Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Proiectul terenului de golf al familiei Vonica, scos la vanzare

Jürgen Andreas Faff, cetățean german stabilit la Sibiu de mai mulți ani, a cumpărat 0,2% din capitalul social al Sibiu Golf Club SRL, firma înființată de familia Vonica pentru construirea unui teren de golf și a numeroase anexe, pe 100 de ha de teren, între Cisnădie și Sibiu. În timp, susține Faff, cota de participare în cadrul Sibiu Golf Club va crește, omul de afacerii fiind interesat de cumpărarea întregului proiect, care beneficiază și de o finanțare europeană pentru amenajarea terenului.
„Este un proiect frumos pentru oraş şi m-am gândit să intru în acţionariat. Pe parcurs o să preiau întreaga societate, o să începem să construim şi sperăm ca până la sfârşitul anului viitor să fie gata terenul de golf. Numai terenul de golf presupune o investiţie de 5 mil. euro, care dispune de o cofinanţare europeană de 3 mil. euro. Ulterior vine partea de hotel şi alte anexe care înseamnă o investiţie de încă circa 3 mil. euro, doar contribuţia proprie. Finanţarea europeană este doar pentru terenul de golf. Deocamdată sunt singur implicat în acest proiect“, a declarat Jürgen Faff, pentru cei de la Capital.

Deocamdată… suspendat

Proiectul terenului de golf a fost prezentat public anul trecut, după ce Ilie Vonica și soția lui, Daniela, au obținut o finanțare europeană pentru prima parte a investiției.  Au fost lansate două licitații pentru angajarea unui constructor care să amenajeze terenul cu 18 găuri, dar fără rezultat. Sinuciderea lui Ilie Vonica a dus la suspendarea de facto a implementării proiectului. În firma SC Sibiu Golf Club SRL a intrat și fiica celui care a înființat grupul Polisano, dar asociat principal este în continuare Daniela Vonica.
Proiectul de la Cisnădie este prevăzut a fi dezvoltat în mai multe etape, inclusiv una ce prevede amenajarea unui hotel de cinci stele. Faff susține că este interesat de finalizarea întregului proiect, așa cum a fost gândit inițial.

Și alte afaceri din Grupul Polisano sunt scoase la vânzare

Remus Borza, avocatul adus de Danile Vonica pentru a prelua conducerea grupului, spune că a propus și vânzarea altor societăți, printre care firma de construcții Impala, dar și a afacerilor din zona auto (reprezentanța Toyota și service-ul Citroen). În plus, Remus Borza a mai declarat pentru Capital că se caută cumpărător și pentru scheletul hotelului din Piața Gării, proiect înghețat de mai mulți ani, după ce Ilie Vonica a decis să caute cofinanțare europeană pentru finalizarea investiției.
„Nu s-a făcut o investiţie consistentă în proiectul de la Cisnădie aşa că nu se va vinde la un preţ foarte mare. Este vorba de mai mult de 1 mil. euro. Această intrare în acţionariat face parte din procesul de vânzare a activelor din afara sferei medicale. Terenul de golf nu reprezintă o prioritate pentru noi, deoarece vrem să ne concentrăm pe cele patru linii de business: producţia şi distribuţia de medicamente, clinicile şi spitalele şi reţeaua de farmacii. Pentru restul afacerilor, la preţul corect, totul e de vânzare“, a mai declarat pentru Capital Remus Borza.

    
Citește și
Ilie Vonica amenajează un teren de golf pe 100 de ha la Cisnădie. Trei mil. euro, cofinanțare europeană | Foto

Al doilea hotel de cinci stele din județ va fi construit la Cisnădie

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

rrte

Acum 9 ani

pai asa ma apuc si eu de afaceri cu banii altora, terenul statului si profitul pt mine.
Raspunde

geo

Acum 9 ani

Jürgen Andreas Faff a cumpărat 0,2% din capital? Poatene spune cand pune banii pt diferenta de 99.8% si numai dupa aceea, ce AR VREA sa faca.
Raspunde

miha

Acum 9 ani

O sansa deosebita pentru cei care vor sa lucreze ca operatori online, part-time (3 ore pe zi) si la domiciliu. Castiguri de 300 de dolari lunar! Trebuiesc doar cunostinte minime de utilizare a calculatorului si conexiune la Internet..Oferta este foarte serioasa.Pentru detalii trimite info la adresa ***
Raspunde

cristi

Acum 9 ani

Sa faca. Orice investitie in turism, mai ales proiecte de nisa sunt f bune. Investitia inseamna mai multi bani care vor veni in plan local de la turisti, locuri de munca, etc.
Raspunde

emil

Acum 9 ani

pacat de el ca s-a sinucis asigta locuri de munca la peste 2000 de famili ,daca tot numai este interesant de finalizarea hotelului din piata gari ,sa-l vinda ca arata urita zona ,mai bine arata cind era aleile de castani si parcu de la foamea colt cu rcs si zona de linga bisericuta ce se intimpla ,daca nu se are nimic in proiect ,refacut parcu ,ca sta cam de mult in paragina ,dar aici este o zona cu mare impact imagistic la oaspeti care vine pe cfr
Raspunde

colombo

Acum 9 ani

Aici trebuie facute cercetari serioase, asta e o mafie din alta zona mina in mina cu cozile de topor sibiene ce trebuie trasa la raspundere, care o lucrat si inca lucra ca sa falimenteze toate afacerile sibienilor.Ba justitie ce palaria mea faceti, eu sa va sesizez. Nu vedeti ca se cauta mereu nod in papura la absolut tot ce e investitie in Sibiu in timp ce ei o demolat tara cu megafurturile pe care le-o comis.Hotu striga hotu si culmea tupeului vine si in control la intimidare si sabotaj.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus