Marţi,
27.02.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Actualizare: Autostrada noua are prima crapatura | Foto si video

Actualizare 17:00 O crăpătură cu o lungime de aproximativ zece metri și cu o lățime de aproape un centimetru a apărut marți după-amiaza pe mijlocul benzii întâi a lotului de autostradă deschis circulației în urmă cu zece zile. Zona în care a apărut fisura se află la km 60, acolo unde muncitorii de la Impregilo SpA au lucrat non-stop înaintea deschiderii traficului.
Imediat după semnalarea acestei fisuri, traficul în zonă a fost închis pe banda respectivă. Muncitorii de la Impregilo au preluat câteva probe de-a lungul fisurii și au astupat-o cu lapte de ciment. ”Nu ține de terasament, ci doar de stratul de asfalt. Nu este o problemă mare”, au declarat surse din rândul constructorilor. Inițial, acestea au declarat pentru Turnul Sfatului că restricțiile în trafic au fost necesare pentru ”un control de rutină”. Lucrările de acoperire a fisurii au fost finalizate extrem de rapid, astfel încât în nici trei ore restricția de circulație a fost ridicată.
De cealaltă parte, nici reprezentanții CNADNR nu consideră, deocamdată, că fisura apărută este un semnal de alarmă. ”Am fost anunțați asupra acestui aspect, nu cred că este unul de amploare. Acea zonă, însă, trebuie ținută sub supraveghere, să vedem cum va evolua după ciclurile de îngheț-dezgheț”, au arătat reprezentanții Drumurilor Naționale, pentru Turnul Sfatului.

Fisura apărută este paralelă cu axul drumului, iar drumari independenți de această lucrare sunt sceptici în ceea ce privește calitatea lucrărilor. ”Motivele apariției unei astfel de fisuri pot fi mai multe. Este posibil ca materialul de umplutură să nu fi fost unul de calitate sau tehnologia de așternere a terasamentului să nu respecte standardele. Dar, cu siguranță este vorba de un real semn de întrebare având în vedere că această fisură a apărut după nici două săptămâni. Cât trafic să fi fost în zonă astfel încât să fi generat, deja, această problemă?”, a declarat pentru Turnul Sfatului un inginer cu experiență în construirea de autostrăzi.

Știre inițială. Muncitorii de la Impregilo SpA au restricționat traficul pe o porțiune de câteva sute de metri a lotului III din autostrada Orăștie – Sibiu, lot deschis circulației pe 14 noiembrie. Astfel, în zona kilometrului 60 a respectivei autostrăzi (cam la jumătatea distanței dintre nodul de la Apoldu de Jos și viaductul de la Aciliu) în acest moment se circulă pe o singură bandă. ”Nu este vorba de nimic grav, doar facem unele verificări. Este un control de rutină. Restricțiile vor fi ridicate în câteva ore”, au declarat reprezentanții Impregilo SpA pentru Turnul Sfatului.
Pe porțiunea de autostradă amintită lucrările la calea de rulare s-au terminat chiar în dimineața zilei de 14 noiembrie, când au fost trasate ultimele marcaje rutiere. Întârzierile în execuție s-au datorat alunecărilor de teren care au obligat constructorul să excaveze terasamentul deja construit pe o porțiune de aproximativ un kilometru lungime, să consolideze terenul și să ridice din nou terasamentul care pe alocuri ajunge la 12 metri înălțime. Termenul scurt în care a fost executată această lucrare a ridicat semne de întrebare asupra calității lucrărilor. ”Nu este nicio problemă. Au fost respectate toate cerințele tehnice și la fiecare 30 de cm de terasament construit erau prelevate probe”, asigurau constructorii la deschiderea circulației.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

16 comentarii

Sibianul

Acum 9 ani

O sa muriti intr-o buna zii!!!!!!
Raspunde

adiarc

Acum 9 ani

am spus de nenumarate ori acest lucru pe forum cu argumente clare , ca acest lucru se va intampla mai devreme sau mai tarziu
Raspunde

Bobo

Acum 9 ani

Se mira cineva?!
Raspunde

dorel

Acum 9 ani

Sa traiti bine
Raspunde

ToTo

Acum 9 ani

nasol nasol nasol, mai ales ca si la un pod de pe centura Sebesului a fost inchisa o banda sapt trecuta. Lucru de KKT la toti nu doar la Impregilo.....
Raspunde

Georg_ Asteptati dupa DEZGHET

Acum 9 ani

Iarna mai vine si INGHETUL, gheata se tot dilata si impinge, apoi, la dezghet, cu apa multa, lutul GRAS si impermeabil ALUNECA, fiindca nu mai sunt radacinile copacilor care sa suga apa si sa fixeze solul...DEZASTRUL ESTE PROGRAMAT...Nici macar Diavolul nu mai are nevoie sa lucre, sta si râde, ESPERTII lucra mai bine decât el...
Raspunde

@georg

Acum 9 ani

Mult stimate Georg, matale esti pensionar sau șomer de ai timp de romane foiletoane pe acest forum? Sau asta e slujba matale sa aduci laude unora si sa lovesti in altii? E frumos, Georg, ce faci?
Raspunde

ilie

Acum 9 ani

..trebuia sa ramana si de-un spritz pt VIOREL la DUBAI ! ((:
Raspunde

x

Acum 9 ani

cine plateste?
Raspunde

juu

Acum 9 ani

Hahahaha. Sunt fan.
Raspunde

IO

Acum 9 ani

... si sa citez un mare personaj al locului ... \"Romania lucrului bine facut!\"
Raspunde

sibian

Acum 9 ani

lucru de kkt.... garantie 15 ani obligatoriu prin lege as impune la asemenea lucrari!!! cel putin!!!!
Raspunde

Munca la domiciliu

Acum 9 ani

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Cautam oameni foarte hotarati si foarte seriosi care vor sa aiba un castig garantat, cu o munca interesanta si foarte usoara de numai 3 ore pe zi! Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator cu conexiune internet, rabdare,seriozitate. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Veti trece mai intai prin instruire, apoi cine doreste, incepe sa lucreze. Castiguri 300 de dolari lunar! Solicitati detalii trimitand “info” la adresa de mail: ***
Raspunde

OIOI

Acum 9 ani

PTR.IO, TARANE, AUTOSTRADA NU A FACUT-O IOHANNIS CI NESIMTITII, CEI DE LA IMPREGILLO.
Raspunde

Ics

Acum 9 ani

Care este IP-ul meu? Adica al calculatorului.
Raspunde

ion

Acum 9 ani

de ***
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus