Candidatul ACL la alegerile prezidențiale, Klaus Johannis, a făcut din Sibiu și sibieni unul din punctele centrale ale discursului său pe care l-a rostit la mitingul de lansare, desfășurat sâmbătă, în Piața Victoriei din București.
Înainte să le vorbească românilor despre tineri, democrație, stat de drept, Johannis a mărturisit că datorează sibienilor ascensiunea sa politică. ”E un moment special pentru mine. Nu m-am gândit că voi fi aici, nici în urmă cu 30 de ani, când am început să predau ca profesor, nici în urmă cu 14 ani, când am devenit primar. Nu m-am gândit că eu, un profesor de liceu, cu nume de neamț, dintr-un oraș din centrul țării, voi fi astăzi în fața a zeci de mii de oameni entuziaști, vorbind în numele a milioane de susținători, cu o viziune pentru România. Democrația și libertatea au făcut acest lucru posibil. Dar mai ales voi, cetățenii acestei țări, cu generozitatea voastră, cu deschiderea voastră, voi ați făcut acest lucru posibil”, și-a început Johannis discursul.
Primarul s-a întors la sibieni în momentul în care și-a prezentat ”CV-ul” său de candidat. ”Sunt în serviciul public, pentru comunitatea mea, din anul 2000. Tot ce am construit până acum, și oamenii știu acest lucru, este cartea mea de vizită.Aici însă nu despre Sibiu este vorba. Ci despre ceva esențial, fundamental. Dacă ai rezultate în munca ta, le poți avea oriunde. Dacă îți pasă cu adevărat de oameni, îți respecți promisiunile oriunde. Nu contează că ești la Sibiu, la București sau la Dorohoi. Nu contează că ești primar sau ministru sau președinte”, a spus Johannis de la microfon. Johannis a continuat să vorbească în discursul său despre prioritățile pe care ar trebui să la aibă România în următorii ani. ”O țară care merge înainte pe drumul ei european și euroatlantic. O țară care își pune banii să producă dezvoltare economică, locuri de muncă bine plătite, și nu îi pierde în câteva buzunare de partid. O țară care încurajează inițiativa, și nu o sufocă prin taxe și impozite fără noimă. (…) O țară în care progresul națiunii și al fiecărei familii este măsurabil de la an la an, în care speranța de viață crește și oamenii spun cu drag ACASĂ. Aceasta este România lucrului bine făcut!”, a spus Johannis.
Johannis s-a referit apoi la principalele puncte din programul său:
Tinerii: ”Voi sunteți viitorul, pentru voi trebuie să construim România lucrului bine făcut. Astăzi, mulți dintre părinți au sufletul împărțit: între durerea de a-și vedea copiii plecând în străinătate și dorința de a-i vedea împliniți. E trist și nedrept și pentru părinți, și pentru copii. E păcat că România, o țară atât de bogată, cu atâtea resurse, cu oameni de toată isprava a ajuns aici”.
Părinții tinerilor: ”Vă vorbesc și vouă, celor care sunteți în puterea vârstei, încă tineri, dar și maturi, cu responsabilități. M-am întâlnit cu oameni ca voi care îmi spun că nu mai vor să muncească doar pentru a plăti facturi și taxe la stat, că nu mai vor să stea cu frica zilei de mâine, cu teama că nu vor avea cu ce să-și crească un copil sau că își vor pierde locul de muncă. Oameni gata să renunțe la aspirații, care nu mai văd un viitor posibil pentru ei în țara noastră. Oameni pe care tânărul prim-ministru, în care și-au pus speranțe, i-a dezamăgit profund. Nu vreau ca generația voastră, a celor de 30, 40, 45 de ani, să fie încă o generație de sacrificiu”.
Vârstnici: ”Nu v-am uitat nici pe voi, părinții și bunicii noștri. Vă vorbesc în egală măsură. Ați trecut prin ce a fost mai greu. Ați cunoscut ororile comunismului și lipsa de libertate, greutățile tranziției, strânsul curelei și iluzia schimbării. Ați muncit pentru ca această societate să meargă înainte. Și ea nu v-a răsplătit îndeajuns. Mă adresez vouă și vă spun: avem în 2014, la un sfert de secol după Revoluție, șansa de reașeza România pe un drum al speranței, al prosperității și al respectului. Veți avea în mine un președinte care vă respectă, care vă reprezintă cu decență și care vă prețuiește.
La sfârșitul discursului, Johannis a vorbit despre intenția sa de a face climatul politic românesc decent și responsabil. ”La urma urmei, despre ce sunt alegerile din noiembrie? Foarte simplu. Vrem încă 5 ani de scandal? Sau vrem un președinte care dă o direcție, care vine cu o viziune și așează oamenii la masa dialogului? Vrem democrație sau lăsăm toată puterea în mâna unui singur partid, care n-a scăpat de metehnele trecutului? Vrem ca România noastră să fie condusă de un om care a dezamăgit, care a promis tot și n-a făcut nimic? (…) Acestea sunt valorile mele. Acestea sunt angajamentele mele. Cu ele vin în fața dumneavoastră. Și împreună vom construi România Lucrului Bine Făcut! O Românie în care merită cu adevărat să trăiești!”, a încheiat Johannis.
Ținta PSD-iștilor: A blocat Bucureștiul!
Vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a transmis un comunicat de presă, imediat după încheierea mitingului, în care își exprima dezaprobarea față de acțiunea condusă de ACL. ”Lansarea lui Iohannis s-a petrecut sub sloganul „dacă nu poți să-i convingi, blochează-le orașul!” Conștient că prezența sa nu poate aduna un număr semnificativ de susținători, președintele PNL Klaus Johannis a ales să blocheze traficul într-una dintre cele mai aglomerate zone din București, având astfel garanția ca lansarea să nu va trece neobservată. Sau, altfel spus, a adaptat dictonul „dacă nu poti să-i convingi, zăpăcește-i”, înlocuind a doua parte cu „blochează-le orașul”, a scris Gabriela Firea în comunicat.
”Le mulțumesc sibienilor”
Liderul PNL Sibiu, Mircea Cazan, le-a transmis sibienilor, după mitingul de la București că datorită lor există acum candidatul la președinție Klaus Johannis. ”Le mulţumesc tuturor sibienilor care au avut încredere în domnul Klaus Iohannis în anul 2000, 2004, 2008 şi în 2012 pentru că l-au ales primar al Sibiului. Datorită dumneavoastră, astăzi Sibiul este o carte de vizită şi datorită dumneavoastră România are cel mai bun candidat pentru preşedinţie!”, le-a transmis Cazan, sibienilor.
14 la prezidențiale
Candidaturile şi semnele electorale ale celor 14 politicieni înscrişi în alegerile prezidenţiale au rămas definitive începând de duminică.
În cursa electorală pentru Cotroceni vor intra Victor Ponta, din partea Alianţei PSD-PC-UNPR, Klaus Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală), Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară), Kelemen Hunor (Uniunea Democrată Maghiară din România), Dan Diaconescu (Partidul Poporului - Dan Diaconescu), Constantin Rotaru (Partidul Alianţa Socialistă), Corneliu Vadim Tudor (Partidul România Mare), William Brânză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Prodemo) şi Szilagyi Zsolt, din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania. De asemenea, vizează funcţia de şef al statului şi patru independenţi - Teodor Meleşcanu, Călin Popescu-Tăriceanu, Monica Macovei şi Gheorghe Funar.
Au drept de vot la primul tur al alegerilor prezidenţiale, 2 noiembrie, 18.313.698 de cetăţeni români, iar 18.321.512 pe 16 noiembrie, la turul al doilea, potrivit ultimelor date furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Teodor Meleşcanu , Kelemen Hunor , Călin Popescu Tăriceanu , Dan Diaconescu , Victor Ponta , Mircea Cazan , klaus iohannis , Partidul Mișcarea Populară , Monica Macovei , Piaţa Victoriei , Partidul Poporului , Dacă Elena Udrea , Klaus Johannis , Partidului Popular Maghiar , Corneliu Vadim Tudor , Alianța Creștin , Partidul Ecologist Român , Gheorghe Funar , Gabriela Firea , Partidul România Mare , Uniunea Democrată Maghiară , Constantin Rotaru , Partidul Alianța Socialistă , William Brânză , Mirel Mircea Amariței , Szilagyi Zsolt , România Lucrului Bine Făcut
Vizualizari: 576
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Aci Duțu
Acum 3 ore
Bambolero
Acum 3 ore
Popa
Acum 3 ore
Aci Duțu
Acum 3 ore
Aci Duțu