Aproximativ 250 de sportivi, cadeţi şi juniori, se vor întrece la Turneul Inţernational de Judo Cupa Temerarul, care va avea loc la Sala Transilvania, în perioada 12-14 septembrie. Vor participa judocani din zece ţări europene: Austria, Italia, Bulgaria, Grecia, Serbia, Polonia, Rusia, Republica Moldova, Cehia şi România. În prima zi a competiţiei, după sosirea delegaţiilor şi după şedinţa tehnică, va avea loc tragerea la sorţi. Deschiderea oficială este programată sâmbătă, 13 septembrie, de la ora 9:00 dimineaţa. Concursul va începe la ora 9:30, pe cele trei spaţii de luptă, pe categorii de vârstă şi greutate, până la finale. Duminică, 14 septembrie, va avea loc un antrenament comun, condus de antrenori din Serbia şi Italia.
Invitaţie la lectură
Cele mai importante edituri din România vor ocupa Piaţa Mare la sfârşitul acestei săptămâni. SibiuBookFestival le propune sibienilor să petreacă patru zile în compania cărţilor şi lecturii, a celor mai importante edituri din România, care au pregătit reduceri de preţ de până 50 % pentru cele peste 4.000 de titluri expuse în pavilioanele din Piaţa Mare. Iubitorii cărţilor vor putea alege din cele mai noi apariţii editoriale, dar şi din titluri clasice din toate domeniile, albume, ediţii de colecţie, dicţionare, cărţi de ficţiune, educaţionale, de dezvoltare personală, carte spirituală, cărţi pentru copii.
Acţiune susţinută de Biblioteca Juteţeană Astra, Librăria Habitus, Libraruia Humanitas „Dai carte ai parte” este o campanie de colectare şi donaţii de carte şi rechizite şcolare din cadrul Proiectului „SibiuBookFestival ” prin care organizatorii îşi propun să aducă lectura aproape de copiii din zonele rurale. Sibienii pot susţine campania donând cărţi în perioada 4 – 14 septembrie în locaţiile de colectare: Librăria Humanitas, Librăria Habitus, Biblioteca Judeţeană Astra, Piaţa Mică nr. 4 şi la SibiuBookFestival, pavilionul „Born to play” în perioada 11-14 septembrie.
De la SibiuBookFestival nu o să lipsească nici perimetrul special amenajat în care se vor desfăşura activităţi artistice, educaţionale pentru copii. În perimetrul „Born to play” vor avea loc demonstraţii şi lecţii interactive, ateliere de percuţie, pian, chitară, fotografie, pictură, desen. În cadrul atelierului „Just Play” vor fi amplasate în Piaţa Mare instrumente musicale - pianine, chitare, instrumente de percuţie, miniorchestre compuse din 4-5 muzicieni. În special copiii, vor fi invitaţi să se oprească preţ de câteva clipe şi, să cânte la aceste instrumente.
De semenea, vor fi programate miniconcerte oferite de trecători, de amatori, de copii, fără nici o restricţie. În cadrul Festivalului din Piaţa Mare vor avea loc şi două concerte unplugged susţinute de două trupe de folk-rock alternativ. Fără Zahăr vor concerta sâmbătă, 13 septembrie, de la ora 19:30, iar trupa Ţapinarii va urca pe scenă duminică, 14 septembrie, de la 18:30.
Sibiul în cifre
Sibiu este un oraş plin de viaţă, un oraş al culturii şi al culturilor. Publicul larg va avea ocazia să cunoască cele mai interesante, captivante şi importante informaţii despre oraş prin intermediul proiectului „Sibiul în cifre, cultură în cifre”. Astfel în perioada 5 - 21 septembrie broşuri, expoziţii, prezentări şi ateliere creative în spaţiul public vor informa cetăţenii oraşului şi oaspeţii de pretutindeni cu privire la activităţile culturale şi dezvoltarea oraşului Sibiu. Astfel Sibiu se va prezenta locuitorilor săi şi întregii lumi.
Concurs de interpretare
Festivalul Naţional de Interpretare se va desfăşura în perioada 12-14 septembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor şi la Liceul de Artă Sibiu. Competiţia ia startul vineri, 12 septembrie, de la ora 15:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, continuă sâmbătă, de la ora 10 la Liceul de Artă şi de la ora 15, la Sindicate, încheindu-se duminică, 14 septembrie, printr-o Gală a laureaţilor ce va avea loc la Sindicate. Participa peste 180 de tineri, din 29 de judeţe ale tarii.
Focus Festival
Genurile alternativ, indie, post punk, dub, hardcore, drum and base și în general tot ce înseamnă muzică necomercială, vor fi reprezentate pentru a doua oară la Sibiu, într-un eveniment dedicat.
„Focus Festival” revine în Piața Mică din Sibiu în perioada 12 – 14 septembrie.
Spre deosebire de ediția precedentă, evenimentul se va desfășura pe o singură scenă, amplasată în Piața Mică, pe care vor urca, în cele trei zile de festival: Dekadens, After What, Kumm, Coma, Changing Skins, Light's Out, Omul cu șobolani, Junkyard Heroes, I'm The Trip, Domino și Gojira & Planet H. DJ, reprezentanți ai genurilor “dub” și “drum & base”, vor încheia fiecare seară de festival: Gojira & Planet H, Adub, Vlad F, Chris, DJ CampSauvage și New Disorder.
„Pentru a respecta noile reguli de organizare a evenimentelor în centrul istoric al orașului Sibiu, la această ediție toată lumea este binevenită, întrucât nu va fi percepută taxă de intrare. Focus Festival aduce un aer “fresh” în spectrul evenimentelor muzicale organizate la Sibiu. Rock clasic, jazz, muzică clasică, toate se regăsesc pe agenda culturală a orașului, mai puțin acest curent alternativ care, în mod nejustificat, s-a dezvoltat underground, câștigând în ultimii ani din ce în ce mai mulți adepți. Scopul evenimentului este de a aduce la suprafață acest gen muzical și a oferi un loc de întâlnire pentru cei care fac parte din această comunitate alternativă”, spun organizatorii.
Duatlon la Sibiu
Asociaţia Tură ȋn Natură din Sibiu dă startul sâmbătă, 13 septembrie 2014, începând cu ora 09:00, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, competiţiei Duatlon Sibiu – concept unic pentru sibieni, ȋn care abilităţile fizice ale concurenţilor vor fi puse la mare ȋncercare.
Concursul presupune îmbinarea alergării cu mersul pe bicicletă, pe un traseu pitoresc de aproximativ 18 kilometri: Parcul Sub Arini, potecile Rezervației Naturale ”Dumbrava Sibiului” până aproape de satul Rășinari, pentru ca la final să se treacă linia de finish în Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA.
„Duatlon Sibiu este un concept nou de concurs, în care vă învităm să alergați și să pedalați în echipe de două persoane pe o distanță de 20 km. Competiţia își dorește să promoveze combinarea a două ramuri sportive în cadrul unui concept interesant și provocator: alergarea și mersul pe bicicletă. De asemenea, ne propunem să promovam alergarea ca și alternativă de antrenament pentru bicicliști și mersul pe bicicletă ca și alternativă pentru alergători”, a declarat Răzvan Morariu, iniţiatorul proiectului.
Teatru pentru copii
"Vrăjitorul din Oz" este povestea micuței Dorothy, o fetiță care locuia în Kansas, la ferma mătușii Em și a unchiului Henry.
O tornadă stârnită din senin face ca Dorothy și cel mai bun prieten al ei, cățelul Toto, să ajungă în tărâmul de basm numit Oz. Ajunsă acolo, fetiță face cunoștință cu Sperie-Ciori, cel care-și dorește puțin creier în căpățâna-i de paie, cu Omul de Tinichea, cel care tânjește după o inimă care să-i bată în piept, și cu Leul cel Laș, care, deși este rege al animalelor, e un fricos și jumătate și tânjește după un pic de curaj. Aflând de Marele Oz, atotputernicul vrăjitor din Orașul Smaraldelor, sunt hotărâți să ajungă la el pentru a le îndeplini dorințele.
Spectacolul va avea loc sâmbătă, 13 septembrie, de la ora 18:00, la Teatrul Gong. Preţul unui bilet este de 7 lei.
Duminică, 14 septembrie, ora 17 :00, în Parcul din Cartierul Ştrand se va desfăşura proiectul „Weekend de poveste”, care propune exploatarea locurilor de joacă în aer liber ale orașului Sibiu și transformarea lor într-un tărâm magic al poveștilor. Mai multe weekend-uri la rând, cei mici se vor întâlni în parcurile lor preferate cu personaje magice din lumea poveștilor. Aceştia le vor povesti aventurile lor și se vor juca împreună cu cei mici, profitând de spațiile verzi ale orașului și antrenând copiii în activități educative în aer liber.
Sub coordonarea artistei Daniela Levai, în timpul atelierelor, copiii vor realiza lucrări creative (desene, colaje, mici figurine din elemente naturale) care să reflecte subiectul „Orașul meu îmi aparține”.
Marat/Sade deschide stagiunea la „Radu Stanca”
La Teatrul Naţional „Radu Stanca” va fi prezentată în avanpremieră duminică, 14 septembrie piesa Marat/Sade. Radical, anarhic şi emoţionant, celebrul text al lui Peter Weiss, câştigător al premiului Tony pentru cea mai bună piesă a anului 1966, este produs în premieră la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, într-o propunere originală a regizorului luxemburghez Charles Muller. Scenografia spectacolului este semnată de Dragoş Buhagiar, iar muzica originală este creaţia maestrului Vasile Şirli.
Aflat la azilul Charenton, Marchizul de Sade pune în scenă o piesă care prezintă ultimele ore din viaţa lui Jean-Paul Marat, unul dintre cei mai radicali scriitori şi politicieni ai Revoluţiei Franceze. Alături îi stau pacienţii azilului de boli mintale, obligaţi să „interpreteze“ personaje cheie ale celei mai celebre revoluţii din istoria europeană, în faţa şi pentru distracţia înaltei burghezii pariziene. Acţiunea piesei lui Sade are loc în baia ospiciului, desfăşurată cu permisiunea domnului Coulmier, directorul stabilimentului, o întruchipare a dictatorului care îşi exploatează „supuşii” pentru atingerea propriilor interese: faima de a fi considerat un conducător progresist.
Festivalul International al Artei Lirice care se desfăşoară în perioada 10 - 28 septembrie contină în acestea zile cu noi spectacole.
Program:
Vineri, 12. 09,
Sala Thalia “Don Pasquale” de G. Donizetti spectacol de opera - Sibiu, Sala Thalia Opera Comica pentru Copii Bucuresti
Duminica
14. 09 , ora 19:00, Biserica Evanghelica Sf. Ioan Ansamblul Flauto Dolce (cu instrumente de epocă) Zoltan Majo, flaute drepte, director artistic, Maria Szabo, flaute drepte, Erich Türk, clavecin şi soprana Mihaela Maxim In program: Muzică veche din spaţiul românesc (sec. XVII-XVIII
Marti 16. 09
“Faust” de C. Gounod spectacol de opera, Sibiu, Casa de Cultura a Sindicatelor Opera Nationala Romana Timisoara
Miercuri17. 09
“Take an opera break” scurte concerte de arii din opere in spatii publice Solisti: Oana Andra – mezzo - soprana, Adrian Dumitru - tenor, Aleandru Petrovici – pian
Joi 18. 09
“Take an opera break” scurte concerte de arii din opere in spatii publice
Vineri 19. 09
“Take an opera break” scurte concerte de arii din opere in spatii publice
Duminica 21. 09
“ Madama Butterfly” de G. Puccini spectacol de opera- Sibiu, Sala Thalia Clasa de opera a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti
Miercuri 24.09 – Duminica 28.09
“Vox Artis” Concurs International de Canto Sibiu, Sala Thalia
Joi 25. 09
“Opera in Baroc” – Concert de muzica baroca de G. F. Haendel Sibiu, Biserica Romanao Catolica Orchestra de camera a festivalului, Corul Filarmonicii”Transilvania” Cluj Napoca Dirijor: Stephen Smith - Elvetia Solist: Annina Haug – mezzo-soprana - Elvetia
Vineri 26.09
Recital Cameral Biblioteca Astra, Sala Festiva Veronica Anusca – soprana Emanuela Pascu – mezzosoprana Mihai Murariu – pian Lansare de carte: “De ce mergem la opera?” de Tiberiu Soare Prezinta: Costin POPA music critic
Duminica 28.09
“Vocile Operei” Festivitatea de premiere si concertul de gala al laureatilor Concurs ului International de Canto “Vox Artis” Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu Dirijor: Aurelio Canonici – Italia
Lansare de carte: "Opera Maiastra" de Costin Popa, prezinta prof. univ. dr. Anca Sirghie)
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Astfel Sibiul , Concurs International , Fără Zahăr , Sala Transilvania , Teatrul Gong , Sala Thalia , Librăria Humanitas , Dumbrava Sibiului , Piata Mare , Parcul Sub Arini , Piața Mică , After What , Răzvan Morariu , Oana Andra , Festivalul Internațional , Muzică Bucureşti , Marele Oz , Radu Stanca , Republica Moldova , Junkyard Heroes , Costin Popa , Asociația Tură , Orașul Smaraldelor , Libraria Habitus , Teatrul Naţional , Emanuela Pascu , I'm The Trip , Biblioteca Judeţeană Astra , Dragoș Buhagiar , Biblioteca Juteţeană Astra , Mihai Murariu , Peter Weiss , Artă Sibiu , Cartierul Ștrand , Daniela Levai , Revoluției Franceze , Corul Filarmonicii , „Vocile Operei” , New Disorder , Focus Festival , Just Play , Don Pasquale , Orchestra Filarmonicii , Vox Artis , După Festivalul Naţional , Vasile Şirli , Libraruia Humanitas , Rezervației Naturale , Artei Lirice , Changing Skins , Universității Naționale , Erich Türk , Paul Marat , Charles Muller , Aleandru Petrovici , Annina Haug , Anca Sirghie , Biserica Evanghelica Sf , La Teatrul Naţional , Canto Sibiu , Madama Butterfly , Cluj Napoca Dirijor , Stephen Smith , Elvetia Solist , Copii Bucuresti Regia , Haendel Sibiu , Turneul Inţernational , Ioan Ansamblul Flauto Dolce , David Adrian Dumitru , Maria Szabo , Aurelio Canonici , Duatlon Sibiu , Mihaela Maxim In , Opera Maiastra , Sala Festiva Veronica Anusca , Sala Thalia Clasa , Sala Thalia Opera Comica , Judo Cupa Temerarul , Tiberiu Soare Prezinta , Zoltan Majo , Stat Sibiu Dirijor Vlad Conta
Vizualizari: 1976
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Iliescu
Acum 4 ore
Troll.E.Buzu
Acum 4 ore
Lutte
Acum 4 ore
Pastor Marginas
Acum 5 ore
Emil