Marţi,
16.04.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Podul de la Piata Cibin va fi demolat incepand de marti

Din cea de-a doua zi a săptămânii viitoare, circulația peste Cibin în zona pieței cu același nume va fi închisă pentru autovehicule. Lucrările de demolare a podului de fier sunt programate să înceapă din 18 noiembrie și este de așteptat ca circulația pe noul pod ce va fi construit în loc să fie deschisă în primăvara lui 2016.
În aceste condiții, pietonii vor putea folosi pasarela construită în aval de actualul pod, iar mașinile vor trebui să folosească rute alternative. ”Accesul dinspre Piața Cibin spre strada Reconstrucției și invers, spre strada Turnului, nu se va mai putea face direct, ci pe rutele ocolitoare: podul din dreptul străzii I. Neculce și respectiv podul din dreptul străzii Rusciorului. De asemenea, odată cu închiderea circulației pe pod, banda de viraj stânga de pe ambele maluri va fi îngrădită în amonte și în aval de intersecție”, se arată într-un comunicat al administrației locale.
Primele lucrări vor fi cele de îndepărtare a asfaltului și a casetelor de beton, după care va începe și demolarea părților metalice ale podului. Viitorul pod va avea patru arce metalice, unite câte două în zona trotuarelor, patru benzi de circulație, trotuare și piste pentru biciclete. Valoarea contractului este de 10,5 milioane de lei, fără TVA, fiind atribuit prin procedură de achiziție publică asocierii formate din Prodial SRL, SC Arcada Company SA Galaţi, SC Repcons SRL, SC Termo Sibiu SRL, SC Consinstal Energy SRL și SC Teleconstrucţia SA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

me

Acum 9 ani

primavara 2016? hmmm.....
Raspunde

fdt

Acum 9 ani

Cam mult tineti inchisa zona. Lucreaza 5 muncitori cu ciocanul si mistria??
Raspunde

io

Acum 9 ani

noul pod se face de la zero..e normal sa dureze un an si jumatate constructia.....bravo...apoi hai jos cu cele 2 din Terezian ( pe rand )
Raspunde

iulia

Acum 9 ani

*** Va oferim pe loc contract legal! Din ce in ce mai multi oameni lucreaza cu noi! Au fost acordate si primele plati! Avem dovada disponibila pentru toti! Oferim si cerem seriozitate maxima! *** *** care sa lucreze 3 ore pe zi, cu un castig de 300 dolari lunar. Detalii va oferim dupa ce trimiteti textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde

Anonim

Acum 9 ani

O sa fie un chin pentru soferi sa iesi din cartierul Terezian la orele de varf, traseul Rusciorului-Teclu-Constitutiei oricum e aglomerat, mergi bara la bara si pe partea cealalta pe str.Raului sa traversezi podul cel nou catre Rompetrol, semaforul dureaza mai putin de 20 de secunde, asa ca bafta sibieni, o sa ne trebuiasca nervi de otel.
Raspunde

POD

Acum 9 ani

acum ce vreti aia de judeteana lucra la vopsit gardu spitalului de 3 ani si nu este gata ,dar ditaimai podu ce s-a mai vorbim de cladirea tribunalului s-a implinit tot vreo 4 ani ,curios cine a semnat contractu cred ca nu sova
Raspunde

@ Anonim

Acum 9 ani

foloseste transportul in comun, bicicleta, etc....n-o sa mai fie aglomerat...ca sa se poata face ceva in general trebuie \"nervi de otel\"!
Raspunde

@ 7

Acum 9 ani

foloseste tu transp. in comun dimineata la orele de varf sa vezi ce bine e ,si referitor la bicicleta ,vine zapada prietene si nu avem cauciucuri de iarna
Raspunde

io

Acum 9 ani

va treziti cu 30 de min mai repede si a-ti rezolvat problema...daca luam in calcul toate chestiile astea nu se mai face nimic din cauza disconfortului...cam cum fac comunisti Psd de la CJ...numai vb goale si zero fapte
Raspunde

Dan

Acum 9 ani

Ar trebui sa se faca o pista de ciclism pe malul cibinului cu iesire la turnisor si cu continuare pe linga linii in strand si cu urcare in Valea Aurie pe actuala strada de linga ANL
Raspunde

@10

Acum 9 ani

excelenta idee !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus