Miercuri,
03.03.2021
Cer Senin
Acum
13°C

VIDEO: Recital de opera intr-o fabrica din Zona Industriala Vest

Muncitorii din fabrica Harting au ascultat astăzi, în pauza de masă, arii celebre din Bizet și Puccini. "Pauza de Operă" este un proiect inedit, pe care o soprană, un tenor și un pianist îl desfășoară în spații neconvenționale din Sibiu. Cei trei au cântat astăzi și la Primăria Sibiu, unde contribubabilii și-au completat actele pe arii din Carmen de Bizet sau pe celebrul pasaj Nessun Dorma, din opera Turandot, de Puccini.

Pauzele de operă din cadrul proiectului Take an Opera Break durează câte 15 minute. Mulți dintre angajații de la stat și din privat au recunoscut că este pentru prima dată când ascultă o arie de operă, cântată live.

Și pentru artiștii care au participat la acest proiect, susținerea unui concert în spațiile neconvenționale a fost o provocare.

"Dacă vine Mahomed la munte, vine muntele la Mahomed. Dar nu, Doamne ferește, nu vreau să sugerez că ne simțim cumva așa, forșați să facem asta - ci dimpotrivă, o facem cu o plăcere care sper că s-a simțit în timpul concertului", a declarat pianistul Alexandru Petrovici.

Solista Oana Andra spune că s-a bucurat că a putut să le arate oamenilor din mai multe categorii sociale, dragostea sa pentru operă. "Dacă ei nu au timp sau nu au curajul să vină în spațiul elistist, închis al operei, atunci este datoria noastră - și bucuria, și entuziasmul nostru - de a aduce acest fenomen în timpul și locul unde oamenii sunt disponibili să-l aprecieze și să se bucure de el", a declarat aceasta.

Take an Opera Break va continua mâine la Aeroportul din Sibiu, când pasagerii curselor aeriene vor putea asculta, chiar în terminal, ineditul recital. Festivalul Internațional al Artei Lirice, din care proiectul face parte, va continua până în 28 septembrie.
 

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus