Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
30°C

Donatie pentru SOS Satul Copiilor Cisnadie: caldura in timpul iernii

Vaillant Group România a donat pentru SOS Satul Copiilor Cisnădie și pentru SOS Comunitatea de Tineri Sibiu 25 de sisteme moderne de încălzire înainte de venirea sezonului rece. Donația, constând în 13 centrale termice cu tehnica condensării și 12 sisteme solare, asigură căldură și apă caldă pentru peste 80 de copii și tineri. „Suntem mândri că putem sprijini SOS Satul Copiilor Cisnădie și SOS Comunitatea de Tineri Sibiu”, a afirmat Iulia Pascu, Director General al Vaillant Group România, la evenimentul de inaugurare a sistemelor de încălzire, care a avut loc la începutul săptămânii, la SOS Satul Copiilor Cisnădie. „Acest proiect are o importantă valoare emoțională pentru Vaillant Group România și pentru compania-mamă Vaillant Group, care este o afacere de familie”, a adăugat ea. 
Vaillant Group este producător de sisteme eficiente de încălzire, climatizare și ventilație  înființat în 1874. „Suntem recunoscători companiei Vaillant Group România pentru sprijinul acordat”, a declarat Mirela Carmen Lavric, Director General al organizației SOS Satele Copiilor România. „Centralele termice și  panourile solare sunt de mare ajutor pentru noi. Organizația noastră le oferă astfel un cămin călduros și confortabil copiilor și tinerilor care, din diverse motive, au fost separați de familiile lor. În plus, aceste sisteme performante vor reduce cheltuielile noastre de încălzire, iar economiile realizate se vor putea întoarce tot în beneficiul copiilor.”  
Evenimentul de inaugurare a sistemelor de încălzire a cuprins și activități creative, educative și distractive pentru copii, având ca temă căldura, sub diverse forme. Vaillant Group România a dorit să ofere nu doar căldură fizică, ci și sufletească. Astfel, copiii au pictat panouri alături de Magic Hands Studio și au participat la experimente științifico-trăsnite derulate de Fun Science, învâțând, totodată, despre importanța consumului responsabil de resurse. La finalul evenimentului, au avut o surpriză: un concert special, susținut de artista Sore, cunoscută și îndrăgită de copii pentru prestația ei în trupa LaLa Band.  
SOS Satele Copiilor România a fost înfiinţată în anul 1990. Asociaţia implementează trei programe la nivel naţional în Bucureşti, Sibiu şi Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS) și servicii de consiliere (Programe de Întărire a Familiei). În acest moment, peste 1.000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociaţiei SOS Satele Copiilor România. Până în prezent peste 15.000 de copii au interacţionat cu unul dintre programele SOS.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

@@@

Acum 9 ani

Stiu o fata care a locuit acolo: la 18 ani avea deja 2 copii dati in plasament, iar asistenta sociala a dus-o la planning familial ca sa-i dea pastile sa nu se mai inmulteasca. Bineinteles ca nu le-a luat, iar dupa vreo 4 luni a vomitat la ora de sport, au dus-o la spital, la maternitate si urmatoarea saptamana s-a intors la scoala. Va dati seama ce s-a intamplat. Caldura-caldura, dar educatie le trebuie acestor copii. Statul cheltuieste lunar 2500 cu copiii aleia pt. ca i-a dat in plasament.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus