Miercuri,
29.11.2023
Innorat
Acum
3°C

Iohannis vs. Ponta, runda a doua. In spatele cui e Traian Basescu?

Klaus Iohannis şi Victor Ponta s-au întâlnit, miercuri seară, la B1 TV, în cadrul celei de-a doua dezbateri televizate dintre cei doi politicieni calificaţi în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Această emisiune a fost a doua dezbatere, după întâlnirea de ieri de la postul de televiziune Realitatea.
Esența întâlnirii, poate, s-a consumat la ultimul dialog dintre cei doi, când fiecare a dat vine pe celălalt în ce privește relația cu președintele Traian Băsescu.
Stenograma emisiunii:
 
MĂDĂLINA PUŞCALĂU: Cine este candidatul Victor Ponta şi de ce ar trebui să fie preşedintele României?
 
VICTOR PONTA: În primul rând, mulţumesc pentru invitaţie. Eu m-am pregătit şi aseară şi sunt pregătit şi azi. Viziunea pe care am prezentat-o este sfârşitul regimului Traian Băsescu, Vasile Blaga, MRU şi repararea celor făcute de aceştia. După doi ani şi jumătate ca prim-ministru am constatat că avem nevoie de stabilitate şi unitate.
 
MĂDĂLINA PUŞCALĂU: Cine este candidatul Klaus Iohannis şi de ce ar trebui să fie preşedintele României?
 
KLAUS IOHANNIS: Sărut-mâna. Sunt Klaus Iohannis, candidatul ACL, sunt candidatul care crede că votul nu este o lozincă, ci un drept. Sunt candidatul care crede că avem nevoie de o schimbare profundă după 25 de ani, care consideră că trebuie să punem "STOP" şi să începem un alt fel de politică. Am adus cu mine scrisori ale celor din diaspora. Domnule prim-ministru, vi le las, poate puneţi pe cineva să le răspundă de ce au fost umiliţi la vot.
 
De ce nu ar trebui ca adversarul dumneavoastră să fie preşedintele României?
 
KLAUS IOHANNIS: Cred că nu este bine pentru România să dea puterea unui singur partid, un partid care are membri cu probleme grave cu justiţia. Cred că nu este bine ca Victor Ponta să fie preşedintele României pentru că i-a minţit pe pensionari, pentru că a plagiat. Peste tot un om politic care este prins cu un plagiat este obligat să se retragă, la noi un om politic prins cu plagiat vrea să fie preşedintele României. 
 
VICTOR PONTA: Domnule Iohannis, eu am fost ieri la ICCJ şi am o decizie definitivă, dumneavoastră v-aţi ferit de Înalta Curte. Domnul Iohannis are aceeaşi echipă care a vrut să taie pensiile. Domnul Iohannis seamănă foarte mult cu Traian Băsescu dintr-un punct de vedere: se opune la orice. A existat un singur primar care a devenit preşedinte şi unul care a devenit premier: este vorba de domnul Băsescu şi domnul Boc, pe care eu îi consider un preşedinte şi un premier foarte slabi.
 
REPLICI - IOHANNIS: Domnule Ponta, îl cunoaşteţi pe domnul Oprea? Domnul Oprea a votat acele reduceri.
 
Întrebare despre calităţile contracandidatului:
 
VICTOR PONTA: Este un politician abil, modul în care l-a dat jos pe domnul Antonescu o demonstrează. Este un primar bun. Întrebarea mea este: domnul Băsescu a fost un preşedinte bun?
 
KLAUS IOHANNIS: Contracandidatul meu are abilitatea de a vorbi orice, oricât, indiferent că nu ştie despre ce e vorba. O altă calitate pe care am spus-o este că domnul Ponta este tânăr, a dezamăgit, este o persoană cu mentalităţi învechite, condus din umbră de baroni.
 
Cum arată România fiecăruia dintre candidaţi?
 
KLAUS IOHANNIS: În România lucrului bine făcut lucrurile încep şi se termină, în România lui Klaus Iohannis lucrurile se fac în aşa fel încât fiecare să fie mulţumit. România lui Klaus Iohannis este o ţară a prosperităţii, a locului de muncă, unde fiecare are un venit decent, nu este nimeni obligat să stea cu mâna întinsă la stat. România lui Klaus Iohannis seamănă cu Sibiul lui Klaus Iohannis. România lui Klaus Iohannis este o ţară în care investitorii vin cu mare încredere.
 
VICTOR PONTA: Eu vă dau cifre. Este vorba de o ţară în reconstrucţie după dezastrul lăsat de Anastase, Videanu, Blaga, Falcă. În 2009 deficitul bugetar era 8,6% din PIB. Acum România are excedent bugetar. Domnul Iohannis spunea că sunt un fraier care nu a cheltuit banii. Îl anunţ că acum, în Europa, suntem 2 fraieri care nu au cheltuit banii: eu şi doamna Merkel.
 
REPLICI - IOHANNIS: Este foarte interesant că domnul Ponta ştie să vorbească doar când citeşte de pe cifre. După ce terminăm cu cifrele, vreau să îi întrebăm pe români: Vă merge mai bine de când domnul Ponta este prim-ministru?
 
PONTA: Cred că rezultatele din primul tur arată că românii sunt mulţumiţi. Ce am văzut pe reţelele de socializare este că Iohannis e considerat un candidat foarte slab, dar pe care oamenii îl votează ca să nu iasă Ponta.
 
Cum ar arăta România în cazul în care contracandidatul câştigă?
 
PONTA: Va fi România domnului Băsescu: cu aceiaşi oameni nu se va schimba nimic. Este o nebunie să crezi că faci ceva diferit cu aceiaşi oameni.
 
IOHANNIS: În cazul în care contracandidatul meu va câştiga, a doua zi vor fi votate în Parlament legea amnistiei şi graţierii şi toţi parlamentarii corupţi vor fi albiţi
 
Cei doi adversari au o polemică legată de urmărirea penală şi arestarea preventivă a parlamentarilor. Iohannis propune votarea în Parlament a încuviinţării urmăririi penale şi a arestării preventive.
 
Sunteţi de acord cu legea amnistiei şi graţierii?
 
IOHANNIS: Sunt total împotriva acestei legi, PNL-ul a fost de când am venit eu împotriva acestui act de care România nu are nevoie, dar de care PSD are mare nevoie. Ponta a fost împins în faţă de PSD ca să fie votată această lege.
 
PONTA: Răspunsurile sunt din ce în ce mai puţin serioase. Aţi spus că nu aţi votat, legea nu a fost încă votată. Ministrul Justiţiei, care este aici, cu mine, a dat aviz negativ şi eu vă spun, fără lozinci, că această lege nu se va vota
 
IOHANNIS: Reiau provocarea. Haideţi să convocăm Parlamentul. Mâine se face convocarea şi vineri picăm legea, ca să dovediţi că sunteţi de acord cu această lege
 
PONTA: La ultima moţiune a venit cineva şi a spus acelaşi lucru. Ştiţi cine era? Sorin Roşca Stănescu. Vă rog frumos, lăsaţi demagogia lui Traian Băsescu
 
IOHANNIS: Vorbă lungă, convocăm sau nu Parlamentul?
 
PONTA: Îi cereţi lui Roşca Stănescu să fie liber să participe?
 
Sunteţi de acord ca un ministru să aibă mai multe drepturi decât un simplu cetăţean? Ce măsuri ar trebui luate pentru schimbarea acestui lucru?
 
PONTA: Ieri, domnul Iohannis făcea două confuzii care se fac şi în presă. În primul rând, parlamentarii nu au imunitate. În al doilea rând, vorbea de imunitatea preşedintelui. Acesta nu poate renunţa la ea decât dacă demisionează. Vă asigur că voi da avize pentru toţi cei urmăriţi penal.
 
IOHANNIS: Consider că imunitatea trebuie să rămână doar atunci când este vorba de opinia politică. Trebuie modificată legislaţia, justiţia trebuie să îşi urmeze cursul indiferent dacă o Cameră sau alta votează altceva. Dacă vorbim de miniştri, eu vorbesc cu domnul Roşca, vorbiţi dvs. cu doamna Andronescu?
 
PONTA: Sigur că da. O mică precizare. Am vorbit ieri de domnul Vosganian, pentru că vorbim de ipocrizie. Toţi care greşesc trebuie să plătească. Îi fac domnului Iohannis o propunere: luăm săptămâna viitoare legislaţia din Germania privind imunitatea şi o transpunem în România
 
IOHANNIS: Eu sunt în favoarea oricărei propuneri, dar de ce să aşteptăm până săptămâna viitoare? Haideţi să votăm, se poate face, vineri se poate vota. Dacă nu vă este frică de baroni
 
PONTA: Ştiţi când vreau să convocăm Parlamentul? Marţi, când mergeţi dvs. la Înalta Curte.
 
IOHANNIS: Staţi liniştit, că se va rezolva cum trebuie.
 
Cum veţi garanta independenţa justiţiei?
 
IOHANNIS: Cred în independenţa justiţiei. În acest domeniu, cea mai bună soluţie este ca noi, politicienii, să nu ne băgăm în justiţie.
 
PONTA: În primul rând, domnul Iohannis spunea într-un limbaj neaoş, care îmi place, că să nu ne mai băgăm nasul unde nu ne fierbe oala. O să mă comport ca preşedinte în privinţa justiţiei aşa cum m-am comportat ca prim-ministru. Eu am propus-o pe doamna Kovesi. Dacă credeţi că doamna Kovesi nu e bună, o să o schimbaţi. Am asigurat stabilitate legislativă şi finanţarea infrastructurii.
 
Alături de mine atunci era şi Crin Antonescu şi şeful PNL Arges, cum îl cheamă, îl cunoaşteţi? Erau toţi colegii de la PNL în faţa unui abuz, noi am cerut atunci independenţa justiţiei faţă de abuzul unui senator PNL. Eu îl consider preşedinte PNL pe domnul Antonescu şi fondator pe domnul Tăriceanu. Domnul Iohannis vorbeşte în numele PDL.
 
Minutul nefolosit: IOHANNIS: Domnule Ponta, recunoaşteţi o decizie a instanţei?
 
PONTA: Dvs. recunoaşteţi decizia instanţei în cazul unui plagiat?
 
IOHANNIS: Există o decizie care spune că eu sunt preşedintele PNL. Afirmaţia dvs. e o dezinformare publică, să nu spun iar minciună publică.
 
PONTA: De ce? Aseară aţi minţit de mult ori.
 
IOHANNIS: Să nu confundăm numele meu cu al dvs.
 
PONTA: Eu m-am dus la ICCJ şi am obţinut o hotărâre definitivă şi irevocabilă în problema plagiatului.
 
Ce atitudine veţi avea faţă de politicienii cu probleme penale?
 
IOHANNIS: Am discutat în prima zi după ce am fost ales preşedinte al PNL şi am decis împreună să dăm un semn clar că PNL doreşte o schimbare în abordarea acestei chestiuni. Am decis ca în absolut toate situaţiile când se va cere încuviinţare pentru arestare să fie aprobată. De atunci, de fiecare dată ACL şi PNL au votat pentru, dar de obicei PSD nu venea.
 
PONTA: Au fost trei cazuri, condamnaţi definitiv şi irevocabil: domnul Ţurcanu, Chiuariu, Akos Mora. Nu vreţi să şi faceţi ce spuneţi? Sunt colegii dvs. Puteţi să faceţi ceva sau nu vă ascultă?
 
IOHANNIS: Am cerut acestor colegi să demisioneze şi vor demisiona, imediat ce convocăm Parlamentul.
 
Care va fi atitudinea dvs. faţă de instituţi precum ANI şi DNA. Vizaţi modificări în aceste două instituţii?
 
IOHANNIS: Cred că DNA-ul face o treabă excepţională. Eu sper ca, pornind de aici, să ajungem la o curăţire a clasei politice. Eu voi merge pe linia actuală, ca preşedintele să lase DNA să îşi facă treaba. În ceea ce priveşte ANI, eu cred că este o instituţie benefică, ce trebuie să fie întărită. Eu voi propune partidelor să se reglementeze o legislaţie unitară în privinţa incompatibilităţilor, iar atunci treaba ANI va fi foarte bună.
 
PONTA: Pentru mine este mai uşoară întrebarea pentru că nu am avut probleme nici cu DNA-ul, nici cu ANI. Eu ca premier le-am asigurat toate condiţiile. Singurul caz în care justiţia este blocată este cazul senatorului Akos Mora.
 
REPLICI - IOHANNIS: Mi se pare interesantă abordarea domnului Ponta, însă mi se pare revoltător că avem un alt mare scandal în privinţa retrocedărilor. Domnii Hrebenciuc şi Sârbu au pregătit retrocedarea a zeci de mii de hectare.
 
PONTA: Mă aşteptam să spuneţi lucrul acesta. (Victor Ponta vorbeşte de retrocedări din Sibiu).
 
IOHANNIS: Aţi minţit grosolan!
 
PONTA: Sunt date oficiale.
 
IOHANNIS: Nu cunoaşteţi legea!
 
PONTA: Nu este cazul să mă jigniţi.
 
Relaţia preşedinte - premier
 
PONTA: A fost o temă foarte discutată în campanie, să nu dăm puterea unui singur partid. Eu am propus USL. Duminică, românii vor vota ca preşedinte pe Victor Ponta, iar ca premier pe Tăriceanu.
 
IOHANNIS: Nu cred că vom avea o relaţie între preşedintele Iohannis şi premierul Victor Ponta pentru că eu cred că după 16 noiembrie partidul îl va trimite acasă pe Victor Ponta. Dacă totuşi se va întâmpla, voi colabora cu domnul Ponta.
 
Parlament unicameral sau bicameral. Câţi parlamentari ar trebui să fie?
 
IOHANNIS: Putem să constatăm că avem un Parlament prea mare. După părerea mea, România are nevoie de un Parlament mai mic, trebuie schimbată legislaţia privind accesul în Parlament. După părerea mea, Parlamentul trebuie să fie bicameral.
 
PONTA: Eu, spre deosebire de lozinci, am făcut lucruri. Am depus, împreună cu Crin Antonescu, o iniţiativă a unui Parlament cu 300 de parlamentari. Domnul Blaga, Ungureanu au intrat de pe locurile 2-3. Dacă le spuneţi mâine că lucrul acesta nu este corect...
 
IOHANNIS: Haideţi să convocăm Parlamentul mâine şi putem rezolva asta imediat ce picăm legea amnistiei şi graţierii. Toţi vrem un Parlament mai suplu, haideţi să ne apucăm de treabă.
 
PONTA: Să spuneţi că mâine putem vota o lege privind structura Parlamentului este de neconceput. Sunteţi total nepregătit.
 
Întrebarea pentru contracandidat
 
IOHANNIS: Văd că domnul Ponta este în mare formă, suceşte diverse răspunsuri, nu doresc să vă întreb nimic, domnule Ponta.
 
PONTA: Eu doresc. Vreau să vă întreb ceva foarte important: sunteţi de acord că pentru ardeleni toate drumurile duc la Bucureşti?
 
IOHANNIS: Sunt de acord.
 
Mesajul către români
 
PONTA: După zece ani de dezbinare, România are şansa să meargă în direcţia bună, să reparăm nedreptăţile, am dat înapoi salariile, pensiile, nu mai vreau să ne atacăm. Am mare încredere în România, putem să închidem rănile care au fost deschise în aceşti 10 ani. Voi fi un preşedinte bun şi pentru domnul Iohannis şi pentru cei care au votat un alt contracandidat.
 
IOHANNIS: Apropo de pensii, este vorba că una vorbim şi alta facem. Am aici o pensie de 4 lei.
 
PONTA: Domnul Iohannis nu ştie legea, habar nu are de legea pensiilor
 
IOHANNIS: Din păcate, de data aceasta nu trebuie să alegem între două persoane, Klaus Iohannis şi Victor Ponta. Eu vă propun o schimbare a modului în care se face politică, domnul Ponta vă propune o continuare a modului de a face politică. Domnul Ponta vă propune o creştere a taxelor. Voi avea respect faţă de lege, faţă de cetăţeni, voi apăra dreptul românului la vot, indiferent dacă votează în Bucureşti, în Dorohoi sau în Londra. Domnul Ponta nu a reuşit să facă acest lucru. Dacă cineva nu şi-a făcut bine treaba ca prim-ministru, cum putem să ne gândim că îşi va face treaba bine ca preşedinte? Judecaţi bine, pentru că Victor Ponta este exponentul baronilor, nu daţi puterea unui partid de stânga nereformat.
 
PONTA: Exact ca Traian Băsescu. L-aţi studiat bine pe Traian Băsescu. Domnule Iohannis, l-am văzut pe Traian Băsescu, acelaşi fariseism, aceeaşi idee că îi prostiţi pe români.
 
IOHANNIS: I-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus prim-ministru? Pe mine m-a refuzat.
 
Sursa: Mediafax

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

55 comentarii

Varza săsească!

Acum 9 ani

Cu regret io socot ca herr o pierdut si runda asta! Ca intre bărbați io vreau să-l vad si la Antena 3.
Raspunde

uaaaa

Acum 9 ani

no sa vina la latrina 3...nui retardat k psd-istii...asta seara a dat clasa...la incuiat total pe pinochio.nu va mai imbatazi psd-eilor cu apa rece k n are farmec...
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Nu tine la tavaleala politica! Crede ca e la Primaria Sibiu? El propune, restul ridica mana, in audienta nu primeste pe nimeni ca are de lucru! Nu isi mai gaseste fraieri ca la Sibiu, sa-l voteze cu 99,99% ca pe Ceausescu!!!
Raspunde

uaaaa

Acum 9 ani

Apropo ciuma rosie....Salutari din diaspora... asta o sa va spuna ceva duminica...Ponta nu poate uita cine le-a pus..capac in 2009 mafiotilor PSD si lui Geoana..! Stie ca daca azi baronii PSD fac sant prin holurile tribunalelor si coada la puscarie, asta se datoreaza si voturilor romanilor din afara, care l-au facut pe Basescu presedinte, pe ultima 100 de metri, atunci cand nu se mai astepta nimeni(vezi faza cu \"Mihaela ,dragostea mea\")....! Si mai stie ca poate sa stea si-n..limba , ca pe romanii din diaspora n-are nicio sansa sa-i prosteasca cu minciunile si cu propaganda de la Antena 3..!
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

de ce distorsionati mesajul de final al prea maritului domn Ponta? citez:\"Ştiu ce am de făcut, am 42 de ani, de la 18 ani lucrez şi învăţ pentru ţară, mama mea şi bunica mea să poată trăi cât vrea Dumnezeu într-o ţară normală, copiii mei să aibă o şansă să-şi ducă viaţa mai departe în România.\" va fost greu la copy paste? imi place de domnul ponta, se gandeste la binele familiei sale, dar la binele nostru nu trebuie ? Astazi s-a vazut adevaratul Iohannis! Ponta a cam inghitit in sec de cateva ori.
Raspunde

Milea Silviu

Acum 9 ani

Cele mai sigure oferte de lucru! Oferta extrem de serioasa! Asiguram din start contract legal! Deja s-au facut primele plati! Multi oameni s-au convins, e randul dumneavoastra acum! NU este MLM! NU este joc piramidal! Castigurile sunt garantate! *** care vor sa castige cel putin 300 de dolari lunar, cu o munca usoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: silviosu@yahoo.com
Raspunde

sibian votez VP

Acum 9 ani

protejatul lui base aum invata sa \"vorbeste\" romaneste! :)) vreau sa l vad la A3, ca Ponta a fost deja la 2 tv uri basiste, da\' parca vad ca se da ranit!:))) nu mi fac griji pentru diaspora! v am luat apararea, dar acum nu ma mai intereseaza de voi, ca ati facut mare tam -tam... sunteti 3 mil parca, dar tam -tam degeaba pentru 150 mii. sunt linistit ca si daca puteau mai mult de 300 mii nu votau :))
Raspunde

@Milea Silviu

Acum 9 ani

Mare pacat ca nu-i MLM, si nici joc piramidal , ca altminteri ne bagam cu totii, ne calcam in picioare - nu alta ! Auzi, data viitoare baga textul cu loteria, poate tine.
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

Ma bucur ca au fost facute publice retrocedarile lui Iohannis.
Raspunde

andra

Acum 9 ani

Din nou Iohannis a aruncat prosopul, a vrut sa fuga, sa scape de politica externa!!!
Raspunde

Adevarul ramane

Acum 9 ani

Bravo IOHANNIS!! De fapt chiar nu trebuie sa spui nimic!!! Hotul PONTA se discrediteaza de singur.Si numai credeti javrele analiste-tovarasiste-diversioniste CTP ,Cristoiu,Andronic. Pentru cine vrea sa vada( am putea chiar sa inchidem micro lui Iohannis),vede diferenta categorica intre cei doi. Diversiunea Pontaca numai la balciu asta se putea manifesta. Adica, facem o \"Dezbatere \" si apoi tovarasii \"ANALISTI\" o fileteaza pe gustul Pontacului!! O sa vedeti ce scandal iasa duminica in diaspora!!! Romanii de acolo vor fi umiliti din nou!! 100% garantat!!! Dragi compatrioti de buna credinta ,haideti sa iesim pe strada inainte de alegerile fraudate si sa facem cat mai mult zgomot si neliniste!! Nu vrem liniste la FURAT!!!! Pentru cei care nu voteaza din comoditate! Nu votezi, esti complice la furt! La furt institutionalizat!!!
Raspunde

ptr.toti

Acum 9 ani

INCREDIBIL CAT DE TRADATORI SUNT : https://www.youtube.com/watch?v=UE_isscYKVo
Raspunde

ptr.toti

Acum 9 ani

SPITALUL FTIZIO, LICEULD E ARTA, CAMINUL DE BATRANI, MUZEUL NATIONAL, COMPLEXUL ASTRA, ARHIVELE STATULUI, ETC. Trebuie sa ceara cineva sa verifice cum au ajuns in manile bisericii care a fraternizat cu Gru***Etnic German infiintat de Hitler si dizolvat în 44 prin legea regelui.
Raspunde

Trajan Flatulexu

Acum 9 ani

Evident, Traian Basescu nu se afla in spatele niciunuia. In mod sigur, nici in fața vreunuia. Oricum dicursul pontesc (ca si cel antonesc ) din 2012 pâna în zilele noastre este numai si numai despre Traian Basescu. Nimic concret despre proiecte social-ecnomice. Ponta, tu chiar nu ai nimic de oferit, doar de fraierit si ciordit ?
Raspunde

@12

Acum 9 ani

Acesta este de actualitate,golanul de MRU cum cerseste voturile,afara cu ungurii din tara!!Iohannis cu gasca lui o sa dea autonomie ungurilor!! https://www.youtube.com/watch?v=nm58ufOSDnk
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

e important sa vizionati acest video : https://www.youtube.com/watch?v=nm58ufOSDnk Iohannis cu gasca lui vor sa dea autonomie ungurilor!!!
Raspunde

@sibian

Acum 9 ani

Gata bah ca te repeti. Baga si tu un video in care gasca lui ponta da romanilor (sau ungurilor, sau la toti ) un milion de locuri de munca. Apoi ia-le interviu alora care s-au angajat la oferta lui ponta, si posteaza aici interviul.
Raspunde

Ion de Romania

Acum 9 ani

***www.ziare.com/alegeri/alegeri-prezidentiale-2014/un-parlamentar-neamt-il-acuza-pe-ponta-ca-minte-in-legatura-cu-votul-romanilor-din-germania-1332971 MAE a fost anuntat de statul german ca se poate vota in oricare loc, scoala, Stadion (Turcii au votat intr-un Stadion mare acum cateva saptamani). DAR preacurvitul Guvern Roman nu a reactionat si nu a cerut sectii de vot suplimentare. Mai aveti dubii de frauda???? Ponta minte NON-STOP la orice tema.
Raspunde

toto

Acum 9 ani

ba astia de la psd voi credeti si cind este vizibil din avion ca aseara ,JOHANNIS la umilit pur si simplu pe al vost ,pinochio [ponta ]ba nu vati uitat ce degajat statea ,johannis in comparatie cu glumetu vostru prim ministru ,care cind era in incurcatura o dadea cu ,basescu ,de parca ,nu johannis va fi viitotu presedinte ,ba asta cu basescu ,a fost trocu ,dintretine si cu pacaleala lui antonescu ,cind 7 400 000 de rominani au votast s-a plece ,basescu ,si tu cu blatu tau ordinar de coabitare lai tinit acolo ,ca de nu acum erai mai injurat decit ,basescu ,lai lasat materie de campanie ,tata nu a conduso ,basescu in ultimi 3 ani ,voi popindailor [psd ] ati fost si sunteti la butoane ,ba \\si nu vo spune unu cu pensie dupa o viata de munca [42 ani ]si cu pensie de la 5000 la 30 0000 vo spune unu cu 500 roni ,s-a te vad pinochio cum se descurca ,mama ta bunica ta cu aceasta suma ,deja teai decoperit singur ,din nou telu tau este s-a o duca familia ta bine [ponta ] felicitari ,johannis ,lai facut varza numai pupincuristi si lacheii de la antena 3 si ghita tv ,au vazut pe dos ,ba analisti stiu ca este foame mare in tara ,dar cel putin cind este vizibil si la noi astia de ne credeti bobor ,cum sunteti platiti la esire s-au intrare ,sunteti penibile si vai de pilea voastra ,cind ca identifica boboru ca sunteti niuste sluji ,umile nu va ajuns lectia din 89 ,cind marele tribun si poet de curte [vadim ] a stat ascuns in muimrti de frica proletarilor ,acum scoate colti ,bai vadime te foloseste astia de la antena 3 si guita tv ca bau ,bau ,nu degeabsa ai facut 3 la suta ,rea incalecat si diaconescu in direct ,dar vesnica poveste tea lucrat aginturile straine ,ba s-a ne trezim si pe 16 maturat cu ei ciocoi rosi ,cu al lor papusar [ponta ] s-au nu vedeti ca daja s-a inconjurat de rechini batrini [psd ,pnl ,unpr ,prm ,udmr etc ]s-a votam JOHANNIS ,inca o data felicitari JOHANNIS suntem mindri ca suntem sibieni dupa umilinta care iai dato aseara ,cu toata lita de analisti pupincuristi ,unu singur a vazut relitatea dsar din complezenta nu a dfat verdictu adevarat suta la suta [HUEREZEANU ] ,JOHANNIS daca acepti confruntarea de la antena 3 spune ca o vei face pe un ring de box ,cca aia au acolo un expert [badea ]care de curind a primit o chelfanela zdravana ,din secvetele care au fost date pe vreo citeva televiziuni ,in afara de cele doua pupincuriste pro ponta [antena 3 si ponta tv [rts] mai mult fugea si o incasa de la un motocilist ,cund a fost prins un sut in fund si o scatoalca dupa cap si gata lupta KO
Raspunde

The Truth

Acum 9 ani

Desi un pic mai echilibrata ,confruntarea de aseara a castigat-o clar ,la puncte Ponta,daca a recunoscut-o si Banciu de la b1tv (care e anti-ponta convins) nu mai sunt dubii,sasul trebuie sa mai lucreze mult la discursul lui de lemn si sa nu mai rada ca o sfecla aiurea cand e inghesuit in colt,ca-n cazul cu retrocedarile lui frauduloase de la Sibiu ,tu bai jalnicule de toto sa-ti dublezi medicamentatia,ca vad ca o iei iremediabil pe aratura,la tine negru-i alb si invers...de luni probabil o sa trebuiasca sa lucrezi ceva serios,nu sa scrijelesti tastatura cu ode gretoase pro-mutalaul sas...ca vad ca pensi nu-ti ajunge nici sa bei apa...succesuri:)))))
Raspunde

opa

Acum 9 ani

Cred ca te-ai uitat la alta dezbatere sa spui ca o cistigat Ponta, Johannis o fost net superior iar ca sa te convinga unu ca Banciu de la b1tv ca o cistigat Ponta inseamna ca nu intelegi ce anume se ascunde la mijloc. Banciu e din Tg Mures si astia sunt superfrustrati pe sibieni, am colegi care locuiesc si muncesc de zeci de ani in Sibiu si vorbesc numai de bine despre Mures iar despre Sibiu si de Johannis numai de rau.
Raspunde

SIBIAN ORTODOX

Acum 9 ani

Ar fi fost interesant ca Victor Ponta sa enumere toate retrocedarile facute in SIBIU. Scorul:10% Biserica Evanghelica, 90% Biserica Ortodoxa IOHANIS PRESEDINTE
Raspunde

ana

Acum 9 ani

Klaus crede ca este la primăria sibiu sa facă sau sa vb după cum dorește, netinand cont de lege sau sau de alte pareri .Cred ca ați văzut modul în care comunica și modul în care se uita la interlocutor, la fel ca actualul președinte.De asemenea ,, rasul,, ironic care ascunde ceva....așa se comporta și cu sibienii, am observat o scena -a plecat Klaus de la primărie pe jos la forumul german iar cineva a vrut sa l abordeze, dar s a uitat la acea persoana fara sa i acorde nicio atentie, noi suntem prostimea cum sa ne vb el noua , dar daca ajunge la Cotroceni cum se va comporta.... atenție !!!..... cum vrem sa trăim ,...........ca și pana acum........???
Raspunde

...

Acum 9 ani

IOHANNIS VA FI PRESEDINTE PONTA E PREMIERUL CARE MINTE
Raspunde

...

Acum 9 ani

dupa dezbaterea de aseara scorul e 10-1 pentru iohannis
Raspunde

ana

Acum 9 ani

Curios,cand cu mitingul de la Sibiu, a fost al Klaus a vb cu prostimea a acordat atenție celor care au participat cu ,,forța,, la miting , a fost alta persoana pentru ca a dorit votul sibienilor.Daca ajunge președinte se comporta dupa cum am descris mai sus. Așa este el tot la câte 4 ani vb cu omul de rand când vrea sa obțină ceva după care își revine la comportamentul normal ..........
Raspunde

...

Acum 9 ani

oricare roman aca l-ar putea acuza de plagiat pe ponta, si s-ar judeca procesul in alta tara, ar castiga. fac kk pe decizia aia care spune ca ponta nu a plagiat. comisia care trebuia as-i dea verdictul de plagiat a fost desfiintata de ponta cu o zi inainte
Raspunde

...

Acum 9 ani

chiar daca iohannis nu sre toate cifrele pe cartonase ca ponta, se vede clar stofa lui iohannis si materialul de sac al lui ponta
Raspunde

@ana

Acum 9 ani

si tu esti din aia care vrea sa stea la povesti cu iohannis? care vrea sa mearga in audienta? esti vreo frustata din aia care sufera de nebagare de seama?
Raspunde

...

Acum 9 ani

iohannis a ajuns ce a ajuns pe puterile lui. ponta este impins din spate de nastase, sarbu, etc. ponta a pus visurile de marire inaintea familiei lui, astfel si-a parasit nevasta cu copil ca sa se incurce cu fata lui sarbu. a luat-o pe scurtatura catre conducerea psd.
Raspunde

...

Acum 9 ani

ponta se tot leaga de iohannis ca nu stie ca-i acord de colaborare, pact de coabitare...ponta nu face diferenta intre pensie si venitul minim garantat. ba pensia minima e 428 de lei, ba venitul minim garantat e 350 de lei. nici el nu mai stie cum s-o suceasca.
Raspunde

...

Acum 9 ani

comportamentul lui ponta, minciunile si mistocareala, mitocania si tupeul, fac parte din comportamentul lui basescu. eu cand il vad pe ponta il vad pe basescu. niciodata basescu nu a avut un comportament civilizat ca al lui iohannis.
Raspunde

ovidiu

Acum 9 ani

Nu are ce cauta la Latrina3. Aia n-au nici macar onoarea sa redea adevarul. Ponta insira la greu retrocedarile din Sibiu, dar cand Iohannis o venit cu replica, cu adevarul, cum ca agentia din subordinea Guvernului se ocupa de acestea, au taiat. Iar spalatii lor pe creier au primit doar lista. Nu are ce cauta la niste oameni fara coloana vertebrala. Sa mearga Ponta sa ne spuna cum ii cu lozincile si cu Basesscu.
Raspunde

...

Acum 9 ani

latrina3 trebuie sa aiba soarta otv-ului
Raspunde

m

Acum 9 ani

Ponta face progrese! La prima intalnire l-a pomenit pe Basescu de vre-o 20 de ori, aseara numai de 15 ori! ( e drept ca am lipsit vre-o 20 de minute, poate am pierdut ceva)
Raspunde

...

Acum 9 ani

in privinta ramanerii cu banii in buzunar la sfarsitul anului, una e germania care are autostrazi, alta e romania unde e normal sa bagi bani in autostrazi, deci nu ar trebui sa ramai cu bani. eventual, sa mai atragi niste fonduri nerambursabile. si comparatiile pot continua.
Raspunde

nutu

Acum 9 ani

Ponta=Las Fierbinti.
Raspunde

XXX

Acum 9 ani

SCOR 10 - 0 PT IOHANNS
Raspunde

il citez pe Mocanu

Acum 9 ani

\"Pentru a vedea cine sunt candidati la presidentia Romaniei putem apela la un proverb romanesca prin care se spune: -spune ce faci, ca sa spun cine esti.Avand ca reper acest lucru putem spune, cine e Ponta?Cand parchetu a luat masurile legale fata de neregulile de la LuKoil Ponta a intervenit In favoarea firmei Lukoil, amestecandu-se in probemele justitiei cu toate ca Rusi de la LuKoil a furat statului Roman 230 de milioane de Euro, dar asta nu conteaza pentru PSD si nici pentru Ponta.Ponta de ce nu a facut acelasi gest pentru salariati de la Oltkim, pentru ca pentru Ponta acestia nu conteaza ca nu sunt sefi lui rusii acolo.Trebuie spus si cetatenilor Basarabiei,de ce nu-l intreaba pe Ponta ce a cautat la deschiderea jocurilor olimpice de la Soci, ocazie in care s-a intalnit si cu primul ministru rus cu toate ca SUA si tari UE au refuzat invitatia, poate ca vorba lui Basescu, acoperitu s-a descoperit.Postura de mincinos a lui ponta continua, si trebuie spus ca ICJ a dat o hotarare precum ca Ponta nu poate fi urmarit penal nici decum, ca nu a plagiat.Domnule Iohanes Tinetio tot asa , pe mine ma inereseaza caractrul si nu concursul, sunt foarte multi oameni asa zisi inteligenti dar nu stiu ce insemna asta iar caractrul e mizerabil, demnitate nu exista,iar de bun simt nu au aflat, afara de faptul ca au o nota buna la limba romano, limba pe care nu ezita sa o foloseasa tradandu-si tara.\"
Raspunde

23

Acum 9 ani

Eu vreau sa il vad la antena 3 si la rtv daca e mare scula,si APP -diaspora sa ne mai lase in pace ,noi stam in RO,noi traim cu ei (presedinte+parlamentari) aici,NU DIASPORA. DIASPORA NU AR TREBUI SA AIBA DREPT DE VOT.
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Ponta m-a convins. Voi vota KLAUS IOHANNIS. De ce o fac e foarte simplu. La acuzaţia de plagiat a sărit ca ars că are o Hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie că nu a plagiat. Posibil, dar de când se pricep judecătorii în a da verdicte de plagiat. Orice om cinstit ar fi cerut Academiei Române un verdict. Ponta a fugit ca de dracu de o expertiză a unui for academic!!! Concluzia e una singură şi e simplă ca bună ziua: PLAGIAT - CARTONAŞ ROŞU - LA REVEDERE!
Raspunde

@23

Acum 9 ani

dar cei 15000 de studenti din grozavesti aveau dreptul lal vot? le-a ajuns o singura sectie?
Raspunde

procurorul lui peste

Acum 9 ani

@27 Asta a fost o alta mare minciuna folosita de Ponta, cum ca ar exista o decizie de la ICCJ ca el nu a plagiat. Minciuna evident, nu exista asa ceva, el a fost acuzat de plagiat de Mihail Neamtu, Adrian Papahagi si Augustin Ofiteru care au depus plangere un baza ACUZATIEI DOVEDITE DE PLAGIAT de COMISIA de ETICA a UNIV. BUCURESTI. ICCJ a dat NUP, nicidecum nu l-a absolvit pe Ponta de plagiat !!!! sunt lucruri total diferite dar e deja obisnuinta ca Ponta sa minta cu orice prilej, cred ca nici nu mai stie cand minte si cand spune adevarul e o confuzie grava in mintea lui.
Raspunde

Talida Runcu

Acum 9 ani

ȚARA are nevoie de președintele Iohannis, poporul îl vrea președinte pe Ponta. Asta este situatia!Cu alte cuvinte: VAX POPULI!
Raspunde

baba

Acum 9 ani

Ei de va fi Klaus presedinte sa se pazeasca romanii care stau in case care au locuite de sasi pentru ca le da inapoi la sasi . Procurorule lui peste cata pensie ai avut acum 2 ani cand oamenii lui Base care sunt acum ai lui Klaus ?Si cata pensie ai acum in cei doi ani de cand este Ponta prim ministru 2012-2014 .Esti asa de idiot incat nu ai vazut ca au dat inapoi pensile si salarile care au fost taiate .Daca iese Klaus fiti siguri iar vor taia din nou pensile sau sunteti asa de orbi de nu vedeti cine sunt cei care sunt in echipa lui Klaus .?
Raspunde

Georg:___DIASPORA si INVESTITII STRAINE

Acum 9 ani

BANCA NATIONALA a ROMÂNIEI: __Anul trecut, investiţiile străine directe în România s-au ridicat la 2,71 miliarde euro, dar românii din străinătate au trimis acasă 4,23 miliarde în acelaşi an, a anunţat Banca Naţională a României._____ ***www.gazetaromaneasca.com/observator/38-prim-plan/8063-romanii-din-diaspora-au-trimis-acas-mai-mult-decat-investiiile-strine-423-miliarde-in-2013-pe-primul-loc-romanii-din-italia-cu-925-milioane-euro-.html
Raspunde

ali baba

Acum 9 ani

Iohannis l ai facut varza pe mincinosul pui de albanez care se da mare roman.acest specimen de sarpe cu ochelari este cel mai mare pericol ce a fost vreodata pt romania.a reusit deja sa dezbine romania,sa bage ura la maxim intre oameni,intre generatzii,intre cei din diaspora si cei din tara,intre olteni,moldoveni si ardeleni.acest specimen care se da cu bibila in mana este defapt nepotul unor musulmani venitzi din albania....musulmanii nu accepta niciodata sa se faca crestini...Romani nui datzi sansa lui pinochio sa distruga Romania.Asta e planul lui si al celor 40 de penali care i are in jur.Deja a inceput distrugerea tarii.Prin vot anti-ponta putetzi salva romania
Raspunde

Georg:__PONTA & PUSCARIASII

Acum 9 ani

Victor Ponta a castigat cele mai multe voturi in 92 dintre cele 99 de sectii de votare la care si-au exprimat optiunea detinutii din PENITENCIARE si cei din centre educative ale Administratiei Nationale ale Penitenciarelor.____ ***www.hotnews.ro/stiri-politic-18516060-cine-castigat-primul-tur-alegerilor-prezidentiale-cele-99-sectii-unde-fost-arondate-penitenciarele-cine-votat-puscariasii.htm
Raspunde

KLAUS IOHANNIS

Acum 9 ani

dupa ce Ponta a mers la televiziunile pro-Iohannis sasului las ii este frica sa mearga la antena 3. Daca era fair-play mergea acolo. A demonstat ca pe langa ca e prost pregatit si cu un IQ mic are si un caracter urat
Raspunde

un sas

Acum 9 ani

Dragi sibieni, problema Klausului este ca voteaza toata tara. Degeaba are presa buna pe forumuri si castiga in Ardeal, Bucuresti sau in strainatate. Dupa cum stiti voteaza Oltenia, Dobrogea, Moldova si Muntenia. Acolo a fost mereu si va fi teritoriu PSD. Plus ca aceea merg la ordin cu duiumul la vot spre deosebire de Transilvania unde multi nu sunt interesati. Are si johannis bubele sale care au fost foarte usor exploatate. Trebuie sa fim realisti. Nu are nicio sansa! Nu uitati si vechea zicala in caz de pericol de egalitate:\'Voi votati, noi numaram!\' Jocurile sunt deja facute de multa vreme nu va mai ambalati ca o sa aveti deceptii. O spune un sas plecat din Sibiu si care l-a sustinut pe johannis.
Raspunde

felicia

Acum 9 ani

Cele mai noi locuri de munca! Seriozitate maxima! Contract legal si incheiat imediat! Au inceput primele plati! Foarte multi oameni lucreaza deja cu noi! *** Cei care au inceput activitatea sunt foarte multumiti! Lucrati 3 ore pe zi, ca operator online, si castigati 300 dolari lunar! Va trimitem detalii dupa ce expediati textul \"Info\" la adresa de email: ***.
Raspunde

@Georg

Acum 9 ani

Cu cine e \"varut\" prefectu? la cati nepoti, neveste , nepoate si verisoare am pierdut firu
Raspunde

Capitulatul Iohannis

Acum 9 ani

A capitulat in fata lui Ponta ca Reich-ul in fata aliatilor. Basescu este in spatele lui Klaus, dar acesta ii face figura cum a facut si cu Antonescu. Basescu este prea prost si nu pricepe. Nu vom vedea marea tradare Iohannis - Basescu ca nu castiga Klaus Werner alegerile.
Raspunde

Georg: _Ponta, Cota Progresiva, IMPOZITE

Acum 9 ani

EXCLUSIV MEDIAFAX - Cota progresivă ar putea creşte din 2016 în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%. Impozitele pe case şi terenuri cresc cu câte 25% în 2015 şi 2016 - REACŢIA ministrului Finanţelor____ Guvernul intenţionează să renunţe la cotă unică de 16%, începând din 2016, şi să introducă cote progresive de impozitare a venitului, în trei trepte, de 15%, 25% şi 35%, potrivit unui document elaborat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP), ministrul delegat pentru Buget şi consultat de MEDIAFAX._________ ***www.mediafax.ro/economic/exclusiv-mediafax-cota-progresiva-ar-putea-creste-din-2016-in-trei-trepte-de-15-25-si-35-impozitele-pe-case-si-terenuri-cresc-cu-cate-25-in-2015-si-2016-documentul-ministerului-finantelor-13550644
Raspunde

socialistul

Acum 9 ani

Din pacate d-l Iohannis s-a comportat lamentabil in aceasta campanie. Ne-a aratat ca este total nepregatit (nepriceput) Aceasta inseamna sfarsitul d-lui Iohannis? Probabil ca da. Pozitiv este faptul ca aceasta campanie murdara a scos in evidenta o serie de afaceri dubioase ale d-lui Iohannis si sper ca cercetarile vor continua astfel incat sa se faca lumina.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus