Miercuri,
08.02.2023
Cer Senin
Acum
-4°C

Primaria: se lucreaza la strazi in aproape toate cartierele. Luna viitoare se demoleaza Podul Cibin

21 de șantiere sunt deschise în acest moment pentru reabilitări de străzi sau ale infrastructurii de apă și canal, anunță reprezentanții administrației locale. Dintre acestea, pe străzi precum Tribunei, Revoluției sau Arad , fie traficul s-a redeschis în condiții de șantier, fie urmează să fie deschis în curând, în timp ce pe Aleea Frații Buzești au fost finalizate lucrările. Una dintre cele mai importante vești vine de pe șantierul deschis la podul peste Cibin de lângă piața cu același nume. În cursul lunii viitoare încep lucrările de demolare a acestuia, în vederea construirii unuia nou. ”În prezent s-au încheiat lucrările de sondare pentru reţelele de utilităţi şi se fac pregătirile logistice pentru devierea acestora şi pentru relocarea staţiei hidrologice. Va urma apoi construcţia unui pod pietonal provizoriu. Lucrările de demolare a podului existent vor fi efectuate în luna noiembrie a acestui an”, se arată în comunicatul administrației locale.

Stadiul celorlalte șantiere
Sursa: comunicat Primăria Municipiului Sibiu

Au început lucrările de amenajare a străzii Lyon. Este vorba de o lucrare licitată de Primăria Sibiu pentru a crea o nouă stradă cu o lungime de aproximativ 700 de metri în Zona Industrială Vest a oraşului, în zona unităţilor de producţie SNR şi Continental. În urma procedurii de achiziţie, contractul de lucrări a fost semnat cu asocierea SC DPC SA – SC Electrocon SA – Sc Noi SA, valoarea acestuia fiind de 1.820.026, 64 lei (+ TVA). Câştigătorul a fost cel care a elaborat şi proiectarea pentru aceste lucrări. Odată predat şi aprobat şi proiectul, SC DPC a început lucrările propriu-zise la începutul acestei săptămâni. Săpătura generală este aproape finalizată în prezent, urmând să fie amenajat canalul pluvial, apoi carosabilul şi trotuarele. Reţelele de apă şi canalizare au fost amenajate odată cu viabilizarea zonei. Lucrările se vor finaliza până la sfârşitul acestui an.

De luni, 13 octombrie vor începe lucrările la reţeaua de apă şi canalizare pe strada Traian, acestea urmând să se finalizeze în aproximativ 30 de zile. Pentru execuţia acestora este necesară închiderea traficului pe stradă. Şi pe strada Ovăzului se vor executa astfel de lucrări, în acest caz sub trafic.

Lucrările continuă şi la viaductul Mihail Kogălniceanu unde se montează armătura pentru cele 28 de elemente de susţinere ale podului. Pasul următor va fi realizarea grinzilor care unesc aceste elemente de susţinere.

Reparaţiile generale la viaductul Vasile Aaron avansează şi acestea foarte bine. Pe o parte a podului a fost turnată uzura, iar noul sens giratoriu este aproape finalizat. În următoarele zile se va desfinţa sensul giratoriu provizoriu din această zonă pentru a putea amenaja şi ultima parte a noului giratoriu. Constructorul va continua lucrările pe cea de-a doua jumătate a viaductului, precum şi lucrările de sub pod pentru întărirea structurii de rezistenţă.

Pe strada Oţelarilor se lucrează la alimentarea cu apă, pentru amenajarea noii reţele fiind necesară restricţionarea circulaţiei pe o singură bandă. După modernizarea reţelei de apă, constructorul va reface structura rutieră, precum şi trotuarele.

PACHETUL CALEA POPLĂCII – CENTRU - GUŞTERIŢA. Pe strada Tribunei continuă lucrările de aşezare a pavajului pe zona de parcări. Circulaţia se desfăşoară în această zonă în condiţii de şantier, pe carosabil fiind turnat primul strat de asfalt. Pe această stradă au fost modernizate reţelele de apă şi canalizare, carosabilul, trotuarele şi spaţiile de parcare.

Pe strada Revoluţiei se fac ultimele retuşuri înainte de finalizare. Şi pe această stradă a fost refăcută reţeaua de apă şi canalizare, carosabilul, trotuarele şi spaţiile de parcare.

În Piaţa Tălmaciu urmează să se toarne uzura pe ultimele tronsoane, iar pe strada D.D. Roşca se lucrează la reţeaua de canalizare. După amenajarea noii reţele de canalizare, constructorul va aduce strada la un nivel carosabil pentru sezonul rece, aştetându-se înlocuirea conductei de gaz de către societatea deţinătoare.

PACHETUL TURNIŞOR – PIAŢA CLUJ. Pe strada Arad a fost turnat deja stratul de uzură, urmând să fie realizate şi marcajele. Pe strada Kiev s-a finalizat modernizarea reţelelor de gaz, apă şi canalizare şi s-a început săpătura generală. Pe strada Deva pe un tronson s-a turnat primul strat de asfalt, iar pe cealaltă jumătate a străzii se efectuează săpătura generală.

Pe strada Dumitru Bagdasar reţelele s-au finalizat în totalitate şi s-a turnat deja betonul pe trotuare şi primul strat asfaltic pe carosabil. În prezent se lucrează în zona căii ferate unde se vor amplasa dale speciale pentru astfel de treceri. Până la sfârşitul lunii strada va fi redată traficului modernizată.

Pe strada Gutuilor se lucrează în prezent la reţeaua de canalizare şi racorduri.

În cadrul contractului încheiat pentru reparaţii la străzi, se lucrează pe strada Autogării unde s-a turnat stratul de uzură şi urmează să se reabiliteze trotuarele prin turnarea unui nou strat de asfalt. Constructorul lucrează şi pe strada Henri Coandă unde se înlocuiesc în prezent bordurile şi urmează să se refacă stratul de asfalt. Reparaţii se efectuează şi pe strada Calea Dumbrăvii (în lateralul clădirii în care funcţionează Finanţele Publice) unde joi, 9 octombrie şi vineri, 10 octombrie se va turna stratul de asfalt.

Pe bulevardul Corneliu Coposu continuă lucrările de modernizare a reţelei de canalizare, în zonă circulându-se cu restricţii. Pe strada Ion Creangă se continuă lucrările la reţeaua de canlizare, acestea urmând să se încheie la sfârşitul acestei luni. Pe Aleea Fraţii Buzeşti s-a finalizat joi, 9 octombrie refacerea străzii, în urma lucrărilor de modernizare a reţelei de canal menajer.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

pao

Acum 8 ani

Prostii se apuca de reabilitari toamna, cand vin ploile si frigul, de.asta rezista atat de bine asfaltul turnat de ei...
Raspunde

anti ciuma rosie

Acum 8 ani

bineanteles PSD-istilor nu le convine cand se face ceva...asemenea lui Cindrea si Poantex , ei sunt buni doar la vorbe si la as critica adversarii politici...in rest ZERO REALIZARI
Raspunde

sIbIaNuL

Acum 8 ani

Pe str. Topitorilor cand se astupa gropile gigantice???? ca vine iarna!!! Poate vine domnul primar in campanie si pe strada Topitorilor. Asa poate vede si el gropile si sa dea cu BMW-ul in ele!
Raspunde

sibiuu

Acum 8 ani

Pe anul 1907? In cati ani se va lucra ceva?
Raspunde

Unu`

Acum 8 ani

Aveti rabdare, oameni buni. Nici Roma n-a fost construita intr-o noapte. Fiti multumiti ca lucrurile se fac, usor usor, nu ca-n alte orase. Va place sa vedeti asfalt, dar nu aveti rabdare cu lucrurile.
Raspunde

nume

Acum 8 ani

ba se lucreaza si toamna si vara ,iarna si primavara ,ca oameni aia care lucreaza de adevaratelea au copii de intretinut si de platit impozite la stat ,s-a va plateasca salarile si pensile ,ce ne facem daca nu mai lucreaza nimeni numai sriem pe net frustrari si invidie ,daca vaface de ce va face daca nu invers ,ba nui mai bine de nelu de la judeteana ca nu va face nimic ,ba era s-a uit va facut piata de brinza la transilvania ,si se chinuie de 3 ani s-a vopseasca gardu spitalului judetean ,ba unde este str topitoriei cred ca nu prin apropiere de cisnadie unde a ajuns periferia sibiului in curind vom fi uniti cu orasele si comunele limitrofe sibiului ,si se gata traiul de cumetri locale ,ajunge un primar la o zona metropolitana ,s-a vedeti riveranilor dezvoltare adevarata nu povesti comuniste ,votati .johannis ca prresedinte si s-a vedeti dezvoltare de tara ,nu povesti multe si dese mama marilor succese
Raspunde

victoria

Acum 8 ani

Cele mai sigure locuri de munca! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! Cautam operatori online care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul Info la adresa de email:new.marya@yahoo.com
Raspunde

ALEX.

Acum 8 ani

Nu m-ai dati lucrari la SC.DPC.SA !!! jumatate din materiale se fura ....ex.BANCIU MIHAIL (sef baza productie....un incompetent,aghiotantul lui gigi lazar),zilnic sustrage materiale din cadrul societatii cu masina personala SB 33 BAM (ciment,motorina,borduri) astept un control al DNA-ului ca sa vedeti unde se duc bani publici.
Raspunde

mihai

Acum 8 ani

\"... pe strada Calea Dumbrăvii (în lateralul clădirii în care funcţionează Finanţele Publice) unde joi, 9 octombrie şi vineri, 10 octombrie se va turna stratul de asfalt.\" Ce gluma buna. Muncitorilor le-a luat o saptamana sa puna bordurile noi. Ieri, 9 octombrie mai mult au stat. Azi, 10 octombrie au aparut pe la ora 8:30 si la 9:30 inca mai stateau la mancare si povesti... Sunt curios daca reusesc sa toarne asfalt in 9 noiembrie...
Raspunde

SIBIAN

Acum 8 ani

pe cand si aleile dintre blocuri Hip.I,II siIII este dezastru mai ales parcarea de pe AL. INFANTERISTILOR si str.Luptei
Raspunde

Xela

Acum 8 ani

@8 Lasa ma ca iarna e lunga sa-si faca si Banciu provizii... ca-i flamand de chiftelute printre gratii
Raspunde

T.H.

Acum 8 ani

Gusterita pe cand? :)) calea gusteritei mai exact .... hmmm unchiu Johannis..... te pregatesi de presidentie dar si tuu.... poate ramai in fundu gol , fara primarie si fara presidentie....atunci sa te vad!
Raspunde

Xena

Acum 8 ani

Aloooooo primaria ...anul acesta parca asfaltati strada Frunzei. Ce sa-i faci, bine ca luati impozite si taxe de la noi si ne tineti mai rau ca in catunele izolate.
Raspunde

xulescu

Acum 8 ani

Bai Alex. Tu habar nu ai ce vorbești. Pe langa faptul ca ești prost sau proasta nu prea ai capacitatea sa iti folosești singurul neuron pe care îl ai. Cum dracu sa furi cu o mașină mica din DPC. SB 33 BAM e o mașină mica pe benzina pe deasupra, știu pt ca am reparat_o o data. Mai bine te-ai orienta spre \"aghiotantii\" tai care fura cu camionul sau ești asa ofticat/a pe omul ala care chiar face treaba și ne pune pe toti la treaba nu la lene și odihna ca pana acu.
Raspunde

jean

Acum 8 ani

xulescule esti apreciat
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus