Spectacolul „Omul cel bun din Sîciuan”, după Bertold Brecht, regia Anca Bradu, produs de Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în colaborare cu Teatrul Național „Radu Stanca” participă în aceste zile la cea de-a IV ediţie a China Campus Theatre Festival, care se desfăşoară la Shanghai în perioada 3-12 noiembrie 2014. Spectacolul tinerilor actori sibieni va avea loc în seara zilei de 5 noiembrie, într-una din cele mai prestigioase săli de spectacol, Shanghai Dramatic Arts Center.
Organizat de Federaţia Chineză a Literelor şi Artelor, Ministerul Educaţiei, Consiliul Municipal din Shanghai şi Asociaţia Chineză a Teatrelor, China Campus Theatre Festival este un eveniment bienal, care a avut loc pentru prima dată în anul 2008. Programul acestei ediţii cuprinde peste 20 de spectacole ale unor universităţi din China şi din alte ţări, seminarii şi ateliere de teatru.
În cadrul acestei ediții a festivalului, Anca Bradu va susține şi un atelier de teatru, intitulat „From word to image, through body”, prin care propune tinerilor actori un set de exerciții fizico-psihice, de improvizaţie, bazate pe tehnicile moderne europene, al căror scop este dezvoltarea imaginarului care se găseşte dincolo de cuvinte, şi care poate fi exprimat prin corp şi sensibilitate.
„Iniţiat ca un proiect de studiu coordonat de regizoarea Anca Bradu şi actorii Diana Fufezan şi Adrian Neacşu, profesori la Departamentul de Artă Teatrală din Sibiu, spectacolul "Omul cel bun din Sâciuan" face o cronică duioasă, dar penetrantă a caracterului uman. Spectacolul studenţilor a pornit de la o serie de exerciţii de improvizaţie ce au la bază tehnica brechtiană de abordare a personajului, specifică teatrului epic. Prin secvenţele de “teatru în teatru” combinate cu momente coregrafice şi cu tradiţionalele song-uri ale autorului german, actorii parcurg o adevărată epopee a sacrificiului pe care acest text o conţine. Spectacolul studenţilor de la Departamentul de Artă Teatrală urmăreşte destinul tinerei Şen-de, o prostituată binecuvântată de zei pentru că i-a găzduit cu generozitate într-o noapte, şi afirmă tema binelui universal într-o parabolă despre sacrificiu şi solidaritate umană. În mod inedit, muzica acestei producţii a fost creată de unul dintre studenţii masteranzi, Claudiu Fălămaş, care şi-a dorit ca prin muzică să accentueze sentimentul de revoltă faţă de anumite situaţii de criză, dar şi de solidaritate cu personajele făcătoare de bine din această parabolă. Actorii care interpretează această muzică live transmit cu forţă şi claritate opinia lor faţă de bine şi adevăr”, spun reprezentanţii teatrului.
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Claudiu Fălămaș , ministerul Educatiei , Artă Teatrală , Lucian Blaga , Radu Stanca , Teatrul Naţional , Adrian Neacşu , Diana Fufezan , Bertold Brecht , Asociaţia Chineză , China Campus Theatre Festival , Consiliul Municipal , Federaţia Chineză , Shanghai Dramatic Arts Center , Anca Bradu
Vizualizari: 386
Ultimele comentarii
Acum 17 ore
Mircea
Acum 17 ore
Ion de la raion
Acum 17 ore
Teo
Acum 17 ore
Trotineta
Acum 17 ore
Marina