Miercuri,
21.02.2024
Ceata
Acum
-1°C

Ce poti face weekend-ul acesta in Sibiu

După câteva zile de vacanţă, sălile de spectacole din oraş s-au redeschis, iar sibienii pot merge în weekend la teatru, la concerte sau la competiţii sportive.

Concertul de Anul Nou al Filarmonicii de Stat Sibiu va putea fi reascultat vineri şi sâmbătă, de la ora 19:00, la Sala Thalia.În program vor fi lucrări de Johann Strauss, Gaetano Donizetti, Georges Bizet, Giuseppe Verdi, Franz Lehar, Dmitri Şostakovici, Jacques Offenbach, Georg Friedrich Haendel, Piotr Ilici Ceaikovski, Ludwig van Beethoven.

Patru spectacole de teatru

Primul spectacol din acest weekend va fi Marat/Sade de Peter Weiss, care se va juca la “Radu Stanca” vineri, de la ora 19:00. Radical, anarhic şi emoţionant, celebrul text al lui Peter Weiss, câştigător al premiului Tony pentru cea mai bună piesă a anului 1966, este produs în premieră la Teatrul Naţional „Radu Stanca“ din Sibiu, într-o propunere originală a regizorului luxemburghez Charles Muller. Scenografia spectacolului este semnată de Dragoş Buhagiar, iar muzica originală este creaţia maestrului Vasile Şirli.

Aflat la azilul Charenton, Marchizul de Sade pune în scenă o piesă care prezintă ultimele ore din viaţa lui Jean-Paul Marat, unul dintre cei mai radicali scriitori şi politicieni ai Revoluţiei Franceze. Alături îi stau pacienţii azilului de boli mintale, obligaţi să „interpreteze“ personaje cheie ale celei mai celebre revoluţii din istoria europeană, în faţa şi pentru distracţia înaltei burghezii pariziene. Acţiunea piesei lui Sade are loc în baia ospiciului, desfăşurată cu permisiunea domnului Coulmier, directorul stabilimentului, o întruchipare a dictatorului care îşi exploatează „supuşii” pentru atingerea propriilor interese: faima de a fi considerat un conducător progresist.

„De ce Hecuba” de Matei Visniec se joacă, tot la „Radu Stanca”, sâmbătă, de la ora 19:00. Începutul și sfârșitul lumii față în față, într-un spectacol care folosește tehnicile multimedia pentru a aduce laolaltă lumea în ruină a oamenilor și înălțimile selenare ale zeilor. ,,De ce Hecuba?” este un spectacol uluitor despre strigătele nașterii și ale morții, în regia Ancăi Bradu, scenografia lui Mihai Păcurar şi muzica de Vlaicu Golcea.

Ultimul spectacol în acest weekend de la „Radu Stanca” este „Încurcă-i drace!“. Spectacolul montat pe scena Teatrului Naţional din Sibiu este o comedie spumoasă, cu răsturnări de situaţie dintre cele mai neaşteptate. Având la bază o reţetă aparent simplă, spectacolul lui Şerban Puiu se remarcă prin precizia aproape mecanică a derulării scenelor în care actorul este pus în prim-plan, într-un joc plin de forţă.

Crăiasa Zăpezii, este un spectacol pentru copii care poate fi văzut duminică de la ora 11:00, la Teatul Gong. Spectacolul cu păpuşi este pus în scenă cu multă măiestrie de Oana Leahu, Maria Bodor şi Tiberiu Jurju după povestea cu acelaşi nume de Hans Christian Andersen.

Fotbal şi sporturi de iarnă

În 10 ianuarie, la Sala Transilvania, de la ora 12:00, Voinţa Sibiu, FC Argeş 1953 Piteşti, FC Vaslui 2002 şi Politehnica Timişoara, echipe care au avut tăria morală de a o lua de la capăt îşi vor demonstra abilităţile fotbalistice în faţa suporterilor veniţi din toate colţurile ţării. Sub sloganul “Fotbal curat, fără patroni”, organizatorii pregătesc o zi întreagă dedicată frumuseţii fotbalului prin expoziţii foto, concerte şi fan-shop-uri cu materiale promoţionale ale echipelor participante.

Arena Platoș va fi gazda unei noi ediții de slalom paralel, ȋn acest weekend. Concursul organizat de complexul de ski și snowboard Arena Platoș se află la cea de-a III-a ediție.

Ultimele două ediții au fost caracterizate printr-un duel acerb ȋn doi, cel puțin la clasa snowboard, unde Martin Freinademetz și Andy Fazekas au ajuns mereu ȋn finala competiției, Martin ieșind de fiecare dată triumfător. Disputa dintre cei doi a fost deliciul publicului, la fiecare ediție, fiind cel mai spectaculos eveniment petrecut pe pârtiile din România. La ediția de anul acesta, cei doi au ales să nu participe, pentru a le da șansa și altor snowboarderi să se afirme.

"În fața unor sportivi experimentați ca noi e greu să poți câștiga un asemenea concurs. Iar scopul fiecărui participant este, nu, să câștige. Anul acesta vom privi de pe margine cei mai buni schiori și snowboarderi din țară. Le ținem pumnii tuturor", spune Martin Freinademetz.

Lupta intensă se anunță însă, anul acesta, la categoria ski. Anda Curuță, la feminin și Dan Lașiță și Alin Găvozdea la masculin se anunță drept principali favoriți la podium în această competiție. Anda a fost de opt ori componentă a lotului național de ski. Are 13 medalii de aur la naționalele de slalom și super G. A câștigat campionatul național universitar din Statele Unite în anul 2001 și a participat la două campionate mondiale, în 1999 la Vail – Colorado și în 2001 la St. Anton – Austria. Dan Lașiță este campion național la Slalom special, vicecampion național al Super G și component al lotului național de ski. Iar Alin Găvozdea a fost unul dintre cei mai buni schiori ai Clubului Sportiv Școlar Șoimii Sibiu.

Concursul de slalom paralel va avea loc sâmbătă, în mai multe manșe, în funcție de numărul concurenților înscriși. Cele două mari categorii, ski și snowboard, sunt împărțite în sub categorii, bărbați / femei, băieți sub 14 ani / fete sub 14 ani. Pentru a se intra în finală fiecare categorie trebuie să fie compusă din cel puțin 4 concurenți.

Înscrierile în concurs pot fi făcute în avans, pe adresa de mail [email protected] sau în ziua concursului, în Apres-Ski, între orele 9:00 și 11:00. Concurenții vor coborî în perechi. În sesiunea de calificări, ce începe la ora 12:00, fiecare concurent va face câte două coborâri, timpii se vor cumula iar cel mai bun rezultat va avansa în semifinale. Finala va avea loc la ora 18:00, pe nocturnă.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

2 comentarii

qqq

Acum 9 ani

Mai furam niste gaz de la eon, niste fonduri de la handicapati.... din astea. asa ca tot sibianul care se respecta
Raspunde

@1

Acum 9 ani

schimbă naibii placa ! ești ca un patefon stricat, atâta știi??? cine ți-a furat ție banii? nu ți-au ajuns pentru lobotomie?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus