Sâmbătă,
16.10.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Presedintele trebuie sa fie un model de comportament public. Eu va propun o Romanie normala, o Romanie de oameni normali intr-o tara normala

Preşedintele este principalul reper politic al naţiunii şi trebuie să vină cu propuneri pentru dezbateri publice. Preşedintele trebuie să fie un model de comportament public. Trebuie să se impună prin seriozitate, prin modul în care reactionează şi prin felul în care abordează problemele.
 
Eu voi fi un preşedinte mediator, integrator, dar în acelaşi timp foarte ferm în faţa derapajelor. Un politician liber de chestiuni care ar putea să dea de banuit, un om nemanevrat, chiar în această etapă în care suntem putem să vedem că nu toţi candidaţii sunt liberi. Unii sunt manevraţi de alte partide, unii sunt manevraţi de propriile partide şi este important ca preşedintele să nu fie un politician manevrat din umbră. 
 
Este evident că în momentul în care ajung preşedinte, nu mai fac politica de partid fiindcă Constituţia interzice acest lucru. Preşedintele trebuie să fie în altă zonă, nu trebuie să se implice deloc în politica de partid sau în politica partidelor. Trebuie să fie un mediator şi între partidele politice, nu doar între instituţiile de bază ale statului.
 
Dacă ne întrebăm unde sunt școlile, unde sunt spitalele, unde sunt autostrăzile în cei 25 de ani, răspunsul meu este simplu: toate sunt în anchetele pe care le vedem declanșate aproape zilnic. Acolo e bunăstarea care ne lipsește, acolo e averea țării, așa ni s-a furat viitorul.
 
România ar fi arătat altfel fără baronii și corupții care ne-au condamnat la sărăcie, căci despre ei este vorba. Scandalul și grotescul au reprezentat o perdea în spatele căreia s-a instaurat minciuna și hoția. Fără ei și fără actele lor nedemne, am fi fost altfel, am fi arătat altfel, am fi trăit altfel. Afundați în nevoi și umilință, am ajuns să vorbim despre generații de sacrificiu. Milioane de oameni din această țară și-au văzut visurile năruite din cauza corupției generalizate. Pe cei responsabili îi vedem zilnic la televizor: politicieni care fac reguli numai pentru ei, politicieni corupți, oameni care în disprețul oricărei legi, nu doar din Codul Penal, ci a oricărei legi lumești, ne-au înstrăinat viitorul.
 
Încă nu e prea târziu! Nu e totul pierdut pentru că România, dragii mei, nu e a lor! România noastră, a voastră şi a mea, este o Românie normală, o Românie de oameni normali într-o ţară normală. România noastră este România lucrului bine făcut! România normală, România lucrului bine făcut sau cum a scris cineva foarte frumos într-un editorial, România celor tăcuţi, este țara care va renaște, pe care o vom redescoperi în anii următori. De aceea, dragii mei, vă îndemn nu mai tăceți, astăzi aveţi glas ca să le spunem tuturor: România noastră este altfel decât România lor!
 
 
Din acest motiv, dragii mei sibieni, doresc să ne întâlnim vineri, 31 octombrie, ora 16.30, în Piaţa Mare, de unde vom spune tuturor că ne dorim o schimbare, dorim o Românie a lucrului bine făcut.

Vizualizari: 223

Comentarii

11 comentarii

alzara

Acum 6 ani

Civismul sibienilor e pus la grea incercare. Sa fim la inaltime, sa ne chemam toti prietenii ! E ocazia unica in istoria Sibiului de a da Romaniei un sef de stat prin alegeri generale. Unde pui ca e si potrivit pt asta ! Orice spatiu \"aerisit \" din piata (vezi Cluj) va fi exploatat TV de catre contracandidat (al carui \"pasiv \" nu e non -ardelenismul !) 7
Raspunde

@1

Acum 6 ani

ESTE CEL MAI BUN!! PENTRU CA ESTE: - MINCINOS, VANZATOR DE COPII, HOT DE SCOLI, CASE, LICEE, GRADINITE, HITLERISTO -FASCIST membru al Grupului Etnic German (1940), INFRACTOR INTERNATIONAL ptr spalared e bani, luare de mita, etc. Il votez ca sa plece. Asa poate veni auditul si sa se descopere ce a facut in Sibiu!!!
Raspunde

@2

Acum 6 ani

ciocoi psd-ist ticalos si mincinos trebuiesti cercetat ptr minciuni, calomnie si sanctionat.
Raspunde

@2,3

Acum 6 ani

Sugeti pixul de rosii cacaciosi si ofticosi. las\' ca nu taie pensia cum sustineti voi la comanda tovarasului ponta
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

@2,3,4 si cei ca voi, stati acasã !
Raspunde

un sibian

Acum 6 ani

VOTAI VLAD TEPES!!!
Raspunde

haha

Acum 6 ani

Dupa 14 ani in care johannis nu a primit niciun sibian in audienta la primarie si a evitat sa dea ochii cu plebea, ii cheama acum in Piata Mare pe \"dragii\" lui sibieni? Ca e arogant si dispretuitor stiam deja, dar acum ne demonstreaza si cat e de fatarnic! Va doresc sa vina la intalnire atatia sibieni cati ati primit in audiente in cei 14 ani de mandat, domnule primar! Sigur ca vor fi adusi toti pedelistii din tara sa umple Piata Mare, ca sa nu se faca de rusine sasul chiar la el acasa...
Raspunde

sibian

Acum 6 ani

Draga d-le \"haha\" , tara noastra nu are nevoie de audiente bla-bla-bla ci de fapte. Si dl. Iohannis a demonstrat asta in fata intregii lumi. VOTEZ IOHANNIS. Cu stima.
Raspunde

siby

Acum 6 ani

Noi toti suntem de vina pentru situatia actuala, iar clasa politica de paraziti este doar efectul mentalitatii de ratati genetic!!!Nu mai sunt oameni normali aceia care cred ca inca se mai poate face ceva spre bine cu actuala clasa politica din Romania!Si acesti candidati la presedentie vor cu toata convingerea sa ne \"normalizeze\"!
Raspunde

@3

Acum 6 ani

Johannis ESTE CEL MAI BUN!! PENTRU CA ESTE: - MINCINOS, VANZATOR DE COPII, HOT DE SCOLI, CASE, LICEE, GRADINITE, HITLERISTO -FASCIST membru al Grupului Etnic German (1940), INFRACTOR INTERNATIONAL ptr spalared e bani, luare de mita, etc. Il votez ca sa plece. Asa poate veni auditul si sa se descopere ce a facut in Sibiu!!!
Raspunde

@ 10 si 2

Acum 6 ani

auzi - tovarasul , te-ai trezit cam tarziu, s-a terminat cu ciuma rosie in ROMANIA ! V O T A T I JOHANNIS P R E S E D I N T E !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus