Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Greu e viata de tirist

Dacă ai face un top al meseriilor plictisitoare, viața de șofer de TIR s-ar bate cu succes la unul dintre locurile fruntașe. Puneți-vă în pielea unuia care face 5000 de kilometri într-o tură, dormind de cele mai multe ori în cabină, cu emoții la fiecare oprire la fetițe, mâncând pe unde apucă prin te miri ce crâșme de pe marginea drumului. Simplu? Deloc. Plictisitor? Cât încape.

M-am pus în pielea unui șofer de TIR sută la sută. După două zile în care am condus peste 800 de kilometri pe drumurile patriei am zis să caut un restaurant care s-ar potrivi perfect șoferilor de tranzit. Și am intrat la Miercurea Băi. Pe drumul național 1, cum vii dinspre Sebeș, după benzinăria Gazprom imediat în stânga se face un drum care trece peste liniile de cale ferată și duce spre un restaurant bine pitit între tufe și copaci. N-are neapărat un nume sau n-am fost eu suficient de ager cât să îl descoper. Cert e că este unul dintre cele mai cunoscute restaurante de către șoferii de cursă lungă. Și e faimos, la fel ca vecinul său din deal, pentru ciolanul cu fasole.

Clar, ciolanul cu fasole a intrat în meniu de musai. L-am asortat cu o ciorbă de burtă cu de toate și o salată de murături asortate. Ciorba, o reîncălzită fără niciun gust. Mult prea diluată și cu burtă puțină. Cred că e prima ciorbă de burtă din care am lăsat mai mult de jumătate în farfurie. Am ales bucățelele de burtă și m-am ferit cât se poate de lichidul transparent pe post de ciorbă.

Dar cum n-am venit pentru ciorbă, ciolanul a fost adevăratul test. Și l-a trecut cu brio. O bucată cât pentru trei persoane scăldată într-o iahnie de fasole absolut delicioasă. Singura obiecție, și aici e o chestiune de gust, prea mult mărar. Sigur sunt oameni cărora le place excesul de mărar dar după mine mărarul ar trebui să stea permanent printre opționale. Să nu ți se pună niciodată în mâncare dacă nu îl ceri. Atât de puțin îmi place.

Una peste alta, după 1000 de kilometri la volan probabil micile detalii de acest gen nu te deranjează excesiv. Și da, pentru ciolan aș reveni la Miercurea. Dar nici n-aș mai comanda altceva. Nota de plată la final, 41.90. Cam cât o gagică pe centură.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Tag-uri: Miercurea Băi

Vizualizari: 4253

Comentarii

8 comentarii

...

Acum 7 ani

\"Greu e viața de tirist\" Titlul l-ati scris asa in ciuda limbii romane, sau de ce?
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

Venind dinspre Sebes, nici n-ai voie sa intrii la Miercurea Bai, acolo fiind linie continua. Pentru un ciolan, fie el cat de bun, nu merita sa mori pe sosea.
Raspunde

Draga sibianule

Acum 7 ani

Cel mai bine mănânci la \"Grădina cu 3 Nuci / Io mă các si tu îmbúci\"
Raspunde

keloo

Acum 7 ani

Mai bine te spalai si tundeai de banii aia ...
Raspunde

Intrebarea Question

Acum 7 ani

Auzi tu: 41,90 lei, cam cât o gagică pe centură. Da\' gagica are mărar la banii astia ?
Raspunde

Der Koch

Acum 7 ani

Jalnic articol,nu mai aveti crasme de prin orasul lui klaus-mutalaul sa scrieti si acum cautati ceva de-ale gurii prin boschetii de pe langa Sibiu? tare asta..din redactia TS cati sunteti sibieni neaosi origionali si cati regateni fomisti?
Raspunde

BUvmabJk

Acum 7 ani

aici sluga vestului a spus un avedar deoarece este o criza a sistemului care nu este functionabil si asta se poate citi in istorie. deasemenea dupa cum se vede vesticii nu sint dispusi sa schimbe nimic asa ca vreau sa va vad in 2012 ca mai mult nu tine ceea ce numesc boii vestici vindecarea sitemului. statele vestului sint falimentare iar platitorul de impozite sta in orase din corturi si rulote si nu cred ca mai poate da ceva. de furat se fura la nivel global altfel n-ar muri 100000 de oameni pe zi. in vestul vostru iubit exista un faliment al unei persoane private la fiecare 45 de secunde deci portareii au activitate in vest. ramine sa dati cu banul sa alegeti intre inflatie sau deflatie ca doar e democratie. de vest!
Raspunde

pascusi

Acum 7 ani

Bati campii mocher, la Miercurea se mananca mult, bun si ieftin. Nu stiu de unde ai scos pretul ala si ce ai mancat la viata ta de esti asa de sclifosit la mancare. Si da, viata de TIR-ist este grea...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus