Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Lucrarile de extindere a Scolii nr. 13 incep de luna viitoare

Cum constructorul a fost stabilit prin licitație încă din 2010 (este vorba de Balor Cons din Sibiu), autoritățile sibiene anunță că lucrările de extindere a Școlii nr. 13, de pe strada Lungă 74, vor re-începe în mai puțin de o lună de la obținerea noii finanțări. Inițial, extinderea trebuia plătită din bugetul de stat, dar guvernele care s-au succedat după 2010 nu au mai găsit mai mult de 220.000 de lei pentru această lucrare. Banii respectivi au ajuns doar pentru șapte procente din lucrările preconizate, oprite în cele din urmă. În aceste condiții, Primăria Sibiu a redactat un proiect pentru obținerea de fonduri europene care să susțină această extindere, iar proiectul a fost selectat spre finanțare după ce s-a constatat că ”au rămas economii din alte proiecte”.
Primăria Sibiu și ADR Centru au semnat contractul de finanțare pe 22 octombrie 2014, iar lucrările vor demara în scurt timp, promit autoritățile locale. ”Valoarea totală a proiectului este 2.920.401,39 lei cu TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de 2.579.593,31 lei, iar contribuţia proprie a Municipiului Sibiu la cheltuielile proiectului este de 340.808,08 lei. Până în prezent (din cei 220.000 de lei asigurați din bugetul de stat – n.r.) a fost modernizată instalaţia de încălzire şi instalaţia de utilizare a gazului în corpul existent şi a fost montată şi pusă în funcţiune centrala termică. În continuare,  SC Balor Cons, constructorul desemnat, va ridica noul corp de clădire, va crea racordurile cu corpul existent şi va amenaja reţelele de utilităţi în noul corp. Se vor crea astfel opt noi săli de clasă care vor permite desfăşurarea cursurilor într-un singur schimb, cel de dimineaţă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Sibiu. Lucrările ar urma să se finalizeze înainte de Crăciunul anului viitor.

Foto: Primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Lili

Acum 9 ani

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: [email protected].
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus