Despre restaurantul celor de la Lili’s v-am mai povestit în trecut. Dar am revenit săptămâna trecută, după ce mi-am adus aminte de vorba pe care am auzit-o undeva pe la începutul verii: cum că meniul a fost schimbat în totalitate și nu oricum, ci de către un bucătar ce ar avea și ceva ”gradație Michelin”. Am ales să stau la etajul deschis anul acesta, unde regăsești una din cele mai originale și costisitoare, în același timp, aranjamente interioare. Chiar și numai pentru sistemul de sunet merită cel puțin să vizitezi încăperile de la etaj.
Era joi seara și mi-am dat seama că am avut noroc: după mine au venit mai multe cupluri, care au plecat deoarece era plin. Am ales o masă cu vederea înspre Piața Mică, situată la o măsuță flancată de trei scaune cu spătare imense.
Meniul adus repede de ospătăriță este unul dintre cele mai interesante (cel puțin după denumirile mâncărurilor și combinațiile acestora) din oraș. Abundă în sandvișuri (având în vedere și terasa de afară) și salate de tot felul, dar oferă și aripioare de pui marinate în sos de muștar cu miere și cartofi prăjiți, BBQ Bacon Burger (alături de carne are și salsa mango) , Julién de pui ”Patron”(picant, cu coniac și legume) sau tournedos din mușchi de vită, sos de trufe și papanași de cartofi.
Eu m-am întors la meniul de zi, unde alături de vreo trei feluri principale era și un desert. Deși era seară, ”nemâncarea” de peste zi m-a făcut să aleg din același meniu de zi o supă cremă de cartofi cu cârnați caramelizați, urmată de un ”mușchiuleț de porc în crustă de nuci pe varză roșie cu sos de mere coapte, ștrudel de cartofi și salată Waldorf”.
Primul fel a venit cam în 20 de minute de la comandă, deși era plin. Și chiar dacă mulți dintre cei împrăștiați prin cele patru încăperi de la etaj fumau, aparatele de reîmprospătare a aerului reușeau să îi facă față.
Supa cremă a fost după cum îi zice numele: densă, de îi stăteau cârnăciorii la suprafață. Gustoasă și foarte, foarte sățioasă. Astfel încât, la cel de-al doilea fel, de o cantitate apreciabilă, n-am mai putut face față. Dar am avut de apreciat amestecul de gust sărat cu dulce plus un pic acrișor. Ale cărei doze, în funcție de ce încărcai în furculiță, difereau de fiecare dată. Porția nu am putut-o termina pe loc, așa că am luat restul la pachet, pentru a verifica și mai târziu dacă mai are același efect amestecul. Și a avut, chiar dacă a fost reîncălzit parțial.
Atmosfera, la Lili’s e bună. Muzica - pe măsura sistemului de sonorizare. Poate doar dacă veți nimeri pe scaunele – balansoar nu o să vă pice foarte bine masa. În rest, e de recomandat pentru o ieșire cu prietenii care sunt indeciși dacă să mănânce sau nu.
Eu, la final, am avut de plătit 55 de lei: 12, pentru supa cremă, 35 de lei pentru felul principal și șase lei pentru un pahar cu vin de-al case, roșu.
Candidatul turmentat
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Piața Mică , Bacon Burger
Vizualizari: 2787
Ultimele comentarii
Acum 16 ore
Ron
Acum 16 ore
Emil
Acum 17 ore
Cartea ne face bine..
Acum 18 ore
Livia
Acum 18 ore
Sibiu.adrian