Luni,
23.05.2022
Acum
0°C

De ce a venit DNA-ul peste Tichindelean?

Deși a ținut să vorbească angajaților și unei părți a presei că ”totul este în regulă”, Șerban Țichindelean, directorul DSVSA Sibiu nu a fost vizitat degeaba de procurorii DNA: aceștia verifică modul în care sume importante de bani au fost direcționate din bugetul public în cel al familiei Țichindelean.

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Animalelor Sibiu a devenit ”moșia lui Țichindelean”, se plâng de ani buni o parte din angajații instituției. Nemulțumirile acestora au ajuns și în atenția procurorilor anticorupție, care verifică modul în care firma de familie – SC Cherry SRL – a ajuns să încaseze ”cu prioritate” decontarea unor servicii veterinare despre care se bănuiește faptul că nu ar corespunde întru totul realității. 80% din părțile sociale ale SC Cherry SRL sunt deținute de către Paraschiva Țichindelean (soția directorului executiv al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Animalelor), iar restul de 20 de procente este trecut pe numele lui Șerban Emilian Țichindelean, fiul directorului vizat acum de DNA.

Are tata grijă de afacerile familiei

”În cadrul programelor naționale de sănătate, nu erau niciodată alocați bani suficienți pentru toate cele 54 de circumscripții din județul Sibiu. Prin urmare, banii erau împărțiți proporțional. Asta până a venit Țichindelean director, iar fiul său i-a preluat circumscripția. De atunci, mai întâi sunt achitate toate facturile emise de fiul său, iar ce mai rămâne se împarte proporțional pentru restul medicilor veterinari din Sibiu”, au explicat surse din cadrul Direcției pentru Turnul Sfatului, în urmă cu ceva timp. Informațiile au fost confirmate și pentru procurorii anticorupție de la Alba Iulia, care verifică modul în care circumscripția sanitar-veterinară nr. 2, cea care acoperă Sibiul (parțial), Șelimbărul și Rășinariul, a ajuns să deconteze servicii medicale pentru un număr de animale mai mare decât cel existent. Spre exemplu, procurorii anticorupție verifică modul în care SC Cherry SRL – firma deținută în acte de fiul și soția directorul DSVSA Sibiu – a reușit să deconteze anul trecut un număr de tratamente dublu față de efectivul de animale înregistrat.

Nu doar prin decontări efectuate prompt și integral a avut grijă Șerban Țichindelean de afacerea familiei sale, au mai explicat surse oficiale pentru Turnul Sfatului. Grăitoare în acest sens este situația controalelor efectuate de către DSVSA Sibiu la medicii veterinari din județ. Controale care s-au încheiat, pe alocuri, cu amenzi grele, dar nu și pentru fiul lui Țichindelean.

Modificări ilegale de date

Directorul DSVSA Sibiu nu ar fi reușit să deconteze la nesfârșit vaccinuri care nu ar fi avut pe ce animale să fie făcute, fără modificarea unor statistici oficiale. Astfel, procurorii verifică acum și motivele pentru care Țichindelean senior a dat curs solicitărilor efectuate de firma familiei sale, de a efectua diferite înscrieri bănuite a nu corespunde realității.

Şerban Ţichindelean senior ar fi acceptat modificarea unor informaţii înscrise în Baza Naţională de Date, pentru a facilita către firma familiei sale decontarea unor acţiuni fictive de vaccinare, au declarat surse din rândul anchetatorilor.

Turnul Sfatului a încercat să ia legătura cu directorul cercetat de DNA, dar acesta nu a putut fi contactat.

O instituție cât se poate de opacă

Turnul Sfatului a vrut să verifice de acum mai bine de doi ani situația deconturilor efectuate de către DSVSA către medicii veterinari cărora le-au fost concesionate circumscripțiile din județul Sibiu. În acest sens a fost formulată o cerere în care, printre altele, Turnul Sfatului solicita publicarea deconturilor făcute pe fiecare din cele 54 de circumscripții ale județului pe o perioadă de patru ani, precum și evoluția efectivului de animale din aceste circumscripții în perioada dată. Inițial, conducerea DSVSA Sibiu a ignorat cererea, apoi a încercat să o ”rezolve” cu un răspuns fără nicio legătură, după care a anunțat că deconturile efectuate din bani publici către medicii veterinari nu sunt o informație cu caracter public. Turnul Sfatului a cerut atunci instanței să oblige DSVSA la publicarea acestor informații. Tribunalul Sibiu a admis cererea, dar la recurs, avocatul angajat de DSVSA pentru acel proces a convins magistrații că astfel de informații nu trebuie făcute publice.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Taurul

Acum 7 ani

Luati fiecare angajat,da\' chiar fiecare angajat al DSVSA Sibiu, si analizati-l; vei descoperii ca sunt cu totii \"frati\", zero caracter, toti pusi pe jegmaneala, putin analfabeti, usor tampi, si, nu in ultimul rand: TARANI. Mai bine zis ciobani, pentru ca multi se trag de pe la Rasinari...
Raspunde

ok

Acum 7 ani

deci in caz de ceva real in domeniu, directia asta de kkt e vax?
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

Capo di tutti capi, tichindelean ăsta, bronzat, bărbierit, aranjat la patru ace... Asta înseamnă numiri politice în instituțiile statului, famiglia DSVSA.
Raspunde

@Joseph

Acum 7 ani

Tichi a fost pe traseul psd-pdl-unpr iar marile afaceri au plecat de la caini...
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

4, păi da, fiind transpartinic cu atât se crede mai invincibil. Examene de competență din 2 în doi ani, la astfel de numiri, asta e soluția. Altfel ajungem la aberații de genul ăsta.
Raspunde

ada

Acum 7 ani

Tocmai s a intors din Spania a fost cu cei care il sprijina cei din primarie
Raspunde

Ptr. DIICOT, DNA

Acum 7 ani

Da, pe acoperitul lui Carabulea, pe CIPRIAN FAUR acest fac totum nu il cautati ? Nu se intreaba nimeni cum acest individ a luat terenurile oamenilor din Cartisoara, cum primeste contracte si cum ajunge numai la banii publici!!!???? (
Raspunde

nmc75

Acum 7 ani

pe cand si tichi de la \"economic\" - politie?
Raspunde

victoria

Acum 7 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul Info la adresa de email:new.marya@yahoo.com
Raspunde

Dan

Acum 7 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus