Miercuri,
27.01.2021
Ninsori Usoare
Acum
-1°C

INTERVIU VICTOR PONTA: Vreau sa oprim scandalul dupa alegeri si sa lucram impreuna pentru bunastarea tuturor romanilor!

Domnule Victor Ponta, ce asigurări puteţi da că nu se vor mai tăia pensiile?
Victor Ponta: Trebuie să recunosc că sunt îngrijorat de faptul că unii dintre contracandidații mei, dacă vor câștiga alegerile, vor dori să taie din nou pensiile românilor, astfel încât să-și poată acoperi cheltuielile pe care le-ar presupune punerea în aplicare a programelor lor economice.
Tocmai de aceea, îmi iau angajamentul ferm că, atâta timp cât voi fi premier sau președinte, nu se va mai tăia niciodată niciun leu din pensia cuiva! Vă reamintesc faptul că prima măsură luată atunci când am venit la guvernare a fost să redăm cetăţenilor pensiile şi salariile taiate de Traian Băsescu și Emil Boc. Am reparat atunci o mare nedreptate şi am continuat să luăm măsuri pentru a îmbunătăţi nivelul de trai al românilor: am crescut valoarea punctului de pensie, am introdus ajutoare pentru plata facturii la energie, am majorat cuantumul ajutoarelor pentru încălzire, am redus TVA la pâine de la 24% la 9%, am redeschis spitale, am amnistiat fiscal mai multe categorii sociale şi multe altele. Iar de la 1 ianuarie 2015 vom mări din nou pensiile cu 5%. 
Aceste măsuri luate arată intenţia noastră clară de a creşte nivelul de trai şi îi asigur pe toţi oamenii că, atât timp cât voi ocupa o funcţie publică importantă, nimeni nu se va atinge de pensia lor. 
 
Cum luptați cu fenomenul sărăciei în România? 
Victor Ponta: Să nu uităm că cei 10 ani de regim Băsescu au însemnat dispreţ, sărăcie şi umilinţă pentru români. Dar de când am venit la guvernare am depus toate eforturile nu doar pentru a relansa economia, dar şi pentru a repara nedreptăţile mari făcute de fostul regim, în special categoriilor sociale vulnerabile. 
Astfel, datorită creşterii economice, am reuşit să luăm o serie de măsuri pentru a reduce sărăcia şi nedreptăţile: majorarea alocaţiilor de stat pentru 500.000 de copii din familiile sărace, creşterea, de la 1 decembrie, a alocaţiei de hrană zilnică pentru 60.000 de copii din sistemul de protecţie, creşterea cuantumul alocaţiei de hrană zilnică pentru persoanele vârstnice şi cele cu dizabilităţi din centrele de îngrijire, iar începând cu 1 ianuarie 2015 vom majora indemnizaţiile persoanelor cu handicap. 
Mai avem enorm de multe de făcut, pentru că încă este prea multă sărăcie, prea multă corupţie, prea multă nedreptate! Sunt încă mulţi oameni care au nevoie de ajutor - şi scopul nu este să câştigăm alegerile să ne batem între noi, ci să câştigăm alegerile pentru a-i putea ajuta pe aceşti oameni. 
Dacă în doi ani şi jumătate am reuşit să facem multe, blocaţi fiind de un regim şi un preşedinte care a fost mereu contra, vă daţi seama câte se pot face uniţi, o echipă cu preşedinte, premier, guvern, parlament, toţi trăgând în aceeaşi direcţie?
 
Care este soluţia dumneavoastră pentru combaterea șomajului?
Victor Ponta: În ultimii doi ani am reuşit să creăm peste 200.000 de mii de locuri noi de muncă şi perspectivele sunt încurajatoare, datorită măsurilor luate. Iar asta mai ales după ce, în perioada guvernărilor anterioare, s-au pierdut peste 700.000 de locuri de muncă.
Prin reducerea CAS vizăm crearea a 70.000 de noi locuri de muncă. Mai mult, am luat o serie de măsuri pentru a creşte ocuparea în rândul tinerilor şi aici aş dori să amintesc doar de programul „Garanţii pentru tineri”, de care au beneficiat peste 188.000 de tineri. Ştim că nu e suficient şi lucrăm pentru a continua pe acest drum, prin tot mai multe măsuri care să ajute economia să se dezvolte, să atragă investitorii, să creeze locuri de muncă şi mecanisme de sprijin pentru cei dezavantajaţi. 
 
Domnule Ponta, considerați că investițiile în Educație sunt importante? Ce măsuri ați luat ca prim-ministru pentru a sprijini cadrele didactice?
Victor Ponta: Da, am spus întotdeauna că Educația și Sănătatea sunt domenii strategice pentru România, în care orice ban cheltuit reprezintă o investiție extrem de utilă. Educația este domeniul care vizează direct tinerii, iar aceștia reprezintă viitorul României. 
Există numeroase proiecte aplicate și măsuri concrete pe care le-am luat pentru a oferi sprijin profesorilor. Am dat înapoi procentul de 25% tăiat din salarii, am mărit cu 10% salariile profesorilor debutanți și am dezvoltat sistemul de utilizare a finanțării din fonduri europene pentru dezvoltarea carierei. Chiar dacă bugetul educației a crescut în 2013 și 2014, cred că cea mai bună soluție pentru a ne apropia ca nivel de venituri pentru profesori de cel din Uniunea Europeană este să apelăm la finanțarea comunitară – un exemplu bun este programul "Dezvoltarea carierei didactice", prin care profesorii primesc 150 de euro pentru a-și cumpăra cărți, fără a exista obligativitatea decontării.
 
Se spune că sunteți mai preocupat de soarta celor vârstnici decât de cea a tinerilor. Este adevărat?
Victor Ponta: Sincer, mă preocupă soarta tuturor românilor. Sunt cel mai tânăr candidat – am fost cel mai tânăr premier şi pot fi cel mai tânăr preşedinte, evident că vreau să fiu aproape de tineri! Toți românii sunt importanți și toți au, în egală măsură, nevoie de un stat care să le fie util. În ceea ce privește tinerii, vreau să subliniez că, după succesul programului ”Prima casă”, lunile acestea am venit cu un nou proiect: ”Prima mașină”. Este un program prin care Guvernul îi ajută pe tineri să-și achiziționeze o mașină nouă, dar în același timp, stimulăm consumul și susținem piața auto, în special producătorii autohtoni, precum Dacia.  
 
V-am auzit în campanie promovând ideea necesității României de a atinge independența energetică. Aveți o strategie în acest sens?
Victor Ponta: Independența energetică înseamnă prețuri mai mici pentru fiecare român, lipsa fricii că alții ne decid soarta într-un context internațional tensionat, înseamnă că investitorii vor veni în țară și vor crea locuri de muncă mai bine plătite, accentuând astfel ritmul de creștere economică a României. Dar mai înseamnă ceva – înseamnă independenţa energetică faţă de Rusia, şi o consolidare a poziţiei României în regiune, astfel încât să nu fim în pericolul de a fi atraşi în conflicte inutile.
Una dintre cele mai importante decizii pe care le-am luat este blocarea creșterii prețului gazelor naturale produse în țară pentru consumatorii casnici pe termen nedefinit și chiar scăderea prețului pentru consumatori industriali. Am reușit să amânăm liberalizarea prețurilor, iar acest lucru are efecte benefice pentru români, care pot fi observate și în facturi.
 
În materie de politică fiscală, sunt multe voci care întreabă ce direcție va urma România dacă PSD rămâne la putere? Ce veți face cu taxele pentru perioada 2015 – 2020?
Victor Ponta: Înainte de orice, vreau să se știe foarte clar că noi suntem singurii care am scăzut taxe. Știu că mai sunt multe de făcut, dar în același timp doresc să se știe faptul că drumul pe care suntem este cel corect: am comasat peste 90 de taxe și tarife parafiscale, am redus CAS-ul cu 5%, am redus TVA la pâine și îl vom reduce și la restul alimentelor de bază, am scutit firmele de impozitul pe profitul reinvestit. Și avem de gând să continuăm exact pe acest drum, indiferent de atacurile și sperietorile pe care le lansează diverși contracandidați. Trebuie să fim atenți, pentru că acei contracandidați care acum strigă că vor reducerea taxelor dacă vor câștiga alegerile sunt, de fapt, înconjurați de aceiași oameni care au mărit TVA de la 19% la 24%: Băsescu, Blaga, Predoiu etc. Este limpede că oamenii aceştia, fără tăieri de pensii şi salarii, nu se pot descurca din punct de vedere economic.
 
Domnule Ponta, în final, vă adresez o întrebare tranșantă: de ce să vină românii la urne să vă voteze? 
Victor Ponta: Aș vrea ca oamenii să știe că, după 10 ani de scandal, ne aflăm acum în fața unei alegeri care va fi decisivă pentru viitorul nostru, al tuturor. Românii trebuie să aleagă între continuarea regimului Băsescu, cu toate nedreptățile și austeritatea pe care acesta le-a adus, și direcția pe care o propun eu: o Mare Unire a românilor, prin care să facem din solidaritate și bună-înțelegere valori naționale, construind astfel o Românie puternică, o Românie care are grijă și de cei în nevoie, dar care sprijină și mediul de afaceri. Tot ceea ce facem are ca obiectiv creşterea bunăstării oamenilor, pentru că războiul politic, scandalul zilnic și ridicarea de ziduri între români sunt tot mai dăunătoare ţării. Îi chem pe români alături de mine, să dărâmăm toate aceste ziduri, să fim mândri că suntem români şi să facem din nou acea unire de care România are nevoie!

Comentarii

32 comentarii

unu\'

Acum 6 ani

Simt ca ma furnica:ma duc la vot si va votez cu doua miini dl Ponta!Ba nu:ma furnica in ultimul hal,deci o sa va votez pe dvs,dl Iohannis!Stati,a inceput sa ma greiere,din ce in ce mai mult:stau acasa,descurcati-va fara mine,borfasilor!
Raspunde

@unu

Acum 6 ani

...daca nu mergi la electorale iti meriti soarta si nu vreau sa mai aud ca te plangi - VOTATI JOHANNIS !!
Raspunde

Razvan

Acum 6 ani

Le-ai copto , sunt convins ca toata lumea va fi socata de gestul tau. O zi vei fi sef restul de 4 ani de mandat vei fi la cheremul celor care au mers la vot.
Raspunde

unu\'

Acum 6 ani

@2:eu sunt ala \'\'adevaratu\' \'\', cu apostrof(unu\'),ala care nu plinge!In alta ordine de idei,care-mi va fi soarta daca nu merg sa votez borfasi?Uite,nu merg la \'\'electorale\'\'nici daca ar fi in curu\' gol!Cine stie peste ce curve(Doamne iarta-ma!)dau?Io nu ma risc!
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Ăsta nu e subiect de discuție, de pildă mie mi-o fujit nevasta cu unu\' de la PNL . Da\' norocu\' meu este poza lu\' pontea, că o țin în stânga și frec măciuca cu dreapta de toți dracii o ia !
Raspunde

Micky Maus

Acum 6 ani

Mai oameni buni, acum avem sansa sa votam cu adevarat un om care curata jegul de pe dambovita! Daca nici acum romanii nu voteza cu capul, atunci neamul asta nu mai este de salvat!!! Pentru Sibiu, pentru ardeal si pentru nenorociti de mitici numai iohannis este alternativa la presidentie!!!! Mergeti si votati !!! IOHANNIS!!!!!
Raspunde

Anonim

Acum 6 ani

Urgent, cautam colaboratori online pentru vanzarea de carti, romane bestseler pe imensa piata americana, dupa perioada de instruire intrati pe cea mai mare si cea mai bogata piata din lume, piata online a vanzarilor de romane bestseller din america. Se ofera contract legal chiar din perioada de instruire unde castigati minim 300 dolari lunar, suntem o companie serioasa de prestigiu cu multi colaboratori. Pentru informatii si pentru a va inscrie trimiteti INFO la adr.email icornel_f@yahoo.com
Raspunde

unu\'

Acum 6 ani

@6:Ca bine le zici,mause:ca din DEX!Mereti ma dracu\' la vot,n-o mai frecati la rece!
Raspunde

unu\'

Acum 6 ani

@7:Vezi ma fraiere ca-i un miting in 31 in Piata Mare care-i mai bogata decit aia a ta americaneasca.Scoala-te de dimineata,cauta niste fraieri mai mari ca tine in Piata Mare(imposibil sa nu te descurci!),instruieste-i,ia-le banii,lasa-le \'\'bestselerele\'\' si mina iute la alt miting:avem 14 catindati!
Raspunde

ULOS

Acum 6 ani

Cred ca tinerii nu vor sa fie aproape de tine. Pentru ca asta inseamna copy-paste, plagiat, falsificare de CV. Acesta este portretul unui presedinte?
Raspunde

Ponta Presedinte

Acum 6 ani

Eu vote-z pe Victor Ponta, singuru-l salvator. Ioanis e pocait si sas!!Huo!
Raspunde

Poantex

Acum 6 ani

va implor votati-ma...sunt un mincinos , plagiator si securist la comanda comunistilor din PSD...am multa treaba dupa alegeri cand am de gratiat pe banda rulanta , incepand cu felix motanul si continuand cu Hrebe , nastase , etc , etc
Raspunde

T.H.

Acum 6 ani

Voi vota Victor Viorel Ponta pentru ca sunt Roman ..... si pentru ca are un plan bun domnul Ponta !
Raspunde

James Bond -6 case

Acum 6 ani

Decat cu un modest profesor de fizica sifonar de bani publici(iohannus) mai bine votati cu un jurist de meserie,fie el si pui de comunist(ponta)!
Raspunde

T.H.

Acum 6 ani

cititi cu atentie si duminica faceti ce trebuie ! Votati Victor Ponta!
Raspunde

alex

Acum 6 ani

Cel mai tanar si bine pregatit pentru a fi presedinte.Votati Victor Ponta,un roman adevarat!!!
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Singurul presedinte care mai poate schimba tara asta în bine după furturile PDL-iste. Victor Ponta președinte, președintele romanilor, președintele tinerilor.
Raspunde

@17

Acum 6 ani

o sa vedeti voi cum va schimba PONTALAUL tara asta in \"bine\"... tu ori esti orb ori prost
Raspunde

unu

Acum 6 ani

ba copy -paste 7 case ,si mai nou si 007 se si vede presedinte ,ba baietel scrobit si plin de tupeu de gorj din marea localitate gorjane [baia de arama 1000 de locuitori ]tu lasa aia cu presidentia ca este o palarie prea mare pentru tine cam cit oparabolica de aia de pe palatu telefoanelor ,ba ardeleni ,olteni ,moldoveni vreti s-a traiti in tara noastra ,votati JOHANNIS s-au nui vedeti pe astia de psd cum umbla cu zgarzi la miini pe la DNA si stai ca asta este numai ce nu s-a maiputut acoperi s-a vezi nume celedre in curind numai votati ,johannis ,s-a vedeti ce incuscriri si cumetri au facut astia in 25 de ani ,au impartit tara pe clanuri ,s-au va ginditi cumva ca safu al mare in 2003 atunci cu ,microsoft ,a stat pasiv [nastase ] si nu stia ce matrapalzcuri facea ,alde michy spaga ,truica ,andronescu etc ,ba sloganu lor voi furati ca eu ma fac ca nu stiu si nu vad ,din 4 in 4 ani ne facem ca ne dam la gioale si uite asa iam mai pacalit odata ,ba pisicutule [ponta ] de ce te ascunzi in spatele fustelor si nu acepti o confruntare pe teme serioase cu ,johannis .pe televiziunea publica nu tu la ale tale ,antrna 3 si rtv [ponta tv ] si johannis te tot cauta prin studiouro si tu numai mesaje el fugitivo ,vrem s-a stim si noi tulumaci de locuri de munca de dezvoltare si in ce domeniu , ca afara de aia cu pensile nimis ,ba ca s-a plateste pensile ,trrebuie s-a te gindesti si deunde si s-a te preocupe si locuri de munca ,la alea un milon promise si rezultat 0 ,ba fa economie sutenabila nu povesti si scandaluri ,tu esti pee o mina cu marinaru ,toata campania nu mai ciu asta ai fost s-a scapam de basescu ,si cind am votat ,8 500 000 in 2012 lai pus pe actualu sinistru al transporturilor asta cu drumuri expres in loc de autostrazi [rus ] s-a se faca ca nu stia populatia tari dupa recensamintu din 2011 si uite asa ai mai adaugat la cvorumu de 50 plus 1 din alegatori inca vreo 2 milioane si cosecinta nu a fast facut cvorumu si blatu gata ,se vede dupa esecu stabilit lai recompensat pe fostu sinistru de interne cu ala de transporturi ,asta de cumetrie va pricepeti la blaturi mai ceva ca fosta coperativa de fotbal condusa de corleone [dragomir ]ba s-a iesim masiv s-a votam JOHANNIS s-a nu poata sondori de serviciu sa-si puna planu in apicare ,la vot toata lumea ,daca vreti viitor la copii vostri ,si votat JOHANNIS ,daca nu drumu pribegiei la cules capsuni ,la dat cu mopu si grijt batrini afara ca aia au pensi decente sa-si plateasca si insotitori si s-a le faca menaju ,noi in continuare la cozile umilintei ,alimente ue si la suventionarea facturi de incalzire ,trezitiva
Raspunde

@19

Acum 6 ani

Asa bai trompeta analfabeta ,baga mare cu pupincureala si cu odele tale gretoase de lauda la adresa sasalaului mutalau pana mai poti ,daq pierde prezidentialele pe urma pierde si primaria si vei ramane de nu mai ai pt cine sa scrijelesti tastatura si o sa-ti cauti alt stapan ,eventual ceva de lucru serios...aaaah am uitat ,sa-ti iei xanaxu zilnic mascariciule:)))))
Raspunde

ZZZZ

Acum 6 ani

DE CE NU SE POATE OPRI SCANDALUL ACUM?DE CE NU SE POATE FACE O CAMPANIE CIVILIZATA,FARA ATACURI LA PERSOANE ,BAZATA PE PROGRAME REALE,REALISTE ,FARA PROMISIUNI NEACOPERITE FINANCIAR SI PRAF ARUNCAT IN OCHII PROSTILOR?p.S NU SUNTEM TOTI PROSTI
Raspunde

sibian 100 %

Acum 6 ani

A MAI FOST UNUL CARE A LUCRAT PENTRU \"BUNASTAREA ROMANILOR VOSTRI\" STITI BANUIESC ERA BUNICU-TO ILIESCU CARE DOREA \"LINISTE\" SA FURAT IN LINISTE ROMANIA 1
Raspunde

Talida Runcu

Acum 6 ani

Victor Ponta te iubim CA CA Tine nu gasim!
Raspunde

Dimitrie

Acum 6 ani

*** Alternativa noastra este cea mai sigura si mai serioasa! Oferim din start contract legal! Oamenii au inceput deja sa lucreze! S-au facut primele plati! Avem dovada! *** Castigurile sunt garantate! 300 de dolari lunar, pentru operatori online, cu 3 ore de lucru pe zi! Va expediem detalii, dupa ce trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde

...

Acum 6 ani

era scris negru pe alb pe site-ul MF ca veti mari impozitele....acum o intorci ca la ploiesti mincinos comunist ce esti!
Raspunde

....

Acum 6 ani

tu cu psd-ul ati inceput scandalurile! voi ati impartit fluturasi cu posta romana! si acum spui ca nu iti place scandalul? pai nu-l provoca! pisic nesimtit ce esti!
Raspunde

Bum bum

Acum 6 ani

Cu rosii borsite si oua clocite
Raspunde

Georg

Acum 6 ani

Dupa RAZBOIUL MEU, de mine castigat, PACE ETERNA...Nu misca nimeni in rand..Pace Eterna...PACEA MEA...Un CIMITIR frumos si LINISTIT...Si Putin si-a facut PACE acasa...Acum taie internetul international acolo...Totul sa fie RUSESC & PRAVOSLANIC...
Raspunde

Georg

Acum 6 ani

CORECTURA in text: Dupa RAZBOIUL MEU, de mine castigat, PACE ETERNA...Nu misca nimeni in rand...Pace Eterna...PACEA MEA...Un CIMITIR frumos si LINISTIT...Si Putin si-a facut PACE acasa...Acum taie internetul international acolo si introduce internetul rusesc national si ortodox...Totul sa fie RUSESC & PRAVOSLAVNIC...CU multa PACE...
Raspunde

Roman

Acum 6 ani

PSD-istii - ce poti sa le ceri ? atat stiu,atat fac . o gloata de inculti,spalati pe creier care nu au scrupule.Tehnicile de casa ale acestui partid : cenzurarea,manipularea,lansarea de lozinci mincinoase,jignitoare. Nu stiu cum unii oameni(daca se pot numi asa) pot fi simpatizanti ai acestei mizerii de partid numit PSD. Care din 89 incoace au vandut tara,nu uitati romani cum Nastase cu ai lui a vandut Petromul si multe alte bunuri romanesti ,Hrebenciuc si chiar socrul lui Victor Mickey Mouse , Ilie Sarbu a fost implicat in fapte de coruptie + alti 90% membrii din PSD. Si dupa toate acestea cum se poate ca niste persoane intregi la cap sa-i mai voteze. JOS PSD ! JOS HOTIA ! JOS MINCIUNA!
Raspunde

marginean

Acum 6 ani

suna f. tare a pomeni, pomeni si iarasi pomeni cu iz socialist la alegatori care nu pot pleca din tara: pensionari, asistati social, handicapati, ( de tineret nu-i pasa, ca ei isi iau talpasita) , fara sa explice de unde vor veni banii, iar daca declara ca ca premier a avut de luptat cu \"un regim contra\" se refera la capitalism? vrea sa o intoarca la tata-socru? Nu exista cuvinte in limba romana sa descrie lipsa de caracter, de minima cultura si inteligenta a acestui individ.
Raspunde

madrid

Acum 6 ani

Votati Pobta mo se pare cel mai indreptatit pentru presedintele in schimb Iohanis e un analfabet el nu stie sa vb pt el dar sa mai co duca Romania vai de capu lui
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus