Joi,
16.09.2021
Partial Noros
Acum
27°C

Sibiu Rally Challenge transforma Transfagarasanul in film de actiune

Supranumit "drumul din nori", Transfăgărășanul nu mai are nevoie de prezentare. Ȋnălțimea la care este construit, frumusețea peisajului și numeroasele serpentine care te amețesc doar privindu-le, fac din acesta cel mai bun film de acțiune din lumea sporturilor cu motor. Lucru observat și de către organizatorii primei ediții Sibiu Rally Challenge, eveniment ce se va desfășura ȋn perioada 9-12 octombrie 2014.

"Ideea a venit după numeroase discuții legate de Raliul Sibiului și ce am putea aduce nou ȋn organizarea acestui eveniment. Faptul că este pentru prima dată când se organizează o cursă pe porțiunea aceasta de Transfăgărășan va fi cu adevărat spectaculos. De aici a pornit ideea organizării unui eveniment separat, care are ca punct de plecare Festivalul Vitezei de la Goodwood din Marea Britanie. Ȋn timp, la fel ca acolo, vrem să atragem și aici cele mai spectaculoase mașini de curse, mașini de epocă și piloți celebri din ȋntreaga lume", a declarat Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

Jeremy Clarkson, realizatorul celebrei emisiuni "Top Gear", transmisă de BBC, descrie perfect spectaculozitatea "drumului din nori", care pare destinat exclusiv evenimentelor din lumea sporturilor cu motor: "De sus, pare că fiecare viraj celebru, de pe cele mai spectaculoase circuite din lume, a fost adus aici pentru a crea o fâșie de asfalt perfectă pentru pilotaj". Datorită serpentinelor ȋn serie, a altitudinii, a căderilor masive de zăpada și a riscului de avalanșe, viteza medie, cu care poți străbate Transfăgărășanul, ȋn condiții de siguranță, este de maximum 40 km/h. Va fi cu adevărat o provocare pentru piloți, având ȋn vedere că nimeni nu se va menaja, dar și o curiozitate a publicului de a vedea, chiar sub ochii lor, la ce viteză se pot lua periculoasele viraje. "Ținând cont că aceasta este prima ediție și că, până acum, nu s-a mai organizat vreo cursă pe această parte a Transfăgărășanului este foarte greu de spus la ce viteză se poate ajunge. Depinde, ȋn primul rând, de tipul mașinii de competiție, de condițiile meteo și de alți factori. Va fi o surpriză pentru piloți, dar și pentru noi, cu siguranță", a explicat Sorin Itu.

Chiar și Simone Campedelli, multiplul campion la 2WD și la grupa N ȋn Italia, a acceptat provocarea de a partcipa la prima ediție a Sibiu Rally Challenge, tocmai din cauza poveștilor fantastice auzite despre Transfăgărășan. "Atunci când am văzut că Transfăgărășanul a fost inclus ca probă specială în eveniment, nu am putut să nu accept provocarea. Nu am fost niciodată pe acel drum, iar poveștile despre el sunt fabuloase. Cred că poate deveni una dintre cele mai spectaculoase probe speciale din lume. Este un eveniment interesant care, sunt sigur, va atrage mulți spectatori. Sunt încântat că pot participa aici încă de la prima ediție, și cred că Sibiu Rally Challenge va avea un viitor frumos", a declarat pilotul italian.

Sibiu Rally Challenge debutează joi, 9 octombrie, zi dedicată recunoaşterilor şi instalării participanţilor în Piaţa Mare din Sibiu. Startul festiv este programat pentru vineri, 10 octombrie, moment ce va fi urmat de parada maşinilor pe străzile din centrul oraşului, dar şi de primul test pe nocturnă: speciala Păltiniş. Ziua de sâmbătă, 11 octombrie, este destinată 100% provocării ridicate de proba de pe Transfăgărășan, organizată pe partea dinspre Sibiu. "Transfăgărăşanul va fi parcurs o dată în urcare şi o dată în coborâre, şi sunt sigur că va fi un moment extraordinar, atât pentru cei implicaţi, cât şi pentru spectatori", a mai adăugat Itu. Sibiu Rally Challenge îşi va trage cortina duminică, 12 octombrie, pe circuitul de rally cross, unde cei mai buni piloţi se vor întrece cot la cot într-o acţiune similară cu renumita "Cursa Campionilor".

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

2 comentarii

Francois Delecour

Acum 6 ani

hahaha iar va ieși Magos \'\'campion\'\'își face iar o grupa la care participa singur!ce contează ca va realiza ultimul timp al raliului,ca in 2012,cupa si poza contează !!!
Raspunde

...

Acum 6 ani

https://investigatiicenzurate.wordpress.com/2014/01/25/apartamentul-de-lux-in-care-locuieste-prim-ministrul-victor-ponta-a-apartinut-unui-offshore-din-panama-uimitoarele-conexiuni-transpartinice-din-jurul-celor-3-locuinte-ale-familiei-ponta-sarbu-situa/
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus