Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

Carmen Iohannis, criticata din cauza rochiei

Stilistul Adina Buzatu susține că ținuta soției președintelui, Carmen Iohannis, nu s-a potrivit astăzi cu momentul festiv al zilei. Conform stilistei, Carmen Iohannis a avut o rochie cu cel puțin ”două palme” prea scurte, trebuia să aibă mâinile acoperite, iar pantofii nu trebuiau să fie lăcuți. „Ținuta ei a fost primăvăratecă, într-o cromatică potrivită cu fizionimia, dar complet nepotrivită cu evenimentul. Nici croiul nu a fost adaptat protocolului, fiind cu cel puțin două palme prea scurtă și fără mâneci. La astfel de evenimente, la protocolul de gradul zero, mâinile trebuiesc acoperite, iar lungimea rochiei trebuie să fie peste genunchi, astfel încât să nu-i lase la vedere. Cu toate acestea, sunt convinsă că prima doamnă va învăța foarte repede, această greșeală nu cred că i se datorează ei, ci staff-ului care ar fi trebuit să se asigure că ținuta se încadrează în rigorile protocolului evenimentului. Pantofii ei, ca model, s-ar fi potrivit, dar nu și pielea lăcuită, care este mult prea elegantă pentru un eveniment de zi și, oricum, negrul nu se potrivea cu rochia pe care a purtat-o”, este de părere stilistul Adina Buzatu, citat de ziarul click.
Legat de Iohannis, Adina Buzatu susține că acesta a îmbrăcat un costum potrivit. ”La stilul său remarc o evoluție pozitivă, în sensul că, deși a păstrat linia clasică, linie cu care ne-a obișnuit, de data aceasta mâneca nu mai este atât de lungă, ci are o lungime potrivită. Sacoul urmărește linia corpului, iar tivul pantalonilor este corect, nu este prea lung. Alegerea cravatei nu dovedește prea multă creativitate”, este de părere Adina Buzatu. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

55 comentarii

mosu

Acum 9 ani

D na Iohanis compenseaza prin modestie fiind o finuta are timp si de dizainari de bucale dar cred ca ei o sa o astepte mult fiind o doamna cuminte
Raspunde

Ralph Lauren

Acum 9 ani

E criticata pe buna masura,chiar daca te mentii bine ca si corp totusi la 54 de ani nu poti sa te imbraci ca la 25 ,deja esti prima doamna a tarii ,nu mai cobori pe Balea sa mergi la scoala!
Raspunde

da

Acum 9 ani

daca la prima doamna a tarii ii plac rochile scurte care e problema? noroc cu \"dizainarii\" lui peste. gura mica ca vine germania si toti miticii la munca nu la smecherii
Raspunde

fifi

Acum 9 ani

Eu am zis mereu ca doamna nu stie sa se imbrace. De ce tot apare cu cracii goi? Chiar daca arata bine la varsta dumneaei nu trebuie sa arate la toata lumea. Cand s-a dus la vot a fost imbracata ca o toapa, la concertul de ieri sau alaltaieri, la fel. Poate accepta vreun sfat ca sa nu se mai faca de ras!
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Chiar daca ii plac rochiile scurte ca sa-si arate ce are mai de pret, exista o eticheta care trebuie respectata. Genul acesta de excese vestimentare te prind la 25 de ani, nu la 54. Uite, doamna Basescu, o moldoveanca fara prea multa scoala, era mai bine si mai potrivit imbracata decat dna profesoara care a voiajat peste tot in lume.
Raspunde

QuadroQ

Acum 9 ani

Autorul articolului a facut un dezacord grav. Va rog puneti mana pe o carte de Limba Romana inainte sa mai scrieti articole.
Raspunde

...

Acum 9 ani

Cred ca si-a cumparat rochia in ultima vizita facuta in SUA. O fi dat multi bani pe ea, dar n-a prea nimerit-o. Era mai simplu sa poarte un deux-pieces cu fusta la o palma deasupra genunchiului. Impaca si capra, si varza: n-o mai critica nimeni si isi arata picioarele asa cum ii place.
Raspunde

Magda

Acum 9 ani

D-na Johannis arata foarte bine in rochia ei, nu mai traim in epoca de piatra, este moderna, inteligenta si competenta. Ar avea de invatat nevasta lui Erdogan sau fosta nevasta a lui Putin. Asa trebuie sa fie o femeie sigura si libera de prejudecati ! Cinste ei si sotului !
Raspunde

catalin

Acum 9 ani

Acu toți designeri de balta de mlaștină din Bucale își dau impresii. Ba ca rochia e prea scurta, ba pantofii sunt prea lucioși. Mie mi se pare ca a fost îmbrăcată cu bun gust, spre deosebire de dna Băsescu care ziceai ca e o Vaduva la 80 de ani.
Raspunde

io

Acum 9 ani

Este perfect adevarat,critica e indreptatita.
Raspunde

sabina

Acum 9 ani

Bine că s-a îmbracat după moftul miticilor adică „bine“ NuțiUC și uite unde ne-a adus!Să fim maturi și serioși! SPER să NU apuce s-o „îmbrace“ pe Carmen croitoresele miticești. Mai bine în opinci decât la sfatul ălora!
Raspunde

Ana-Maria

Acum 9 ani

Cand vom incepe sa nu mai etichetam oamenii dupa varsta, lungimea rochiei, culoarea parului si alte aparente vom face pasi folositori catre lucruri esentiale. Cum ar fi, de exemplu, ce gandeste un om, ce face, ce spune, ce simte... Carmen Iohannis a imbracat o rochie extraordinara, eleganta si care i se potriveste de minune, aratand respect atat celor din jurul ei, cat si ei insasi, ca femeie. Iar varsta nu trebuie sa impiedice nicio femeie sa fie eleganta si feminina. Mai ales o prima doamna, care va servi drept model pentru multe femei. Vorba cantecului \"nu conteaza cat de lung am parul, important e cat si cum gandesc\". Haideti sa nu mai vedem lucrurile prin lentile comuniste sau de pe marginea ulitei din sat, au trecut acele vremuri...Sau nu?
Raspunde

C

Acum 9 ani

Sunteti niste comunisti toti care o criticati. Ce conteaza cum se imbraca? Conteaza chiar asa mult ce zice \"marea\" Adina Buzatu? Cine e asta pana la urma sa critice ea? In primul rand ea e specializata pe vestimentatie masculina. Asa ca hai lasati vrajeala si la munca nu la palavragit, comunistilor.
Raspunde

Carmen Iohannis

Acum 9 ani

Doamna Iohannis a arătat superb in acea rochie! În total contrast cu Doamna Băsescu, care respecta protocolul dar arăta foarte trist și plictisitor. Doamna Iohannis, rămâneți așa cum sunteți, cum spunea un antecomentator, nu vă lăsați acaparată de \"stiliștii\" din capitală. Trebuie să scăpăm de niște concepții tâmpite, cum că vai de mine, e iarnă, trebuie să purtăm chestii închise la culoare. De ce? E așa mizerie peste tot că trebuie să nu se vadă noroiul de pe haine? Sau trebuie să fim barberiți și cu părul tăiat scurt că altfel suntem niște nespălați? Mai lăsați concepțiile conserviste în conservă.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Uitați-vă bine la ei, așa rău sau bine îmbrăcați cum sunt, ăsta e momentul de glorie și simpatie maximă. De-acuma încolo vor urma dezamăgirile și spulberarea iluziilor. Până la sfârșitul mandatului vor rămâne exact așa cum sunt ei, indiferent de hainele pe care le vor purta. Oricum, am scăpat de ce-a fost cumplit, ponta și mistreții lui.
Raspunde

Cosmin

Acum 9 ani

Problema majora a Romaniei. Prea ne freaca grija de ce face si ce poarta celalalt si nu ne vedem noi de randuila (sau dezordinea) din curtea noastra. Pe considerentul comentariilor. \"maretei\" Buzatu, Michelle Obama isi face probabil aparitia in costume de baie, deoarece in majoritatea timpului nu are decat niste bretele la rochite. Nu?! Si inca ceva, bai oameni buni, de ce trebuie varsta sa ne \"indemne\" cum sa ne imbracam? Mai lasati dracului comunismul ala formal si mai reveniti putin la realitate. :)
Raspunde

pro Carmen

Acum 9 ani

gasesc ca doamna Carmen s-a imbracat f adecvat si nu are ce sa ascunda - nu suntem in evul mediu si o femeie moderna stie unde sa puna accent in vestimentatie - astia cu critica sunt caraghiosi !
Raspunde

@ALL PUPINCURISTI

Acum 9 ani

Au aparut lingaii sasalaului cu odele gretoase...am crezut ca am scapat de ei...ca i-a luat in staff la bucale...din pacate i-a lasat la Sibiu..fuck!!!
Raspunde

@15-josephina

Acum 9 ani

Pe tine nu (ni) te-a luat herr prezident klaus in staff la bucale,prapaditule? sau te-a lasat caine de curte la usa lui Astrid?:))))))))))))))))))
Raspunde

baba

Acum 9 ani

Doamna Carmen a avut rochia foarte frumoasa doar un pic prea scurta la varsta ei ii trebuie lungimea italiana adica pana la genunchi . Nu are de ce sa poarte pana in pamant cum unele doamne doar nu este in vizizita la vreo manastire sa poarte pana in pamant . Iar doamna Basescu care pana atunci se imbraca foarte frumos aseara parca avea costumul respectiv imprumutat de la o femeie mai grasa ,arata ca pixu.
Raspunde

ciupitu

Acum 9 ani

Comentarii stil cogeamite. Stilista de 2 bani. D-na Iohannis este o DOAMNA, indiferent cum se imbraca. Probabil ca dna stilista si-o inchipuia imbracata precum era Elena Ceausescu, care incerca sa imite tinutele altor prime doamne. Dumnezeu sa-l lumineze pa Dl. Iohannis sa conduca cu succes aceasta tara si acest popor care a avut mult de suferit si dupa 89 din cauza certurilor dintre politicieni, pa care i-a interesat in primul rand situatia proprie.
Raspunde

Ana-Maria

Acum 9 ani

Toti cei care s-au ascuns in spatele argumentelor de genul \"madame Iohannis a incalcat eticheta oficiala\" si \"nu a respectat protocolul\" ar trebui sa-si aduca aminte ca, in urma cu 100 de ani, eticheta oficiala si protocolul spuneau ca femeile nu au dreptul sa vorbeasca in public, sa voteze, sa studieze prin universitati si cate si mai cate. Poate era mai bine ca dreptul de vot sa nu fie acordat tuturor, ci doar in urma unui examen psihologic. La fel ca permisul de conducere.
Raspunde

pentru toti

Acum 9 ani

D-na Carmen Iohannis, a adus prin vestimentatia dansei, primavara, sinceritatea, eleganta subtila, a adus soarele la Cotroceni. Nu mai fiti invidiosi.
Raspunde

nora

Acum 9 ani

bravo pupincuristelor; o haita de proaste pentru elena ceusescu II
Raspunde

nora

Acum 9 ani

bravo pupincuristelor; o haita de proaste la atac, hoooo nebunelor!
Raspunde

nora

Acum 9 ani

bravo pupincuristelor; o haita de proaste la atac, hoooo nebunelor!
Raspunde

SHIT!

Acum 9 ani

~a adus soarele la Cotroceni~@23 esti de o prostie crunta...F.M.M de tampita....sluga jalnica=da-ti un glonte!!!!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

###

Acum 9 ani

Pentru toti cei care ii tin parte dnei Johannis. Aici nu e virba de faptul ca doamna arata inca bine la cei 54 de ani sau ca a vrut sa fie mai cu mot si primavaratica, aici e vorba de protocol. Cand e protocol nu te imbraci cum iti vine tie, ci tii seama de niste reguli! Voi de ce nu mergeti la Opera in bermude? Sau poate ca ati fost, altfel n-ati fi scris prostiile cu primavara la Cotroceni, cu lipsa de prejudecatii si altele...
Raspunde

@28

Acum 9 ani

La cate întâlniri protocolare ai participat matale??? Alea din Mărginime nu se pun. Exista vreun protocol/regulament de care știi dor tu? Unde e scris? Tu habar n-ai ce înseamnă Black tie si vii sa ne dai noua lectii de protocol, sfertodoctule!
Raspunde

@29

Acum 9 ani

Fraiere, nu trebuie sa participi la protocoale ca sa-ti dai seama cand unii o dau in bara. Protocolul deriva din legea bunului simt, iar bunul smt spune ca lal o astfel de reunuiune nu te duci cu cracii goi! Din pacate, nu sunt din Marginime, dar ma gandesc ca si acolo domneste bunul simt. Asa ca nu insulta pe cei care sunt originari din Marginime si dau dovade de bun simt si 7 ani de acasa. Sarbatori fericite!
Raspunde

Futaciosul

Acum 9 ani

Ce rokie visati bre ? Rokia asta e ca suvita de par a lui Base de acum 10 ani. Adica, un subiect de c.acat pentru presa de c.acat cu cititori de c.acat.
Raspunde

Der Superfutăcios

Acum 9 ani

Eh, dacă avea basma , năframă , batic ...
Raspunde

@31, 32

Acum 9 ani

Suvita lui Basescu se ridica...Poate rochia doamnei cade///
Raspunde

design

Acum 9 ani

Ia mai terminati , ba circotasilor,d-na Johannis se imbraca foarte frumos,decent si cu gust, cine s-o gasit sa dea lectii, am vazut pe televiziuni niste jegosi nebarbieriti,nespalati si niste fufe imbracate ca de la secand, care ii dadea sfaturi cum sa se imbrace, nu mai gasiti motive de atac, circotasilor. Uitati-va la voi, dati lectii astia care sunteti imbracati ca papagalii de aveti hainele pe voi de zici ca sunt puse cu furca, ptr. voi modelu e ala de pe centru care vinde baloane.
Raspunde

@34

Acum 9 ani

Daca decenta inseamna sa-ti arati cracii la 54 de ani, inseamna ca nu icunosti sensul cuvantului decent. Noi putem sa ne imbracam si mai prost pt. ca nu suntem sotia presedintelui si nu ne aflam in vizorul unei lumi intregi. Asa ca nu-i mai tine partea ca sasu nu-ti da nimic!
Raspunde

ana

Acum 9 ani

Stilisti sa stea in banca lor,ne imbracam cum ne place si noi si sotia presedintelui.Arata foarte bine
Raspunde

RR

Acum 9 ani

Vai, vai, ce ne mai facem: Carmen Johannis este criticata din cauza rochiei purtate, duminica. Ni se dau ca modele alte prime-doamne din lume, forma bate fondul, nu-i asa? Nu sunt expert in moda si protocol, ceea ce stiu, insa e ca, uneori, putem deveni noi model de naturalete pentru altii. Dupa gustul meu, d-na Johannis e dragalasa, simpatica, vie, naturala si autentica. Si...este angajata, lucreaza si isi indrageste meseria! :)
Raspunde

RR

Acum 9 ani

Isteria tabloidelor si a unor stilisti, despre prima-doamna, continua. Sunt preocupati de ,,imaginea Romaniei in presa internationala\'\'. Acum, ce sa zic, eu cred ca ar trebui sa ne decidem: vrem sa ajungem in top-ul stirilor despre normalitate, decenta si bun-simt sau in top-urile de moda si protocol? Oricum, ma gandesc ca cine poarta rochii lungi, negre si regulamentare, de ,,potocol zero\'\', probabil merge la serviciu escortata de SPP, in Mercedes si detesta profesia de profesor. Sau nu merge deloc la serviciu!? Pana una-alta, ramane sa meditam de ce stirea ,,Euronews\'\', despre noua prima-doamna a Romaniei, din 17 dec 2014, a batut toate recordurile de stiri pozitive despre Romania, in presa europeana (revenirea dansei la catedra, imediat dupa ce dl Johannis castigase alegerile). De abia pe locul 2 s-a situat alegerea d-lui Johannis in functia de Presedinte al Romaniei. D-na Carmen Johannis, imi doresc sa nu va schimbati! Nu trebuie sa fiti cum vor altii sa fiti. :)
Raspunde

@38

Acum 9 ani

De unde stii tu cum e dna Johannis/Ai fost in anturajul ei? Vorbiti cu totii numai prostii! Un om politic, o persoana publica nu mai poate fi el insusi niciodata pt. ca viata lui se desfasoara in luminile reflectoarelor. Daca vrei sa ramai tu insuti nu faci politicia, nu devii persoana publica! Dna Johannis a gresit cand a imbracat rochita aia inflorata, la o festivitate desfasurata la amiaza si in plina iarna! A gresit si gata! N=o mai tot scuzati! Poate data viitoare se va imbraca mai potrivit cu imprejuratea si cu varsta!
Raspunde

@30

Acum 9 ani

Bine ca esti tu destept, foarte bine informat, progresist, fără idei preconcepute, o minte deschisă, foarte bun cunoscător al etichetei si protocoalelor specifice întâlnirilor de înalt nivel. Mă bucur ca sunt contemporan cu tine. Mai cercetează si mai vorbim. Si ma bucur ca nu esti din Mărginime. Nu vroiam să-i jignesc pe respectabilii ciobani culturalizati, de altfel in vârful muntelui si in casutele cu turnulete. Esti mai jalnic decât inculturistii din zona amintita.
Raspunde

@40

Acum 9 ani

De ce as fi jalnic? Pt. ca spun lucrurilor pe nume? Cultul personalitatii tine de domeniul trecutului. Hai sa vedem care dintre noi e mai cult sau mai incult?Te prinzi?
Raspunde

@41

Acum 9 ani

Pe care nume? Nu făceam cultul personalitatii. Mai încearcă sa vedem daca te prinzi. Problema mea era cu sfertodocții care comentează bazându-se pe erori fundamentale de logică. Lipsa argumentelor solide si a referențialelor este una dintre marile probleme ale societății noastre. Te-am pierdut deja. Știu. Continuă tu cu măsuratul rochiilor, oricât de transcedental ar fi cineva, își pierde repede răbdarea când se poveste de un munte de ignoranta, de idei preconcepute su de sofisme ieftine. Mult succes cu panglica centimetrică!!!
Raspunde

@42

Acum 9 ani

Mai, sa fie! Nici macar semidoct, direct sfertodoct! M-am ars! Nu stiu cine e lipsit de logica. Parerea mea este urmatoarea si cu astaț închei (altfel mă pune nevasta-mea să bat din nou covoarele) Prin urmare: oricât de bine ai arăta , orice vârstă ai avea, orcât de nonconformist ai vrea să te dai, există împrejurări în care trebuie să respecți niște reguli, nu să vii tu cu idei să te faci de cacao. Oricine ți-ar spune același lucru, numai vouă v-a luat Johannis mințile. Mai departe nu-ți mai răspund, e pierdere de vreme: nu vrei să pricepi și gata. Mă întreb cine e sfertodoctul în povestea asta.
Raspunde

@42

Acum 9 ani

Work smarter not harder: Am instrumente pentru curățenie, nu bat covoare de doua ori pe an (de Pasti si de Crăciun). Inclusiv asta denotă un nivel cultural submediocru si un volum impresionant de idei preconcepute. De aici sofismele in gandire si lipsa argumentatiei. Q.E.D. Mai vrei?
Raspunde

@42

Acum 9 ani

Scuze, am gresit adresarea @43. Eram ocupat cu schimbatul bateriilor la robotul de aspirare. Bănuiesc ca n-ai observat oricum...trebuie sa te refaci dupa munca fizica si bruta la care ai fost supus. Odihna placuta si sa si grija la sarmale. Dupa atata post si autoflagelare + nivel maxim de frustrare, sa nu ajungi cumva la UPU cu vreo indigestie.
Raspunde

@35

Acum 9 ani

Care-i problema ta ca are 54 de ani, nu-i in virsta si ii sta bine.
Raspunde

@45

Acum 9 ani

Fraiere, era o gluma cu batutul covoarelor. Nu ti-ai dat seama? Sfertodoctii nici nu stiu ce-s alea covoare, aspirator, baterii... Mai au de invatat de la unii ca tine! Apropo de sarmale...poate sunt vegetarian, n-am de ce ma teme de indigestii ca altii! Sa-ti dea Domnu si Anul Nou mai multa intelepciune, ca sa nu zic altfel...
Raspunde

vecina

Acum 9 ani

rochie alba cu flori in mijlocul iernii...doamne fereste...
Raspunde

vecina

Acum 9 ani

Trebuie sa faca si ea valuri cumva,sa se faca si ea remarcata pe linga Johannis ...
Raspunde

vecinu\' viorel victor

Acum 9 ani

vecino, tu esti fa Doinito ?
Raspunde

vecina

Acum 9 ani

nu ,alta vecina ...
Raspunde

vecina

Acum 9 ani

Cu parere de rau vad ca multi dintre sibieni au ramas tot mairlani ,fara grija nr 52. am barbat linga mine nu un mairlan ca tine ...va citesc parerile de la o distanta de citeva mii de km. cu parere de rau vad ca nu s-a schimbat mentalitatea multora din Sibiu .
Raspunde

@52

Acum 9 ani

Trebuie sa se schimbe mentalitatea multora din tara,nu din Sibiu,Sibiul functionraza foarte bine, ce sa schimbi, sa nu mai functioneze nimic, ca la altii.
Raspunde

@47

Acum 9 ani

Si tie. La fel. Si mai multe. E clar ca ai nevoi variate.
Raspunde

vai de tara noastra

Acum 9 ani

vai ca ma doare parul din cap la ce citesc.cum sa ne ridicam noi ca tara cu asemenea locuitori care in loc sa-si puna mintea la contributie sa faca ceva util stau si critica lumea.mai vizitati lumea sa vedeti daca in tarile civilizate se intampla asa ceva.intai uitativa in curtea voastra si apoi a vecinului .
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus