Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Classic Junior Festival – un eveniment dedicat copiilor care iubesc muzica

Părinţii şi copiii sunt invitaţi să descopere împreună valorile muzicii clasice universale prin concerte, teatru muzical, expoziţii cu instrumente, în cadrul Classic Junior Festival (CJF), care se va desfăşura la Sibiu în perioada 21-22 noiembrie

. „Noua generaţie de consumatori de artă şi cultură poate arăta diferit, dacă vom avea grijă ca adevăratele valori să le fie transmise, la nivelul lor de înţelegere, încă din anii copilăriei. Classic Junior Festival îşi propune o astfel de misiune fiind, la ora actuală, singurul festival educaţional şi cultural de promovare a muzicii clasice în rândul copiilor”, spun organizatorii.

Şi pentru că cea mai uşoară formă de comunicare cu copiii este interacţiunea şi joaca, organizatorii au conceput secţiunile festivalului astfel încât copiii să devină principalii actori şi beneficiari ai aventurii cu muzica clasică.

Evenimente pentru copii

Festivalul debutează cu „Săptămâna Muzicii Clasice” – activitate- concurs, care se va derula în şcolile din Sibiu, în 17-24 noiembrie. Vor avea lor concursuri de desen şi concursuri de compunere pe tema muzici clasice, iar cele mai apreciate desene şi compuneri vor fi premiate în cadrul spectacolelor din 21-22 noiembrie.

Al doilea eveniment este „Cum să înţelegem muzica – Concerte educative interactive de muzică clasică”, în cadrul căruia „li se va explica şi demonstra copiilor cum se ascultă şi cum se cântă muzica şi care sunt secretele muzicii”.

„Copilăria Marilor Muzicieni – Teatru Muzical Interactiv” aduce în cadrul festivalului poveşti muzicale în care sunt implicaţi actori, instrumentişti şi păpuşari, parcurgând pe note muzicale copilăriile marilor compozitori.

Festivalul aduce la Sibiu şi o expoziţia de instrumente muzicale, care va putea fi vizitată tot la Sala Thalia.

În cadrul Classic Junior Festival, se va lansa şi „Ghidul Bunelor maniere în sala de concert”, un instrument educaţional menit să-i înveţe pe copii cum trebuie să se comporte atunci când mergi la un concert într-o sală de spectacole.

„Nu în ultimul rând valoarea artistică a spectacolelor este excepţională, vorbim despre muzicieni, orchestre şi trupe de teatru de prima mână din România. Cel mai important lucru este ca spectacolele sunt concepute special pentru copii, adaptate la nivelul lor de înţelegere. Rolul şi aportul educativ al acestor reprezentatii este unul imens, mult peste cel al manualelor şcolare clasice. Nu întâmplător, toate spectacolele CJF vor avea loc la Sala Thalia, pentru de a-i atrage pe copii şi a-i familiariza cu locaţia, cu comportamentul într-o sala de concerte”, mai spun organizatorii.

Biletele se găsesc la Libraria Humanitas şi la casa de bilete a Salii Thalia, în perioada 21-22 noiembrie.

Foto: www.pianoforte.ro

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus