Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Adrian Nicoara, eliberat pentru o cautiune de 25.000 de euro

Arestat preventiv pentru 30 de zile la finele lunii trecute, Adrian Nicoară – unul din sibienii prezenți în Top 300 și asociat cu 50% al SC Euroil SRL, printre altele – a beneficiat de revocarea măsurii de arest preventiv. În ultima zi a săptămânii trecute, judecătorii Curții de Apel Timișoara au respins contestația formulată de procurorii DIICOT împotriva unei sentințe dată cu trei zile înainte de Tribunalul Timiș, sentință prin care lui Adrian Nicoară îi era înlocuită măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar.

A invocat dosarul Lukoil

Pentru a beneficia de această înlocuire, Adrian Nicoară a achitat cei 25.000 de euro stabiliți drept cauțiune în acest dosar și a invocat, în fața judecătorului Tribunalului Timiș modul de derulare a dosarul Lukoil, în care procurorii au efectuat descinderi în județul Prahova. În dosarul respectiv este cercetată activitatea a 23 de societăți din grupul Lukoil, în sarcina cărora au fost puse acțiuni de evaziune fiscală ce ar fi produs pagube bugetului de stat în valoare de aproximativ 230 de milioane de euro.
Prin apărătorul său, Adrian Nicoară a cerut instanței să compare măsurile luate în dosarul Lukoil, cu cele din dosarul în care este cercetat și el. ”Față de aceștia (inculpații din dosarul Lukoil – n.r.) nu s-a luat nici o măsură privativă de libertate, nu au fost prezentați la instanță pentru arestare și pot pe mai departe să se deplaseze liberi fără nicio constrângere. Deși cazul acesta a fost mult mai mediatizat decât cazul său, deși prejudiciul este de 150 ori mai mare decât presupusul prejudiciu produs de către societatea sa, aceștia sunt liberi și el se află în arest”, a arătat în fața instanței apărătorul lui Adrian Nicoară.
De menționat că mersul anchetei în dosarul Lukoil a creat o întreagă discuție în spațiul public, după ce premierul României, Victor Viorel Ponta, a sugerat public faptul că procurorii au dat dovadă de exces de zel, prin sechestrul pus inclusiv pe conturile societății. După aceste declarații, procurorii au mai redus din măsurile preventive instituite asupra societății cu capital rusesc.

Dacă reprezentaţii unei societăţi ca și L (Lukoil – n.r.) pot fi cercetaţi în libertate fără ca opinia publică să fie alarmată și fără să se creeze o stare de panică pentru aceasta, consideră că are dreptul la un tratament egal cu aceştia”, extras din apărarea lui Adrian Nicoară în fața Tribunalului Timiș

Prejudiciu estimat la două milioane de euro

În dosarul instrumentat de DIICOT Timișoara, procurorii îl acuză pe omul de afaceri sibian de acțiuni de evaziune fiscală care ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ două milioane de euro. Adrian Nicoară a susținut în fața judecătorilor că, ”în fapt, acest prejudiciu nu există, lucru pe care îl va dovedi cu expertize fiscal-contabile”. ”Instanţa consideră că temeiurile de fapt care au fost avute în vedere la luarea măsurii arestului preventiv se menţin, dar, în urma reevaluării împrejurărilor concrete ale cauzei şi a conduitei inculpatului, se poate dispune înlocuirea măsurii cu o măsură mai uşoară. Deşi nu se poate spune că nu ar exista suficiente probe că ar fi săvârşit infracţiunea, instanţa apreciază că pericolul concret pentru ordinea publică s-a diminuat, prin efectul trecerii timpului”, arată, pe de altă parte, magistrații Tribunalului Timiș, în speța de față.
În fața acestora, pentru a-i convinge să accepte măsura punerii sub control judiciar, Adrian Nicoară a arătat că este administrator de societăți comerciale de 20 de ani, că are 150 de angajați, 21 de stații de combustibili, două hoteluri și că, prin intermediul SC Euroil SRL, plătește lunar taxe și impozite în valoare de aproximativ 100.000 de euro.
Adrian Nicoară nu a putut fi contactat de Turnul Sfatului. Potrivit Top 300 Capital, ediția de anul trecut, omul de afaceri sibian are o avere estimată la cinci milioane de euro.

Foto: forbes.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

Ana

Acum 9 ani

Ne bucuram că acest domn este liber să se judece.
Raspunde

unu\'

Acum 9 ani

100000 euro,taxe si impozite pentru 21 benzinarii si doua hoteluri?Numai pentru asa o obraznicie i-as fi refuzat eliberarea pe cautiune.Judecatorii au uitat pentru ce a fost arestat?FRAUDA!1.000.000 de euroi trebuia pusa cautiunea nu maruntisul asta!
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

a pune 25.000 euro cautiune la acest individ , e ca si cand ai pune cautiune 25 de euro , oricarui cetatean cu venituri medii...jenant...f jenant
Raspunde

LuckyOil

Acum 9 ani

Despre cautiune se stie si se scrie dar despre suma spagii catre judecatori nu s-a aflat inca nimic?
Raspunde

wop

Acum 9 ani

ciudata si ffffffoarte ieftina decizie!
Raspunde

HA HA HA!

Acum 9 ani

De ce nu ma mai mira aceasta decizie hilara si comica a justitiei de caacat din Romanika? pai atunci sa tot furi statul roman cu milioane de euroi ca scapi cu o spaguta la judecatori si cu-n mizilic de 25 000 de euroi cautiune ...e de rasu curcilor fratilor..de fura badea Ion din Vurpar 3 saci de cartofi si-n purcel de la vecinu lua linistit vreo 4-5 ani cu executare...de asta suntem ultima tara din Europa ,punct!
Raspunde

nume

Acum 9 ani

ba nu asta este solutia ,puscarie ,recuperat prejudiciu si adus la bugetu statului ,inapoi ,dar legea asta estedata de ciocoi vostri rosi s-a va protejati ce ati furat ,ba nu zic ca nu a facut evaziune fiscala dar a fost inmcurajati tot de uni unsurosi si cu lipici pe degete ,ca omu nu incalca legea daca nu era spijinit de aia care trebuie s-a o taie din fasa ,ba adunati toti bani din falsele privatizari cu cladiri ,terenuri si alte tunuri trase de adevarati praduitori ai tari si s-a vezi ca sunt bani si de pensii si salari si de vreo 1500 de km de autostrada ,ba numai de la nastase 100 de case daca il stringe numai un pic cu usa ,s-a vezi bani pentr-u terminarera tronsonului de autostrada ,bors -iasov -comarnic ,asa mai inventam o aciza o taxa pe stilp si uite asa recuperam de la bobor ceau ce au furat ei de 25 de ani ,si in campanie vine copy -paste si ne spune cum cresc pensile ,de lanoi ca nu o fi dat dinbuzunarele lui ,hrebe ,microsoft ,petrom ,sidex etc ,recuparat prejudiciu si lasat liberi ca astia de bine de rau creaza niste locuri de munca ,daca nu implicativa voi comunistilor si creati locuri de munca platite cu 1500-2000 de euro s-a nu mai luam drumu pribegiei in europa vestica la spalt babe la***si adunat zarzavaturi si fructe ,ba astia care creaza locuri de munca incurajati nu descurajati ,pune la socoteala la nivel de sibiu ,carabulea +vonica ,dumnezeu sa-l ierte au creat impreuna 7000 -8000 de noi locuri de munca inmulteste cu 3 si vezi cit beneficiaza de bani din munca ,cinstita ,ba tu nu vezi ca suntem invadati de neamurile tale din prazburgia ,de ce crezi ca sa-r bucura si aia de la vale s-a aiba niste evazionisti fiscali ca astia descrisi mai sus numai s-a poata supravietui ,se vede ca esti unu de ala de esti sifonar la stat si nu te interesaza locu de munca si ce pui pe masa la copii ba socialistule cripto -comunist ,creaza si tu numai vreo 10 locuri de munca si vezi ce greu este ,mai lasa lupule moralist vaicareala si frustrarea ,spune cite locuri noi de munca a creat al tau copy -paste 7 case ,pentru sibiu ,bine ca il mai si puneti pe postere in tot orasu ,cu mesaje votati ,pe el turnatore de la republica ,ba cite locuri de munca a creat a vostru ponta pentru sibiu ,in comparatie cu johannis ,[40 000] votati cu ochi inchisi ,bai sibieni get -beget ca asa ati votat si in 2009 si rezultatu se vede ,boc sia trtas in 3 ani bani din cei publici de vreo 2 stadioane ,sala de sport de7000 delocuri +centuri dediamanta ,pista noua de aviane cu devierea somosului etc ,ba cindrea adu si tu bani de la toasu tau sef si s-a construim ,spitalu ala nou regional ,o sala de sport de 7000 de locuri un stadion de 35 000 de locuri ca azi miine ne bate la use ceva competiti europene si daca ai infrastuctura asta inseamna multi bani si locuri de munca
Raspunde

anonymus

Acum 9 ani

Daca era vinovat sa fiti siguri ca nu il eliberau, la ce descinderi sunt peste tot in tara nici un judecator nu il punea in libertate fara sa existe probe solide la sentinta data. De vorbit degeaba sunteti foarte buni toti. . .
Raspunde

As vrea o Românie pentru toti

Acum 9 ani

Fum fără foc ? ... Mai rar .
Raspunde

Lica Franaru

Acum 9 ani

Are dreptate \"anonimus\". Lumea, fiind satula de excrocherii nu mai realizeaza necesitatea si eficienta ecestor arestari. Astfel uita ca, cheltuielile ce le implica arestarile, tot noi le platim si nu sunt de loc mici. Presupun ca judecatorul care a aprobat, eliberarea pe cautiune a analizat toate aspectele.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus