Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

Acasa nu e chiar cald si bine

La restaurantul Acasă, din cartierul Vasile Aaron, chiar am mâncat ca acasă. Mâncarea avea gust ca acasă, vreau să spun, că doară nu am stat tolănit pe canapea cu picioarele în sus și un castron în brațe, în fața laptopului. Dar dacă am mâncat ca la mine acasă, ce rost mai are să merg la restaurant?

Încă de când s-a pus problema să merg să mănânc într-un restaurant aflat la marginea unui cartier mărginaș, m-am întrebat: cine pe lumea asta ar avea chef de ieșit să ia masa în oraș și în loc să spună ”Hai în centru!” sau ”Hai în Piața Mică”, ar spune ”Hai spre marginea orașului, undeva în Vasile Aaron, ca e un restaurant ascuns pe acolo!”. Și mai departe, mă întreb cum supraviețuiesc astfel de localuri?

Raspunsul l-am aflat într-o după-amiază, săptămâna trecută. La doi pași de Șoseaua Ștefan cel Mare, înainte de sensul giratoriu care cotește spre Gușterița, este o tăbliță prăfuită pe care scrie ”Meniul zilei”. Merg, trag de ușă, și e încuiată! O hârtie anunță că intrarea este prin spate, după colțul străzii. Așa înțeleg că Acasă este, de fapt, o pensiune cu restaurant spațios la parter, transformabil în sală de nunți/parastase. Apropo, colegul cu editorial a încercat acum ceva timp să mănânce acolo și n-a putut pe motiv de parastas. Eu am găsit deschis localul decorat într-un predominant portocaliu, cu un frumos linoleum cu sclipici care nu era tocmai curățel, precum și beculețe de pom de Crăciun într o planta aflată la intrare. Senzația generală este una de kitsch, cu spoturi și jaluzele verticale pe lângă tablouri cu suporturi de metal pentru niște păharele mici. Cât timp am ascultat un mare hit pop la radio am răsfoit meniul aflat într-o mapă clasică ușor uzată și cu folia de plastic îndoită. Pe fața de masă erau două pete mari.

Și apropo de meniu, acesta este cât se poate de banal și, hai să-i zicem, românesc: ciorbe, cașcaval pane, cartofi prăjiți,  ciolan, friptură, salată de varză și castraveți etc. Am mâncat ciorbă de burtă, ciolan afumat cu cartofi țărănești și o salată. Am băut o apă minerală. Și aici aș vrea să menționez unul dintre puținele lucruri pozitive. Mâncarea a fost exact cum mă așteptam, adică gustoasă și sățioasă. Pot să spun că am mâncat bine și m-am săturat. Iar al doilea aspect pozitiv este atitudinea chelnerului, un tip amabil și atent. Pentru toate cele enumerate am mai sus am plătit puțin peste 35 de lei, cu tot cu bacșiș pentru chelner.

După ce am mâncat și la Acasă pot să spun cu mâna pe inimă că nu văd absolut niciun motiv pentru care m-aș mai duce vreodată acolo. E departe, nu atrage prin nimic, nu este deosebit de frumos, au doar mâncare bună, dar pe care o pot găti și eu la mine acasă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 4995

Comentarii

9 comentarii

hmm

Acum 11 ani

nu au dat din partea casei de esti asa suparat ? sunt localuri mult mai naspa si ai zis ca e ok . dar ce a faci , linguseala bat-o vina !
Raspunde

@hmm

Acum 11 ani

prietene esti aproape de adevar. baietii au primit 100 de lei de la basescu ca sa mearga intr-o plimbare la localul mai sus amintit. nu s-au inteles la plata si baietii au spus sa scrie de naspa despre cel mai de lux restaurant din sibiu. m-am uitat pe tripadvisor si este cel mai mare restaurant din tara. turistii straini stau la coada la intrare. rusine pentru acest articol fatarnic. :)
Raspunde

mitzy

Acum 11 ani

Pe mine nu m-a platit nimeni insa vreau sa spun ca am petrecut de revelion la Acasa si chiar m-am simtit excelent. Servire impecabila, gazde deosebite, mancare gustoasa, bauturi alese si distractie la maxim!
Raspunde

lol

Acum 11 ani

si eu inca din 2009 mi-am luat bilete pentru revelion 2015 organizat la acest local. sunt foarte multumit. biletul miroase a ciolan, si de fiecare data cand il miros ma gandesc doar la cel mai bun restaurant din sibiu. grabiti-va, au mai ramas doar 3 locuri pentru revelion 2017
Raspunde

Fifi

Acum 11 ani

Nu stiu ce e mai grav. Sa faci revelionul acolo, sau sa te lauzi ca ai facut revelionul acolo?
Raspunde

@@@

Acum 11 ani

coteste spre LAZARET si BROSCARIE breee ! Gusterita e la mama dracu dupa Cibin. mai arunca naibii un ochi pe harta...geez ! whatta peasant !
Raspunde

nu recomand

Acum 11 ani

Pentru cei care il numesc restaurant.... nu este un local sa merite denumirea aceasta. Sala de botez petrecere sau parastas este mai de graba. Au un sistem de catering care iti aduce mancarea calda ca acasa dar facuta ca la ... un fel de cantina. De cand intri pe usa se vede calitatea localului sau mai bine zis nu se prea vede ca lumina este scumpa sa o tina aprinsa ca sa te simti mai ca acasa. Ce sa zic fiecare apreciaza in felul lui dar daca doriti sa mancati la un restaurant adevărat va recomand hermania si le puteti compara din toate punctele de vedere. Restaurant - Sala de evenimente mai restranse si fara pretentii
Raspunde

Formatii Nunta

Acum 8 ani

E foarte bun restaurantul
Raspunde

Band Nunta Formatir

Acum 8 ani

Este important ca personalul restaurantului sa te faca sa te simti ca intre prieteni si nu numai cand e vorba de nunta saunde vreun eveniment.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus