Sâmbătă,
08.05.2021
Light Intensity Drizzle
Acum
9°C

Primarul Iohannis demisioneaza in 2 decembrie. "Nu este o despartire de sibieni"

Primarul Klaus Iohannis a anunțat că se desparte pe 2 decembrie de Primăria Sibiu, dar nu și de sibieni. Președintele ales al României a anunțat că va demisiona din funcția de primar al municipiului Sibiu cel mai probabil pe data de 2 decembrie, urmând ca tot atunci Consiliul Local să aleagă un primar interimar. "Sibiul înseamnă pentru mine «acasă», de aceea despărțirea de funcția de primar nu este o despărțire de sibieni", a spus președintele Klaus Iohannis pentru emisiunea Raluca și Răzvan.
După ce Consiliul Local Sibiu va lua act de demisia primarului se va desfășura procesul de alegere a unui primar interimar. Desemnarea se face din rândul consilierilor locali, iar edilul va fi ales cu majoritatea voturilor. Prefectul va lua act de demisia primarului și va înainta un ordin către Ministerului Administraţiei şi Internelor, care va propune Guvernului stabilirea datei desfăşurării alegerilor pentru un nou primar. 
Majoritatea actuală în Consiliul Local Sibiu este deținută de FDGR. Propunerea FDGR pentru a ocupa funcția de primar interimar este Astrid Fodor, această propunere fiind acceptată și de PNL Sibiu. ”Viitorul primar interimar se va alege dintre actualii consilieri locali. Majoritatea o are FDGR și cel mai probabil va fi propusă și alesă doamna Astrid Fodor. Când se va stabili data alegerilor, vom vedea, se va lua o hotărâre. Noi o susținem acum pe doamna Astrid Fodor în această perioadă de interimat”, a declarat pentru Turnul Sfatului copreședintele PNL Sibiu, Mircea Cazan.
 
”Scorurile” primarului Iohannis
 
Klaus Iohannis a fost ales primar al Sibiului, pe 18 iunie 2000, obținând 69,18% din voturile valabil exprimate. În anul 2004 a fost reales primar cu 88,7% din voturi, obținând unul dintre cele mai mari scoruri din țară. La alegerile locale din 2008 a obținut un nou mandat de primar, întrunind 83,26% din voturi, iar la alegerile locale din 2012 a fost ales din nou primar cu 77,89% din voturi.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

@Dana

Acum 6 ani

Pacat ca nu este MLM sau joc piramidal. Dar daca este ceva ca poarca, lapte-gros, bâza , capra în figuri, ma bag.
Raspunde

@@@@

Acum 6 ani

Sper ca in locul mutalaului sas sa vina primar un om serios ,mai devotat si mai deschis sibienilor,mai transparent si fara tendinta de a sifona banii sibienilor cum de altfel a facut herr klaus poreclit giratoriu,6 case sau sens unic!
Raspunde

primar

Acum 6 ani

da s-a punem unu din speta ta sibian get si beget s-a nu mai cheltuie bani sibienilor ,sa-i cheltuiti voi intre neamuri ,punem unu ca condurat s-au cindrea succes garantat ne intoarcem in timp ,inainte de 2000 ,ramine ,fodor si gata ca a invatat multe de la ,domnu presedinte alk tari [JOHANNIS ]s-au de ce crezi ca lau votat 7 000 000 de nesasi ,s-au eventual daca doamna nu poate tine pieot murdariilor la care va fi supusa ,boteesh ,dar el trebuie pregatit s-a preia mandatu de presedinte de consiliu judetean in scurt timp ,,mai bine ramine interimat pina in 2016 ,doar fdgr au majoritate in consiliu local stabiliti o persosana si gata
Raspunde

make

Acum 6 ani

Ia mai terminati ba cu mizeriile voastre ca s-a saturat lumea de voi hiene comuniste, Johannis o facut atit de mult bine Sibiului si sibienilor si veniti voi sa improscati cu noroi, loazelor.
Raspunde

zyx

Acum 6 ani

loazele de mai sus sunt postacii pesedei, nimic mai mult.
Raspunde

raduradu

Acum 6 ani

\"mai bine mort decat comunist\".... nu uitati pentru ce s-au sacrificat si si-au pierdut viata oamenii. libertate si dreptate!!!!. jos psd
Raspunde

joseph

Acum 6 ani

Îi prevăd Simonei Pop un viitor prosper și luminos în funcția de consilier prezidențial. Sper să fie pe probleme de achiziții publice, în cadrul învățământului, mai ales că acum s-a făcut loc pe piață, prin plecarea Irinei Socol la țuhaus. Iohannis, frățiorii tăi te țin în cușcă? Bine că măcar e aurită.
Raspunde

alzara

Acum 6 ani

Unele voci au pronuntat \"Mircea Miclea \" .Absolvindu -l (sincer) de basism (nomina odiosa) a fost SINGURUL ministru de resort cu program. Succes in accesul la bord !
Raspunde

john

Acum 6 ani

@2: ***92.82.89.183.ipaddress.com/
Raspunde

pisi rau

Acum 6 ani

@@@@@.....mutalau, dar face ! si care e problema ta cu giratoriul sau cu sensul unic? nu stii sa semnalizezi in giratoriu? ce problema ai cu sensul unic? e mai bine, ce daca ocolesti umpic, ca timp iesi mai bine? ai fost vreodata intr-o tara straina sa vezi cum e acolo ? si ce treaba ai tu ca are 6 case? tu stai inca cu parintii si ti-e ciuda?
Raspunde

ali baba

Acum 6 ani

felicitari si succes la cotroceni...sa faceti treaba ca si la sibiu urmatoriul deceniu....la parnaie cu toti psd istii....
Raspunde

paul

Acum 6 ani

Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,*** \"detalii\" la adresa de email: paulcondurachi@gmail.com
Raspunde

giony

Acum 6 ani

A venit frigul, e timpul sa faci toate analizele Acum toamna este bine sa faci toate analizele cu aparatul de biorezonanta SCIO si sa ei masurile necesare ca sa intri sanatos in iarna si sa nu mai suferi de durerile provocate de frig. Fa acum o programare la Cabinetul nostru din Sibiu, str.Stefan Cel Mare ,nr.40 sau la e-mail : pur.nutrition@yahoo.com . Sedinta dureaza o ora si costa 100 lei. Programari zilnic L-V 15-20 si S 10-18.Recomandam numai tratamente naturiste CaliVita. Va asteptam cu drag!
Raspunde

adrian

Acum 6 ani

Cautam Operatori calculator pentru publicare anunturi. Se lucreaza comod de acasa aprox 3 ore pe zi Cerinte: - cunostinte minime PC - necesar calculator - conexiune internet - rabdare - seriozitate Nu este necesara experienta. Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail(contactati-ma NUMAI SI NUMAI pe e-mail).ACOLO VETI GASI TOATE RASPUNSURILE LA TOATE INREBARILE ATATA TIMP CAT CITITI CURSURILE Veti trece mai intai prin instruire apoi care doriti, o sa incepeti sa lucrati. Program part-time. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Cereti detalii la adresa : adr1an.dan1el@yahoo.ro Oferim si solicitam seriozitate!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus