Sâmbătă,
25.06.2022
Cer Senin
Acum
15°C

Nu topaim!

Pe tot parcursul zilei, sediul PSD de lângă Piața Mare a fost ocupat de zeci de tineri care țineau legătura cu secțiile de votare. Același video-proiector care funcționa în primul tu, era și acum la loc de mare cinste. În rest, un roi de oameni care roboteau. Atmosfera s-a schimbat o data cu sosirea orei nouă. Cu câteva minute înainte de ”ora exit-poll-urilor”, tinerii au plecat la mansardă, iar ”greii” organizației au ocupat scaunele. Primul care își face apariția este Ioan CIndrea, președintele PSD Sibiu. Pe rând apar și ceilalți: Petru Duca de la Partida Romilor Pro Europa, Virgil Orlandea și Florin Staicu de la UNPR, Constantin Sofronie de la PC, cam toată alianța. 
Centrul atenției, televizorul, este mutat pe România TV, iar show-ul începe. Niels Schencker are rol de moderator și totul se petrece ca la Eurovision. ”În câteva minute vom afla cifrele. Noi le știm, dar imediat vi le vom  dezvălui”, anunță ca la un număr de magie bărbatul care acum ceva timp stătea în dreapta lui Crin Antonescu. Apar pe ecran câteva cifre pe regiuni. S-a creat pentru câteva secunde un moment de confuzie pentru că nu se știa cine e ”schimbarea”. Până la urmă ne-au lămurit culorile. Iohannis e albastru, iar Ponta – roșu. Cindrea e liniștit și încearcă un spirit de glumă. ”Aveam emoții până să ajung aici, dar ce mi-a zis Radu, m-a liniștit”, zice zâmbind. ”Nu vă zic care Radu, el știe”, completează apoi, uitându-se când la Radu Nechit, când la Radu Micu. ”Ar fi tragic să rămânem în același stadiu de care vrem să scăpăm”, sună grav Mihai Gâdea, semn că s-a ajuns relativ rapid la Antena 3. Se aud zvonuri de un eventual miting în Piața Mare. Ba chiar în fața Consiliului Județean. ”Ce să se întâmple acolo?”, spune Cindrea. 
E anunțată cifra de prezență la Sibiu: 65,30% în județ. E lăudat de șefi Cristi, un tânăr care i-a făcut mândri. ”N-am avut noi cine știe ce scor în primul tur, dar Cristi a fost locul întâi pe țară la centralizarea voturilor”, vine lauda. ”La organizare suntem cei mai buni”, completează cineva. Apare și un banc legat de organizare și atmosfera se dezgheață puțin. Mai e un minut, se anunță de la televizor. Se termină rapid bancul început mai devreme. 27 de secunde. Nimeni nu respiră. 15 secunde. ”Noi nu țopăim”, se aude dintr-o parte. Nimeni nu râde. Opt secunde. Trei secunde. ”50,72% la 49,28%”, sună verdictul. ”Hai să dăm și pe alte televiziuni”, sună grav o voce. 
Apare Iohannis. La televizor. E ascultat în tăcere. Vorbește de eroi, zice că a fost ”un vot fenomenal”. ”Liniște”. ”Vigilență”. Cuvintele se scurg în marea încăpere. ”Nu vă bateți joc!”. Apar abia acum primele comentarii. ”Pa” ”hai, la revedere, du-te”. Apare aproape instantaneu Liviu Dragnea. Unde e Ponta? ”Unele televiziuni dau un sondaj, altele dau alte sondaje…”, începe Dragnea. Ochii sunt la el, mintea probabil începe să zboare. Lui Ioan Cindrea îi este cerută o declarație: ”După exit-poll-uri, se pare că domnul Ponta a câștigat. Noi vom lucra toată noaptea la numărătoarea paralelă și cu atenție maximă în secțiile de votare. Dimineață vom avea rezultatele și vom da o declarație finală. Le mulțumim tuturor celor care l-au votat în județul Sibiu pe domnul Ponta”, a declarat Cindrea. Vorbește puțin și despre Sibiu: ”N-au fost probleme deosebite în județ, am fost foarte atenți nu au fost probleme deosebite. Cred că putem spune că a fost un vot care dacă ținem cont de cele întâmplate, a fost un vot acceptabil”, a mai spus Cindrea, completând că rezultatul final îl vom cunoaște de abia mâine.
Se lasă o noapte grea peste sediul PSD.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

x

Acum 7 ani

nici noaptea nu mai e grea...hai noroc si la mai mare
Raspunde

Adi

Acum 7 ani

Cindrea, partidul iti cere demisia...Romania nu are nevoie de hoti si dictatori !!!!!
Raspunde

elvis

Acum 7 ani

Jos Cindrea si slugoiul Spinean de la spitalul judetean
Raspunde

iohhan

Acum 7 ani

jos cu Cindrea si slugile sale care nu au fost in stare de nimic
Raspunde

victorie

Acum 7 ani

victorie...sibieni unitiva..jos cu ciuma rosie...jos cu cindrea,besoiu ,marincuta si ceata de hoti...acum e momentul....nu va lasati...acum ori niciodata...jos psd pt totdeauna,este singura sansa sa se faca dreptate..
Raspunde

sibian

Acum 7 ani

Ai luat o lectie dura domnule Cindrea! Sibienii te-au taxat si te vor taxa rau si in 2016. Daca pana atunci nu o sa te dea jos din fruntea organizatiei din Sibiu. Poate or sa inteleaga si cei de la Bucuresti ca nu ai cum sa castigi voturi intr-un oras ca Sibiul daca ai langa tine oameni patati si corupti, datornici la stat cu firme in insolventa si nu promovezi si tineri de o moralitate impecabila. Cu unii ca Bota, Ciobica, Lazar, Rascarache, Radu Lucian, Suditu si alti compromisi nu o sa ajungi decat la un sut in fund. Dar politica are nenumarate cai si probabil o sa cazi tot in picioare...... sunt curios si urmaresc!
Raspunde

aI

Acum 7 ani

Poate ii trece prin cap sa candideze la FUNCTIA DE PRIMAR AL SIBIULUI :)))))
Raspunde

aI

Acum 7 ani

Poate ii trece prin cap sa candideze la FUNCTIA DE PRIMAR AL SIBIULUI :)))))
Raspunde

faust

Acum 7 ani

Atata timp cat veti continua felul asta de a face politica, veti face mereu un serviciu adversarilor si veti pierde alegerile. Cu hoti si mincinosi pusi in functii de catre baroni, nu mai prostiti pe nimeni, iar electoratul o sa va taxeze asa cum face de cateva mandate bune. La Sibiu nu aveti si nu veti avea nici o sansa cu asemenea oameni in PSD. Ar trebui sa plecati si sa-i lasati pe tineri sa faca politica, e singura sansa a PSD-ului, altfel, o s-o luati MEREU in mana !
Raspunde

ali baba

Acum 7 ani

vai psd-istilor ce teapa a ti luat.deja imi inchipui cu ti sa strambat fata si ochiul stang k de dreptul esti deja pleostit cindrea...ce haios.....are cineva filmarea de acolo?originala?ofer recompensa buna daca apare pe youtube
Raspunde

cineva

Acum 7 ani

Asa e Ali Baba... li se stramba ochiul stâng de seamana toti cu nen-tu Basescu!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus