Duminică,
27.11.2022
Parțial Noros
Acum
5°C

ICCJ stabileste astazi daca recursul ANI in dosarul Iohannis este admisibil

Dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis va fi luat în discuţie, marţi, de judecătorii instanţei supreme, fără a se începe însă judecarea acestuia, magistraţii urmând să stabilească dacă recursul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) este sau nu admisibil, informează Mediafax. Potrivit Codului de procedură civilă există trei posibilităţi prin care se poate soluţiona admisibilitatea recursului.
Astfel, conform articolului 493, care reglementează procedura de filtrare a recursurilor, când această cale de atac este de competenţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), în cazul în care completul este în unanimitate de acord că recursul nu îndeplineşte cerinţele de formă, că motivele de casare invocate şi dezvoltarea lor nu se încadrează în cele prevăzute de lege sau că recursul este evident nefondat, anulează sau, după caz, respinge recursul printr-o decizie motivată, pronunţată, fără citarea părţilor, care nu este supusă niciunei căi de atac. Ulterior, decizia se comunică părţilor implicate în proces.
În acest caz, se menţine decizia de la Curtea de Apel Alba-Iulia, care a dispus anularea raportului prin care ANI a stabilit că Iohannis a fost incompatibil. "Dacă raportul apreciază că recursul este admisibil şi toţi membrii sunt de acord, iar problema de drept care se pune în recurs nu este controversată sau face obiectul unei jurisprudenţe constante a Înaltei Curţi de Casare şi Justiţie, completul se poate pronunţa asupra fondului recursului, fără citarea părţilor, printr-o decizie definitivă, care se comunică părţilor", este a doua variantă de soluţionare a acestui dosar.
O a treia posibilitate este aceea ca membrii completului să pronunţe, fără citarea părţilor, o încheiere de admitere în principiu a recursului şi să fixeze termenul de judecată pe fond a recursului, cu citarea părţilor.
Instanţa supremă este cea care va decide definitiv dacă primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost în incompatibilitate în perioada în care a reprezentat municipiul în adunările generale ale acţionarilor societăţilor Apă Canal şi Pieţe sau dacă raportul ANI va fi anulat, aşa cum a dispus şi Curtea de Apel Alba-Iulia.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Dorel

Acum 8 ani

Oferta de munca extrem de serioasa! Câştigurile sunt garantate! Căutam operatori online care vor sa câştige cel puţin 300 de dolari lunar, cu o munca uşoara de 3 ore pe zi! Pentru a va oferi detalii, trimiteţi textul \"Info\" la adresa de email: ***
Raspunde

terente

Acum 8 ani

mai si ho bai cu ani ca deja vau dat raspunsu cei 7 000 000 de romani ,este presedintele tari ,numai tot scormoniti in ape tulburi ,vreti cu tot dinadinsu sa- l puneti pe pop corn [ponta ] lasatil nu-l mai amariti atita s-au nu ati vazut ca mai avea un pic si plingea ,imi inchipui cit era scoru daca acepta o confruntare deschisa ,si nu prin debarale si garsoniere cu moderartori alesi pe spriceana ,saracu gidea ce lovitura dadea daca iesea cum s-a stabilit mai punea de un apartament in centru bucurestilor ,acum injura la aia din diaspora,ca le-a stricat planurile mirsave ,ba gideo esti cam bogat la virsta pe care o ai ,gata nu mai plingetri obisnuitiva 10 ani de acum in-colo cu johannis presedinte
Raspunde

Cititescu

Acum 8 ani

Dupa o lege neclara, nu poate fi facuta o judecata dreapta. LEGEA TREBUIE URGENT MODIFICATA pentru a nu da ocazia la interpretari speculate politic.
Raspunde

Georg

Acum 8 ani

In alte tari Primaria CONTROLEAZA societatile auxiliare prin reprezentantii PRIMARIEI in Consiliul acestor societati. Aici este vorba despre APA CANAL pe care nici eu nu le-as lasa fara control din partea mea daca as fi primar...E vorba de preturi, tarife, CALITATE,.....toate direct asupra LOCUITORILOR MEI. deci in PARTENERIAT increderea e buna, controlul mai bun..SI e vorba de o societate NU MUNICIPALA, ci REGIONALA....Deci e clar...
Raspunde

Agramatul

Acum 8 ani

Cel de la nr. 2 este agramat și ar trebui să se abțină să scrie scrisori, bilețele, comentarii etc. Este suficient, chiar prea mult, dacă își scrie numele și semnează.
Raspunde

un roman adevarat

Acum 8 ani

de acuma dragi romani din tara si diaspora care va identificati cu johannis sa va salutati cu salutul bine cunoscut al lui HITLER ASA NE TREBUIE PESTE 5 ANI SA-L VOTATI PE BERCEA MONDIALUL ROMANI PROSTI URMEAZA SA VEDETI CE LUCRU BINE FACUT O SA FACA HITLERISTUL
Raspunde

pt. 6

Acum 8 ani

romanule adevarat, vezi ca al II-lea razboi mondial are si o parte din care Sergiu Nicolaescu n-a facut filme. Mai putin eroica, cand bunicul tau marsaluia alaturi de bunicul lui Iohannis. Mai citeste si tu o carte in loc sa de dai de gol pe forumuri.
Raspunde

Vm

Acum 8 ani

da o rusine pentru toti romanii ,ca ii conduce un sas,dar de vina a fost Antonescu si Blaga si slugarnicia lor .ca nu au pus un roman destoinic ,sa aiva si oamenii posibilitatea de a alege ,cred ca toata Europa ride de noi ,si pe drept.ca nu ne putem face singuri ordine in tara
Raspunde

@Vm

Acum 8 ani

De ce vrei tu să fii mai prost decât tine însuți ? Johannis încercă să facă curat la el în țară, care țară este vremelnic și țara ta prăbușitule.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus