Sâmbătă,
11.10.2025
Innorat
Acum
13°C

La Lili’s. Cand dulce, cand sarat sau acrisor

Despre restaurantul celor de la Lili’s v-am mai povestit în trecut. Dar am revenit săptămâna trecută, după ce mi-am adus aminte de vorba pe care am auzit-o undeva pe la începutul verii: cum că meniul a fost schimbat în totalitate și nu oricum, ci de către un bucătar ce ar avea și ceva ”gradație Michelin”. Am ales să stau la etajul deschis anul acesta, unde regăsești una din cele mai originale și costisitoare, în același timp, aranjamente interioare. Chiar și numai pentru sistemul de sunet merită cel puțin să vizitezi încăperile de la etaj.
Era joi seara și mi-am dat seama că am avut noroc: după mine au venit mai multe cupluri, care au plecat deoarece era plin.  Am ales o masă cu vederea înspre Piața Mică, situată la o măsuță flancată de trei scaune cu spătare imense.
Meniul adus repede de ospătăriță este unul dintre cele mai interesante (cel puțin după denumirile mâncărurilor și combinațiile acestora) din oraș. Abundă în sandvișuri (având în vedere și terasa de afară) și salate de tot felul, dar oferă și aripioare de pui marinate în sos de muștar cu miere și cartofi prăjiți, BBQ Bacon Burger (alături de carne are și salsa mango) , Julién de pui ”Patron”(picant, cu coniac și legume) sau tournedos din mușchi de vită, sos de trufe și papanași de cartofi.
Eu m-am întors la meniul de zi, unde alături de vreo trei feluri principale era și un desert. Deși era seară, ”nemâncarea” de peste zi m-a făcut să aleg din același meniu de zi o supă cremă de cartofi cu cârnați caramelizați, urmată de un ”mușchiuleț de porc în crustă de nuci pe varză roșie cu sos de mere coapte, ștrudel de cartofi și salată Waldorf”.
Primul fel a venit cam în 20 de minute de la comandă, deși era plin. Și chiar dacă mulți dintre cei împrăștiați prin cele patru încăperi de la etaj fumau, aparatele de reîmprospătare a aerului reușeau să îi facă față.
Supa cremă a fost după cum îi zice numele: densă, de îi stăteau cârnăciorii la suprafață. Gustoasă și foarte, foarte sățioasă. Astfel încât, la cel de-al doilea fel, de o cantitate apreciabilă, n-am mai putut face față. Dar am avut de apreciat amestecul de gust sărat cu dulce plus un pic acrișor. Ale cărei doze, în funcție de ce încărcai în furculiță, difereau de fiecare dată. Porția nu am putut-o termina pe loc, așa că am luat restul la pachet, pentru a verifica și mai târziu dacă mai are același efect amestecul. Și a avut, chiar dacă a fost reîncălzit parțial.
Atmosfera, la Lili’s e bună. Muzica - pe măsura sistemului de sonorizare. Poate doar dacă veți nimeri pe scaunele – balansoar nu o să vă pice foarte bine masa. În rest, e de recomandat pentru o ieșire cu prietenii care sunt indeciși dacă să mănânce sau nu.
Eu, la final, am avut de plătit 55 de lei: 12, pentru supa cremă, 35 de lei pentru felul principal și șase lei pentru un pahar cu vin de-al case, roșu.

Candidatul turmentat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Vizualizari: 2787

Comentarii

10 comentarii

radu

Acum 11 ani

imediat o sa apara oamenii care o sa va spuna ca ati primit bani pentru recenzie. felicitari oricum!!!
Raspunde

Nutu

Acum 11 ani

Snobismul,vechea meteahna a candidatului turmentat.
Raspunde

h

Acum 11 ani

Deontologic ar fi sa spuneti ca stati in chirie la patronul de la Lilis, chiar deasupra localului. In rest local dragut, mancare proasta.
Raspunde

Grigore

Acum 11 ani

Ce inseamna \"un bucătar ce ar avea și ceva ”gradație Michelin”? Ori are o stea ori nu are, e simplu. In rest articol slab, dupa ureche, fara o minima pregatire culinara.
Raspunde

je

Acum 11 ani

se vede de la o posta ca articolul a fost platit pentru reclama. citesc saptamanal rubrica si asta e parerea mea.
Raspunde

mia pentru je

Acum 11 ani

decat sa spui ca a fost platit pentru reclama ceea ce spui e o tampenie ,ar trebui sa vezi daca ce spun ei este adevarat .Si dupa aia vb.
Raspunde

mia pentru h

Acum 11 ani

Cand au scris ei despre un restaurant au zis mancare ,proasta ,scumpa si alte tampenii . Ei bine m-am hotarit sa imi tin ziua acolo a fost superb localul mancarea fff buna si preturile mici si ca dovada ca de 4 ani imi tin ziua in acelasi loc .
Raspunde

Ruxandra

Acum 11 ani

Oferta locuri de munca noi! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim pe loc contract legal si dovada platii! Au fost acordate deja primele castiguri! NU e MLM si nici NU e joc piramidal! Veti castiga 300 dolari lunar, cu o munca de 3 ore pe zi, ca operator online! Pentru detalii mai multe, trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
Raspunde

radu

Acum 11 ani

eu am spus ca o sa intre oamenii carcotasi. atat ii duce capul pe unii. in rest cu ce nu sunt de acord? nu sunt de acord cu anunturile publicitare situate in comentarii. de 2 saptamani e plin si voi nu faceti nimic
Raspunde

bravo

Acum 11 ani

o mica remarca, stelele michelin nu le ia niciodata bucatarul ci locatia in sine ;) pleaca bucatarul steaua ramane, in romania nu exista deocamdata nici un restaurant cu stea si ghidul michelin nici nu are interese deocamdata pentru romania, ca sa primesti asa ceva iti trebuiesc in afara de multe alte produse naturale de calitate constanta si ridicata. Cu scuzele de rigoare dar in sibiu nu exista nici o locatie care sa se apropie macar de un punctulet, nu de o steluta! :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus