Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Mecanismul ofensiv, la pamant. CSU Sibiu a marcat doar 53 de puncte in esecul cu CS Energia Targu Jiu

Nimic nu a funcţionat în jocul echipei CSU Sibiu în deplasarea de la Târgu Jiu, din această seară. ”Galben-albaştrii” au pierdut fără drept de apel o partidă în care au marcat doar 53 de puncte. CSU Sibiu s-a văzut dominată de la un capăt la altul, iar la final s-a văzut învinsă de CS Energia Târgu Jiu cu scorul de 69-53.

Începutul de meci este slab şi haotic din partea ambelor echipe. Baschetbaliştii se întrec în ratări, fără a găsi soluţii pe faza ofensivă. Bojovic, Lee şi Johnson greşesc multe pase pe tranziţie şi rămân inexacţi la finalizare. CSU izbuteşte să marcheze doar după cinci minute, când Lee dispune de două aruncări libere, din care fructifică doar una. După şase minute, scorul este unul incredibil, 1-1. În continuare, ”galben-albaştrii” ratează mult din poziţii deschise. Sibienii izbutesc să marcheze din acţiune doar în minutul 7:30, prin coşul de două puncte înscris de Lee, scorul devenind 6-4 pentru gorjeni. La faza următoare, sibienii recuperează mingea şi Bojovic face o piruetă finalizată cu un coş de două puncte, astfel că restabileşte egalitatea. Din păcate pentru sibieni, jocul fără idei al acestora se prelungeşte, permiţându-le gorjenilor să termine primul sfert în avantaj, scor 10-6. Statistica sibienilor este una dezastruoasă, n-au marcat niciun punct de la distanţa, 0 din şase încercări, iar de două puncte, doar două coşuri din 11 încercări.

Sibienii nu se regăsesc nici în debutul actulului secund. Gorjenii înscriu şase puncte în primul minut fără ca ”galben-albaştrii” să puncteze pe tabelă. Pentru a nu scăpa jocul din mână, Perisc solicită time-out, la 16:6. ”Ce jucaţi?! Mai repede în tranziţie!”, îi ceartă Perisic. Probleme mari pentru sibieni, care joacă lent în ofensivă şi defensivă, par că nu se mai termină. Prilej pentru Energia să majoreze ecartul. Scorul pauzei este 32-18 în dreptul gorjenilor, iar sibienii au zero în dreptul coşurilor de la distanţă: 0/12.

Repriza a treia începe cu Johnson, care înscrie de trei puncte, prima marcată din 13 încercări ale sibienilor. Scorul devine 32-21, după două minute disputate din actul al treilea.  Lee pare că se trezeşte şi pătrunde prin defensiva adversă, care îl faultează. Americanul fructifică ambele execuţii de la libere, iar CSU părea că îşi revine. Dar Watson şi Karpelesz le estompează elanul sibienilor. Seals răspunde cu o aruncare de trei puncte şi îi aduce pe “galben-albaştri” la zece puncte distanţă. Din păcate, degringolada din jocul sibienilor continuă şi diferenţa de 14 puncte care era la pauză se reface, 43-29. Sibiul suferă şi iar suferă, iar diferenţa creşte, 45-29. Moment în care Perisic cere time-out. Nimic nu se schimbă şi repriza a treia se încheie cu scorul de 52 la 36.

După patru minute disputate din repriza decisivă, scorul este 56-41. Calotă face o acţiune frumoasă şi marcheză pentru 56-43. Din nou acelaşi Popa Calotă îl păcăleşte pe Turner şi izbuteşte sa puncteze încă două puncte pe tabelă, în dreptul lui CSU Sibiu, 56-45. Jocul alert al gorjenilor pare că se domoleşte, dar aceştia răspund imediat pe contraatac şi fac 58-45. Sibienii nu mai reuşesc să revină până la final, meciul terminându-se cu victoria Energiei Târgu Jiu, scor 69-53. CSU Sibiu suferind astfel al treilea eşec în acest sezon.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Adrian Stoinea

de Adrian Stoinea

Sport
Telefon:
0764 614 986

Comentarii

1 comentarii

me

Acum 9 ani

Un alt meci catastrofal. Echipa noastra joaca de parca doreste sa-l demita pe Perisic.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus