Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-0°C

Ilie Vonica amenajeaza un teren de golf pe 100 de ha la Cisnadie. Trei mil. euro, cofinantare europeana | Foto

Medicul Ilie Vonica, recunoscut mai ales prin companiile care activează în domeniul pharma și prin spitalele private create, a semnat un contract de finanțare nerambursabilă în valoare de trei milioane de euro, bani alocați din fonduri europene. Cei trei milioane de euro reprezintă 70% din bugetul total al proiectului, care are drept obiectiv realizarea la între Sibiu și Cisnădie a unui teren de golf profesionist, cu 18 parcursuri/găuri, alături de un teren de antrenament cu șase găuri. Terenul va fi destinat găzduirii de competiții internaționale, iar în planurile lui Ilie Vonica intră și construirea de spații de cazare, restaurante precum și a unui club de golf.

O idee mai veche

Proiectul ce primește finanțare europeană este dezvoltat de SC Sibiu Golf Club SRL, firmă deținută de Daniela Ioana și Ilie Vonica. ”Da, am semnat contractul de finanțare, iar proiectul urmează să fie finalizat în următorii doi ani. Este o idee pe care, într-adevăr, o am demult. Eu spun că este un lucru necesar și foarte util acestei zone”, a declarat Ilie Vonica pentru Turnul Sfatului.
În lei, valoarea proiectului depus de societatea deținută de medicul sibian este de 25 de milioane de lei, asistența financiară nerambursabilă fiind de 13,12 milioane de lei. În primă fază, proiectul va genera 11 noi locuri de muncă și își propune creșterea numărului de turiști sosiți în Cisnădie cu 12,28% în primii cinci ani de la finalizarea investiției.

Proiect mult mai amplu: hoteluri, spa, sat de vacaţă

Terenul de golf, ce va fi dezvoltat pe o suprafață totală de 824.455 de mp, este însă doar o parte din proiectul familiei Vonica. Pe lângă amenajarea terenului, proiectul are în vedere alte zone și subzone: club de golf, subzona administrativă, subzona hotel, precum și zone de locuit (locuințe individuale și colective).
Clubul de golf este gândit să aibă 110 camere de patru persoane, complexul hotelier – 250 de camere de câte două persoane, iar pentru satul de vacanță este gândită amplasarea a 46 de case de șase persoane. În proiectul ”complet”, aici ar urma să fie ridicate restaurante cu un număr total de 700 de locuri. Regimul maxim de înălțime va fi D+P+4E+M, după cum se arată în proiectul de evaluare a impactului asupra mediului.
Dacă cei 824.455 de mp de teren destinați terenului de golf sunt concesionați de la Primăria Cisnădie, restul de 150.025 de mp de teren aferenți întregului proiect au drept proprietar SC Sibiu Golf SRL.
”Proiectul propus se referă la amenajarea unui parc de agrement cu un teren de golf cu 18 găuri  de joc şi 6 găuri de antrenament, dar şi a altor construcţii şi spaţii anexe aferente terenului de  golf precum: casă club de golf, cazare (hotel, sat de vacanţă cu imobile individuale sau  colective), comerţ, restaurante, centre de înfrumuseţare (spa, întreţinere corporală etc.), centre  de agreement (piscină, terenuri de sport etc.), săli de conferinţe, spaţii administrative (birouri,  anexe tehnice etc.), spaţii verzi de recreere, parcări, anexe necesare funcţiunii de teren de golf etc.”, se arată în documentul citat,
 

  • În momentul de faţă, în România, există 3.000 de jucători de golf, împreună şi cu românii din străinătate, din care doar 400 participă frecvent la competiţiile naţionale şi internaţionale. Competiţiile sunt în continuă creştere şi a devenit o tradiţie ca marile companii multinaţionale să organizeze evenimente de elită, în fiecare an competiţional. România are un potenţial crescut în dezvoltarea acestui sport. Crearea unor condiţii favorabile, conform cererii, ar atrage tot mai mulţi turişti iubitori ai jocului de golf şi, totodată, ar dezvolta turismul intern şi extern pe acest domeniu.  În prezent, în Romania există 6 locaţii în care jucătorii se pot antrena. Trei dintre ele sunt în Bucureşti, o locaţie este la Breaza, alta la Timişoara, respectiv la Pianu – Sebeş. Numărul de clienţi poate creşte oricând dacă avem în vedere preţul accesibil, dar şi diversitatea serviciilor turistice oferite de către Cluburile de Golf”, sursa: SC Enviromep SRL Cluj-Napoca

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

38 comentarii

Victor

Acum 10 ani

Sincere FELICITARI domnului Vonica pentru punerea in aplicare a acestui plan, de care am auzit de mai mult timp. Sunt sigur ca pentru multi pare o investitie extravaganta, dar pentru dezvoltarea turismului in zona este un punct foarte important. Arata foarte bine combinatia CULTURA-ISTORIE-SPORT in acesta zona si asa se pot atrage oameni care au potential financiar ridicat ca turisti, deoarece oamenii bogati joaca golf, nu poker cum cred unii \"ciumpalaci\". Spor la treaba, domn\' doctor!:)
Raspunde

ILIE

Acum 10 ani

IN FINAL SE VA DEMONSTRA CA ACEST VONICA ESTE UN MAFIOT CARE STIE SA-I CUMPERE PE TOTI CEI DE CARE ARE NEVOIE. IAR FRAIERII CARE SA-L LAUDE SUNT GRATIS!
Raspunde

calls

Acum 10 ani

tembeli sunt europenii daca dau bani pentru o astfel de prostie, cand ar fi zeci de idei mai destepte pentru a stimula turismul. 3.000 de jucatori de golf in Ro., nu are nimic cu turismul, golful este si in strainatate un sport elitar de pensionari cu bani.
Raspunde

lucru bun

Acum 10 ani

Orice ban investit în ţară e un lucru bun. În plus, ivestiţia mi se pare chiar bine-venită în contextul dezvoltării unui upper-middle class în Sibiu, care şi-ar permite aşa ceva. În plus, vor veni cu siguranţă bucureştenii încoace peste weekend pentru a juca golf. Ca să nu mai vorbim de posibile pachete turistice pentru incoming. Ăştia care comentează ce ar vrea? Mai bine să-şi trimită Vonica banii în Insulele Cayman?
Raspunde

@calls

Acum 10 ani

Ai dreptate! Probabil ca va juca golf Vonica, Carabulea si inca vre-o doi ma--oti. Restul vor sta la gard, poate-poate sare vre-o minge de golf..
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

FELICITARI DOMNULE VONICA MULTUMIM FRUMOS ABEA ASTEPT SA INVAT GOLF.
Raspunde

@ sibian

Acum 10 ani

Ba ciobane, mai bine te-ai apuca sa inveti limba romana, nu golf! Mi-e rusine ca sunt concetatean cu toti analfabetii. \"Abea\" astept sa te ia naiba!
Raspunde

@3

Acum 10 ani

perfect corect! nimic de adaugat.
Raspunde

#

Acum 10 ani

Hotelul din fata garii il mai termina?
Raspunde

pcr

Acum 10 ani

in loc de fabrici si agricultura facem terenuri de golf, parc de catarat in brazi samd. dar asa e in colonii vin grangurii sa se distreze la prosti
Raspunde

anonim

Acum 10 ani

hotelul din fata garii a stagnat deoarece s-au oprit fondurile europene(probabil ceva manevre). dl. Vonica doar cu fonduri europene lucreaza nu cu banii proprii. \"adevarat\" dezvoltator al sibiului
Raspunde

bravo

Acum 10 ani

dar citi locuitori din localitate va juca golf ? se maninca cu stomacul gol ? cite animale s-au cereale se puneau acolo ?
Raspunde

bravo

Acum 10 ani

exceptionala afacere au venit cu 1.5 lei si i-au de la tarani 8.5 lei degeaba , adica 5.6 lei ,avantaj jmecheri , plus contructi care mai baga in buzunar 33 / 100 cel putin .
Raspunde

poenaru\'

Acum 10 ani

penibil...daca pentru prostia asta se dau bani inseamna ca s-a intors lumea cu fundul in sus. Si ma mir ca exista idioti care sa aplaude hotia asta... Mare e gradina ta, Doamne....
Raspunde

Anca

Acum 10 ani

Bravoooo Domnul Vonica! Un OM cu foarte mult bun simt!!! Sa nu bagati in seama toti invidiosii!!! Ce ati facut bine pentru Sibiu nu vede nimeni?
Raspunde

#

Acum 10 ani

@Anca Si ce a facut bine pentru Sibiu? Intreb de curiozitate.
Raspunde

cugetator

Acum 10 ani

acolo sint bani din medicamente ,sanatate ,dar o casa de batrini , nu se poate intru-n colt ?
Raspunde

4 + 2

Acum 10 ani

Lui Vonica i cam plac gaurile,dupa maternitate isi face teren de golf.Oare dupa ce se plictiseste si de golf ce activitate cu gauri va mai face?Piercing?
Raspunde

una

Acum 10 ani

Sevis, ce amintiri!...Un pestrit de plebe cu putini alesi (ca, de, atunci erau toti egali), sibienii treceau de Troita si mergeau sa se scalde in Sevis. Daca te uiti pe satelit, abia de mai recunosti locul! Astept cu nerabdare sa-l revad dupa investitie! Oamenii cat s-au schimbat?
Raspunde

@bravo12,13

Acum 10 ani

Chiar trebuie să vă bateţi joc de limba română în halul ăsta? \"i-au\" \"s-au\" \"contructii\" \"cati locuitori va juca golf\"
Raspunde

e bine

Acum 10 ani

Ca se investeste. Poate ati vrea sa investeasca banii la Bucuresti sau altundeva... E o problema impactul de mediu ca sa folosesc un termen oficial, in rest numai de bine...
Raspunde

Investitii

Acum 10 ani

Oare de ce exista \"gainari\" care comenteaza orice investitie ce se realizeaza in zona Sibiului? Nu conteaza ce se face, orice, ei comenteaza! Ei stiu tot, dar nu sunt in stare sa faca ei altceva! Dragii mei, oamenii de afaceri din Sibiu, creaza locuri de munca pentru \"desteptii\" care-si dau cu parerea pe aici. Altfel, ati muri de foame in case, fara acces la internet si posibilitatea de a comenta si expune toate ineptiile ce va trec prin cap..... Apreciez investitiile din Romania, oricare ar fi ele, mai ales cu fonduri europene, nerambursabile daca se poate.
Raspunde

adi

Acum 10 ani

mai cum vrea cineva s-a faca ceva important pentru SIBIU apar frustati si circotasi SIBIULUI si astia nu sunt putini s-a vrut ACUA -PARC au venit ecologisti trimisi de frustati si ofticati s-au legat cu lanturi vezi doamne distruge natura cut a fost fabrica DUMBRAVA care polua nu a deranjat ecologisti si uite asa vara cid este cald mergem la iasov ,victoria etc acolo nu vin ecologisti de serviciu
Raspunde

CICI

Acum 10 ani

sper ca cele 18+6 nu sunt gauri negre
Raspunde

@ 23

Acum 10 ani

Ba analfabetule, fa-ne un bine si nu mai posta ca rade lumea de sibieni, dai impresia ca suntem toti la fel ca tine de prosti si agramati!
Raspunde

@23

Acum 10 ani

S-a faca sa nu mai vina frustati la acua parc si ....sa ne prezinte cultura lor mareatza...incearca sa te...es (x) primi in germana poate asa te primesc aia in iasov.....
Raspunde

anonim

Acum 10 ani

terenul unde va fii amenajat este obtinut abuziv de la fostii proprietari din Cisnadie de catre fostul primar(Krech) si actualul primar(Huja)
Raspunde

pt 5.15.239.117

Acum 10 ani

ea scrie tu inteligentule prfect in limba Germana sau Magyara daca te crezi tare cu limba Romana !!! Daca nu srii corect intro limba nu inseamna ca esti si analfabet...Nu uita ca in sibiu traiesc inca multi sasi si magyar care nu au facut scoala in limba romana. Dar au dreptul sa posteze orice ca Sibiul Transilvania ei au construito ...Dar tu de unde vii ? Oltenia sau Moldova ?
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

@28:Ai dreptate!Ai spus-o \'\'ca din carte\'\'.Sunt mindru de tine.Te-as pupa pe frunte daca te-as intilni.Din pacate,am ceva treaba asa ca,fa-mi placerea si pupa-te singura!Pe frunte,evident!
Raspunde

sibian

Acum 10 ani

Nu vede noroiul de pe picioarele sale, dar îl arată pe picioarele altuia...
Raspunde

aaa

Acum 10 ani

felicitari pt afacerea Primarie Cisnadie pt 824.000 mp imcaseaza o nimica toata ca grosul l-a incasat altcineva.
Raspunde

@28

Acum 10 ani

Au construitoo..ai dreptate...si regele Cioaba ..si mestesugarii din Bratei...dar sa stii ...se scrie maghiari..in limba romana...sau unguri..e ok si termenul de ungur (care , ca sa-ti dau satisfactie naturii tale filogermane e un cuvant de origine saxona..dat triburilor maghiare dupa numele tribului de elita al onogurilor...tribul dominant in confederatia maghiara..in rest la limba romana stai rau de tot..dar asta nu se pune ..tu ai facut scoala in Sibiu .....RECENT DECLARAT OFICIAL..CAPITALA INTERNATIONALA A RROMILOR... Felicitari
Raspunde

unu\'

Acum 10 ani

Nu v-ati prins inca?Golful e doar in titlu!In realitate se vor face locuinte(zona de locuit-locunte individuale(46) si locuinte colective,adica blocuri!).Hotel:110x4+250x2=940!Multi amatori de \'\'gauri\'\',fara sa-i socotim pe saracii care vor sta 6 in camera!OK,D+P+4E+M,da\' de cite ori?A vazut cineva PUZ-ul?
Raspunde

gura

Acum 10 ani

Pai voua ce va face impresia ca totul pe lumea asta se imparte la toata lumea.Gresit ,asta nici pe vremea lu Ceausescu nu s-a intamplat .Vorba aia canele mare f... ala mic nu ajunge ha,ha,ha...
Raspunde

@25

Acum 10 ani

Ai dreptate ,concitadinul de la 23, la orele de gramatica era la Pacea.
Raspunde

MARKU

Acum 10 ani

INTERESANT AR FI SA AUZIM CUM A INTRAT OMUL DE AFACERI IN POSESIA TERENULUI,APOI POATE BANII EUROPENI VOR FI \"RUSINATI\"... ORICUM ORICE INVESTITIE ESTE BINE VENITA,IAR ACEASTA POATE NE VA ADUCE UN DRUM MAI BUN,DAR MAI ALES O\" GROAPA DE GUNOI\" MAI ECOLOGICA,CA DOAR N GAURILE DE GOLF SUNT DESTUL DE APROAPE
Raspunde

maria

Acum 9 ani

Rusine Ilie Vonica, acum vad sibieni de unde ai bani , din smecheri cu bolnavi , bani si averea confiscata daca ati furat si donati celor bolnavi
Raspunde

Enache Ionut

Acum 9 ani

Buna ziua As dorii sa stiu când va incepe acest proiect si care este firma care se ocupa de amenajarea lui? multumesc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus