Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Hotelul lui Citrea. Bate functia legea?

Acum mai bine de șapte ani, dreptatea părea strâmbă la Sibiu, după ce era inaugurat Hotelul Roberts. Clădire cu șase etaje, pe care – înaintea începerii lucrărilor – familia lui Emil Citrea o anunța, de fapt, o pensiune lacto-vegetariană, cu un regim mic de înălțime. Ce mai, povești… Dar, atunci Emil Citrea era directorul Camerei de conturi Sibiu, om puternic, mai ales datorită funcției în fața căruia tremură de la primari la polițiști.
”Faza cu una spunem și alta facem” s-a repetat din nou la finele anului trecut. Familia Citrea (căci autorizația a fost obținută pe numele directorului Camerei de conturi și a soției lui) s-a arătat absolut indiferentă la rigorile impuse prin autorizație. Eram în fața clădirii la care deja se lucra la al doilea nivel, iar fiica (încă) directorului Citrea îmi spunea la telefon că nu văd bine, că acolo nu vor fi două niveluri peste parter. Și acum sunt…

Doar că, între timp, Citrea s-a pensionat. Și (să fie oare coincidență?) autoritățile locale au dat dovadă de fermitate în aplicarea legii. Poliția locală a somat și, mai apoi, amendat familia fostului director pentru depășirea limitelor impuse prin lege. Cum lucrările nu s-au oprit a intervenit (sesizată) și poliția județeană, care a deschis dosar penal împotriva celor care ”au făcut ceva pe el proces-verbal” prin care se dispunea sistarea lucrărilor.
În fine, pentru ca toți cei vinovați să fie descoperiți și trași la răspundere, și conducerea arhitecților sibieni a demarat o cercetare împotriva colegului lor care a girat extinderea hotelului în discuție.
Deși poate părea o problemă minoră în raport cu prioritățile Sibiului, cazul extinderii hotelului familiei Citrea are o componentă extrem de importantă pentru public: doar după ce un funcționar nu mai ocupă funcții ”puternice” poate fi cercetat și – eventual – tras la răspundere? Dacă Citrea mai era director al Camerei de conturi, mai erau în derulare toate procesele, dosarele și anchetele de acum?

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

io

Acum 9 ani

Buna întrebare...totuși li se cam gata încet , încet...mai avem pana la o justiție complet funcțională , dar nici Anastase , Hrebenciug , Becali , Borcea , etc , etc , n-au crezut ca le vine rândul....se credeau invincibili...e bine ca n-a fost așa
Raspunde

...

Acum 9 ani

...mai bine mai tarziu decat niciodata. Desi la multe alte constructii similare din Sibiu este deja mult prea tarziu chiar daca s-ar incepe de ieri cu anchetele. Ele sunt deja acolo, date in folosinta si cu sau fara pile nu le mai demoleaza nimeni... Sunt curios daca arhitectii sibieni vad si alte constructii dinastea care sfideaza legea de ani buni prin oras, nu doar pe asta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus