Marţi,
01.12.2020
Cer Senin
Acum
-1°C

Cum a schimbat Mitropolia organizarea de Boboteaza din Piata Mare pentru a preveni imbrancelile

06 Ianuarie 2015 15:43

Înalt Prea Sfințitul Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a oficiat astăzi slujba de Bobotează în Piața Mare a Sibiului, sfințind astfel apa pentru cei aproape o mie de credincioși prezenți. ÎPS Laurențiu a fost însoțit pe scenă de un sobor de preoți și diaconi.

Spre deosebire de anul trecut, când butoaiele cu apă sfințită au fost amplasate imediat în fața scenei, iar sibienii s-au împins și îmbrâncit pentru a ajunge să ia aghiasmă acasă, anul acesta Mitropolia și forțele de ordine au organizat un spațiu mult mai mare în mijlocul credincioșilor, astfel încât apa să fie distribuită ușor și mai rapid la ei. De asemenea, în locul unor recipiente de mici dimensiuni Mitropolia a sfințit anul acesta trei butoaie mari de câte 300 de litri fiecare.

"E tare frumos dacă vă uitați spre seară la televizor și veți vedea că la Sibiu s-a desfășurat sfințirea apei fără îmbulzeală. Pentru că să știți că nu luați har când vă îmbulziți. Harul nu se dă la înghesuială, se dă în sufletul fiecăruia", i-a îndemnat pe credincioși, Mitropolitul Ardealului, citat de Agerpres.

Vizualizari: 193

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

Vicent

Acum 5 ani

Unde frate ca la tv se vedea imbulzeala. Mosul cela cu sceptrul o tot incercat sa ii linisteasca. O gramada de pensionari ramasi cu sechele de pe vremea foametei comuniste. Sa ia tot ca nu se stie cand trebuie............
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus