea vrea dar...nimeni nu poate ! Si Münchausen se scotea din mlastina tragandu -se de turul pantalonor. Spre linistea ta -vreau si eu AUTOSTRADA. Ce simplu a fost. Acum va fi ! Alzara.
Raspunde

autostrada

Acum 9 ani

Da-ti demisia si pleci de acolo ca pute tara asta de incompetenti ca tine. Verifica unde s-au dus banii de la centurile de diamante ale clujului si furtul de la jumate din centura Sibiului si adu-i inapoi la buget si sa vezi cum ai bani.Autostrada asta e finantata cu 95% din bani europeni, n-o mai tot trage de moate ,autostrada asta trebuia sa fie gata de 20 de ani.O tot strigat Europa la noi sa facem tronsonu asta de ani de zile si voi nu si nu,de era cluju sau brasovu pe culoar in locu Sibiului era gata de ani de zile mai ales ca e facuta din bani europeni da la voi Sibiu va sta in git,gugustiucilor.Ba ia doua TBM-uri si faci tunel pina la Curtea de Arges si dai de lucru si la somerii mineri din Valea Jiului,n-o mai tot scalda cu cirpeli pe un tronson european, daca nu da-ti demisia. VOTATI JOHANNIS DE VRETI SA AVETI AUTOSTRAZI IN TARA,DE NU SI PESTE 20 DE ANI VETI VEDEA AUTOSTRAZI TOT ARATATE CU BATUL PE HARTA. DATI-VA DEOPARTE,NE-AM SATURAT DE TAM TAMUL, INCOPETENTA, MINCIUNILE SI MANIPULARILE VOASTRE.VREM FAPTE,NU POVESTI SI LAMENTARI.
Raspunde

bicher@20

Acum 9 ani

ai zis-o bine
Raspunde

@20 autostrada

Acum 9 ani

De ce crezi tu ca autostrada are vreo treaba cu sibiul? Sibiul e un catun de ciobani pe langa care intamplator trece autoatrada la fel cum trece si pe langa lehliu. Sibienii inca se pisa pe marginea drumului , bloceaza cu oile drumul national sau merg in masalier pe autostrada. ***www.gandul.info/magazin/ce-a-facut-un-sofer-din-sibiu-pe-autostrada-m-am-uitat-ca-prostul-de-vreo-4-5-ori-si-tot-nu-imi-vine-sa-cred-13135256
Raspunde

@22

Acum 9 ani

Ai nota 2, stai jos si continua sa spargi semintele alea sarate cu urina
Raspunde

@23

Acum 9 ani

Te imbratisez!! Cu drag!
Raspunde

autostrada

Acum 9 ani

ba husane de la 22 nu mai traje prafuri pe nas ca esti de o ptostie rara mba copy -paste tu din ce jeg cu buda in fundu gradini tetragi ,bai tarane cind sibioul era oras stramosi tai traiau in scorburi si imbracamite aveati cite o frunza in fata si in spate ,ba ciora rusareasca al dracu catun este sibiul la populatia de peste 300 000 de locuitori aici incluzind si emigranti din ultimi 5 ani din sudu si estu tari ,ba dute la un doctor de cap s-au dute la abator si fa comanda la unu de bou ca tie orcum nu te ajuta la cita minte ai [pto s-a pui o tabla s-a nu -ti ploua in git ,ba oaie asta este prioritar sibiu -pitesti -giurgiu restu sunt mofturi si ramasite ceausiste cind pupicuristi ca tine ca s-al multumiti pe cel mai iubit fiu al boborului ati transformat scornicestiu in oras la voi obedienta si prostia este la rang de virtute,cioban ba dute in marginime si vezi in ce conditi traiesc astia de i-i faci ciobani spre deaosebire de voi astia de la vale stati in case de de gainat si balega de la animale acoperite cu catran s-au tabla si buda in papusoi .la catunu tau tarane nu mai polua aeru prin sibiu
Raspunde

un sibian

Acum 9 ani

d-nul Rus nu-I de pe planeta asta...
Raspunde

contradictie in termeni

Acum 9 ani

Oan Rus asta cica ardelean din PSD... Cred ca asta e o contradictie in termeni (nu exista ardelean normal la cap care sa fie in PSD).... Ori e ardelean, ori e din PSD. In cazul lui Rus e doar din PSD...
Raspunde

@27

Acum 9 ani

Felicitari!!!
Raspunde

@27

Acum 9 ani

Corect! Bine spus!
Raspunde

@22

Acum 9 ani

Tu vorbesti de Sibiu cand la tine in Ilfov nici trotuare nu aveti? Mai lasa-ne cu dinastea si pune mana pe o carte de istorie si alta pe buruienile din fata portii pe care nu le tai de lene
Raspunde

huoooo

Acum 9 ani

largirea drumului existent cu 20mil de euro km?asa va place la psd...nici un km de autostrada n atzi fost instare sa facetzi haladelelor..prosti vor fii oricum sa va aleaga k asai romanul imbecil
Raspunde

EST¨Constanta

Acum 9 ani

Avem nevoie de o singura autostrada care sa ne scoata la lumina (in vest). A1- NU ESTE CLAR DONMULE MINISTRU! Lasati Electorala si faceti treaba va rog. Mergeti pe santier.. poate va vin idei mai bune!
Raspunde

tarkus

Acum 9 ani

Intai PSD-ist, ardelean Mai vedem cand so daca e convenabil. Ca PSD-ul da papa la copii mei, nu Ardealul, nu Sibiul. @27: +1
Raspunde

roman

Acum 9 ani

ar trebui impuscati cum au facut cu Ceausescu ...macar tot ce s-a facut e datorita lui ...a fost si patriot dar a si avut greselile lui ca orice muritor.
Raspunde

pt.1

Acum 9 ani

Care Marinescu....Albin?????
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

O mare prostie sa propui in secolul 21 cu o asemenea solutie . Dragi Sibieni nu va mai obositi sa le mai dati raspunsul celor care jignesc Sibiul , cand aduc asemenea jigniri si vin cu o asa caracterizare acea persoana josnica se caracterizeaza de altfel pe el .
Raspunde

@sibieni

Acum 9 ani

Sibieni cei mai de rahat oameni pe care i-am cunoscut
Raspunde

@37

Acum 9 ani

Cita invidie si frustrare e in raspunsul tau,aprox 100% este? Ai vrea sa fi si tu sibian,da esti prea.... rahat
Raspunde

BASESCURUS

Acum 9 ani

NU EXISTA UN DRUM SIBIU CURTEA DE ARGES CA SA FIE LARGIT. EXISTA SIBIU RM. VILCEA PE VALEA OLTULUI ,CUM IL LARGESTI? RM VILCEA CURTEA DE ARGES E PLIN DE ALUNECARI DE TEREN CIT COSTA SA-L FACI SI SA-L LARGESTI? IOAN RUS BASISTUL NU ARE CE CAUTA IN PSD SAU LA MIN. TRANSPORTURILOR EL NU A VAZUT SI NU CUNOASTE HARTA ROMANIEI!!!!!RUSOFILUL ASTA KGB-IST TREBUIE ARUNCAT AFARA DIN PSD SI DIN TARA. AFARA KGB-ISTU
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus