Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Detonare de stanci pe Transfagarasan | Video

ACTUALIZARE
S-a dat drumul la circulație, parțial, pe Transfăgărășan. Mașinile pot circula în perioadele în care misiunea nu pune în pericol siguranța trecătorilor. Mai mulți turiști din Israel, Germania și Spania au asistat la detonări și au luat drept suvenir bucăți desprinse din rocă. "Am stat sa vedem spectacolul, pentru că așa ceva, la noi, nu vezi. Noi suntem din Mallorca și acolo nu avem munți. Este foarte impresionant", a spus un turist spaniol.
 
 
Mai multe roci care amenință să cadă de pe versanți, pe partea carosabilă și pe cablurile electrice, vor fi detonate astăzi pe Transfăgărășan. Misiunea este coordonată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Întreaga operațiune va fi realizată de echipa pirotehnică a inspectoratului, precum și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi, Salvamont, ai Secției Drumuri Naționale, ai Direcției Silvice Sibiu, ai Electrica și ai autorităților publice locale. În perioada cât se desfășoară misiunea, traficul pe DN7C este oprit.
Acțiunea are loc înainte cu doar 2 zile ca drumul să fie închis circulației. Transfăgărășanul este închis în fiecare an, mai sus de Bâlea Cascadă, începând cu 1 noiembrie. 
Echipele pirotehnice au inceput deja sa monteze cele 200kg de explozibil. Reprezentantii Electrica au demontat cablurile de alimentare cu energie electrica, pt ca acestea sa nu fie afectate de explozie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

felicia

Acum 9 ani

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus