Marţi,
02.03.2021
Parțial Noros
Acum
1°C

Sapte copii nascuti cu spina bifida si hidrocefalie au fost operati pro bono la Polisano

În ultimul an şapte copii cu vârste cuprinse între 1-3 ani, născuţi cu malformații la nivelul sistemului nervos central, au fost operaţi pro bono în cadrul Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului European Polisano. Pe lângă tratamentul chirurgical, copiii au beneficiat de controale periodice post-operatorii sau, în cazurile deosebite, de reintervenţii chirurgicale.

Proiectul, început în urmă cu un an, reuneşte ASBH – Asociația Germană de Spina Bifida și Hidrocefalie, ARSBH – Asociaţia Română de Spina Bifida și Hidrocefalie, Centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilităţi „Speranţa”, Spitalului de Psihiatrie “Dr. Gheorghe Preda” Sibiu, Spitalului Clinic de Pediatrie Sibiu, Spitalul Clinic de Urgență Sibiu şi Spitalul Polisano. Proiectul face parte din campania de responsabilitate socială care are ca scop descoperirea și tratamentul precoce al maladiilor sistemului nervos la nou-născuți și copii.

“Clinica Polisano face parte dintr-un proiect de responsabilitate socială destinat descoperirii şi tratamentului precoce al maladiilor sistemului nervos la nou-născuţi şi copii. Astfel, copiii, majoritatea provenind din familii defavorizate, au beneficiat de intervenții neurochirurgicale pentru a corecta malformatiile congenitale, ce puteau detrmina grave afecțiuni ale creierului cum ar fi pierderea abilităților mentale și fizice”, a declarat dr. Claudiu Matei, şeful Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Polisano.

Dintre cei şapte copii, şase provin din judeţul Sibiu, iar unul din judeţul Alba. Medicii sibieni spun că există mai multe cazuri cu malformaţii şi la Centrul de Plasament pentru copilul cu dizabilităţi „Speranţa”, unde o serie de beneficiari se află sub observaţie şi tratament.

Spina bifida este un defect congenital care implica dezvoltarea incompleta a tubului neural, cu expunerea sistemului nervos central şi cu risc consecutiv de infecţie şi/sau paralizie. Bebeluşii care se nasc cu spina bifida oculta adesea nu manifestă semne sau simptome exterioare, de aceea este vital ca boala să fie detectată înainte de naşterea copilului şi tratată imediat.

Hidrocefalia reprezintă acumularea în exces a lichidului cefalorahidian la nivel cerebral (fapt ce poate fi fatal în cazuri severe sau nediagnosticate la timp).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

4 comentarii

ET

Acum 6 ani

Ma inclin in fata personalului si-i multumesc pentru omenie simtamant rar astazi! Sa le dea Dumenzeu bine!
Raspunde

iohanis

Acum 6 ani

Restul organelor sunt sănătoase?
Raspunde

@@@

Acum 6 ani

Eu aici am servit o lobotomie totala si la final mi-au inlocuit creierul cu apa distilata. De atunci nu mananc, nu dorm si stau pe net si postez cu indarjire suave ineptii .
Raspunde

@3@@@

Acum 6 ani

Se vede, prietene, se vede, ca ti-au facut o operatie revolutionara dupa cat de adanc le spui! Sanatate multa, ca ai nevoie!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus