Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

O alta perspectiva: albumul foto al celor 18 biserici fortificate reabilitate

După ce zilele trecute au anunțat finalizarea proiectului de reabilitare a 18 biserici fortificate, reprezentanții Consistoriului Superior al Bisericii Evanghelice C.A. au dat publicității un album foto cu toate obiectivele reabilitate. Perspectiva diferită a acestui album este oferită de faptul că toate fotografiile sunt realizate din aer. Cele 18 biserici fortificate din județele Sibiu, Alba, Brașov și Mureș au fost parte a proiectului "Tezaure Fortificate Redescoperite – Dezvoltarea durabilă a Regiunii Centru prin punerea în valoare a potenţialului turistic al reţelei de biserici fortificate săseşti din Transilvania”, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Regional.
Toate aceste biserici (Dealu Frumos, Netuş, Stejăriş, Curciu, Ighişu Nou, Valchid, Mălăncrav, Cârţa, Aţel, Archita, Apold, Cloaşterf, Criţ, Buneşti, Mesendorf, Cincşor, Sebeș și Gârbova) au făcut obiectul unor lucrări de reabilitare, a căror menire este nu doar să asigure dăinuirea acestor monumente istorice, dar să și impulsioneze turismul în zonă, fapt care angrenează și dezvoltarea economică a comunităților locale.

Mai multe fotografii puteți urmări aici:
 



Citește și 18 biserici fortificate au fost reabilitate și așteaptă turiștii

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

alzara

Acum 9 ani

Regii maghiari au intermediat o mica Germanie la marginea Europei timpului. O puteam pãstra...Am copilarit intr -una din poze si, fireste, sunt...nostalgic ! Siebenbürgen süße Heimat ...
Raspunde

felicia

Acum 9 ani

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***.
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Absolut superbe si de o mare valoare istorica si arhitecturala, din pacate mai sunt cu zecile, parasite ori atat de degradate incat stau sa cada, unele au parti prabusite deja...
Raspunde

Robert Nero

Acum 9 ani

Imaginile sunt superbe. Pot fi cu usurintă retusate in sensul eliminarii orizontului curbat prin Photoshop Lightroom, o aplicatie gratis in primele 30 de zile. Felicitari realizatorilor !
Raspunde

rosu

Acum 9 ani

Mari constructori au fost dacii astia.! Frumoase exemple ale arhitecturii romanesti, bisericile astea.
Raspunde

:)))

Acum 9 ani

5.rosu. stii preabine dar de al dracu ai zis o ! sunt biserici sasesti de secol 12-15. jos nasul cu \'\'noi suntem daci\'\' ca nu aveti vreo dovada a continuitatii ! vreun cod genetic ceva? elemente in limba ai si slave...poate esti slav de-a lui putin baietel :))) PS dacia a fost 90% pe teritoriul transilvaniei, nu al sudului. in sud sunteti amestecati ca dracu cu balcanii si chiar arabi
Raspunde

alzara@6

Acum 9 ani

Desi nu meriti un raspuns, ti -l voi da ! Asteaptã!
Raspunde

@7alzara

Acum 9 ani

daca aveai replica/raspuns il dadeai pe moment, nu trebuie sa astepte nimeni si in nici un caz nu astept. cum naiba sa poti spune ca bisericile astea au fost facute de romani nu stiu ! care romani? valahii ardeleni din tara oltului? poate cu ajutorul unor sate locuite de valahi, foarte putine pana in sec 19. exista vreo statistica sa stim cati \'\'romani\'\' erau in transilvania ante secol 18? ca de atunci s-au tot inmultit. ideea ca transilvania apartine ancestral unei populatii antice ce se intindea pe un teritoriu mare oarecum o inteleg, idee mult denaturata de comunisti, dar sa spui ca constructiile pre secol 19 in transilvania sunt facute de romani e prea de tot. azi-maine ne trezim ca si palatul brukenthal a fost facut tot de romani ! :)) vedeti istoria adevarata, cu toata multiculturalitatea ei, avem doar de castigat ! lasati naibii nationalismele inventate si ipocrite, cam asa erau si nazistii si unde au ajuns? pana una alte biserica evanghelica se ocupa de ele....romania se ocupa de udrea &co plus altele :)
Raspunde

alzara

Acum 9 ani

Cineva trebuie tratat (lecuit) ; n ra inteles ironia (fara obiect) a rosului. In rest, bate campii fara gratie. De ignorat.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Băi, sigur că au fost făcute de daci, că de-aici și numele coniacului de Apold, Dacia!
Raspunde

@8

Acum 9 ani

calmeaza-te, vere. romanii or fost goniti de catre daci cu mult timp inainte. de cetatile din Transilvania s-or apucat mai tarziu. ce-i tot dai cu romanii? Cine o pomenit de ei?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus