Dacă ai face un top al meseriilor plictisitoare, viața de șofer de TIR s-ar bate cu succes la unul dintre locurile fruntașe. Puneți-vă în pielea unuia care face 5000 de kilometri într-o tură, dormind de cele mai multe ori în cabină, cu emoții la fiecare oprire la fetițe, mâncând pe unde apucă prin te miri ce crâșme de pe marginea drumului. Simplu? Deloc. Plictisitor? Cât încape.
M-am pus în pielea unui șofer de TIR sută la sută. După două zile în care am condus peste 800 de kilometri pe drumurile patriei am zis să caut un restaurant care s-ar potrivi perfect șoferilor de tranzit. Și am intrat la Miercurea Băi. Pe drumul național 1, cum vii dinspre Sebeș, după benzinăria Gazprom imediat în stânga se face un drum care trece peste liniile de cale ferată și duce spre un restaurant bine pitit între tufe și copaci. N-are neapărat un nume sau n-am fost eu suficient de ager cât să îl descoper. Cert e că este unul dintre cele mai cunoscute restaurante de către șoferii de cursă lungă. Și e faimos, la fel ca vecinul său din deal, pentru ciolanul cu fasole.
Clar, ciolanul cu fasole a intrat în meniu de musai. L-am asortat cu o ciorbă de burtă cu de toate și o salată de murături asortate. Ciorba, o reîncălzită fără niciun gust. Mult prea diluată și cu burtă puțină. Cred că e prima ciorbă de burtă din care am lăsat mai mult de jumătate în farfurie. Am ales bucățelele de burtă și m-am ferit cât se poate de lichidul transparent pe post de ciorbă.
Dar cum n-am venit pentru ciorbă, ciolanul a fost adevăratul test. Și l-a trecut cu brio. O bucată cât pentru trei persoane scăldată într-o iahnie de fasole absolut delicioasă. Singura obiecție, și aici e o chestiune de gust, prea mult mărar. Sigur sunt oameni cărora le place excesul de mărar dar după mine mărarul ar trebui să stea permanent printre opționale. Să nu ți se pună niciodată în mâncare dacă nu îl ceri. Atât de puțin îmi place.
Una peste alta, după 1000 de kilometri la volan probabil micile detalii de acest gen nu te deranjează excesiv. Și da, pentru ciolan aș reveni la Miercurea. Dar nici n-aș mai comanda altceva. Nota de plată la final, 41.90. Cam cât o gagică pe centură.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi
Tag-uri: Miercurea Băi
Vizualizari: 5892
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Verzii?
Acum 3 ore
Un român
Acum 3 ore
Xman
Acum 3 ore
Q
Acum 3 ore
Till Eulenspiegel