Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Extinderea hotelului Roberts: subiect de dosar penal

Reprezentanții Poliției județului Sibiu confirmă faptul că, de la finele lunii trecute, instrumentează un dosar penal deschis ca urmare a continuării lucrărilor de extindere a hotelului Roberts. Lucrările au demarat în perioada în care Emil Citrea se afla, încă, la conducerea Camerei de conturi Sibiu, hotelul funcționând pe numele unei societăți al cărei unic acționar este fiica sa. Autorizația de construire în baza căreia au fost demarate lucrările prevedea ridicarea unui nou corp de clădire cu un nivel peste parter (acum sunt două și o terasă) și pe o suprafață mai mică decât cea ocupată în prezent. Poliția locală Sibiu a dispus oprirea lucrărilor la începutul lunii august, fapt nerespectat de către investitori.
”Precizăm faptul că, acest dosar se află în instrumentarea Serviciului de Investigarea a Fraudelor, fiind începută urmărirea penală cu privire la faptă, respectiv continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 24 alin. 1 lit. b din Legea 50/1991 privind autorizarea executării construcţiilor şi unele măsuri pentru realizarea locuinţelor”, se arată într-un comunicat al Poliției județului Sibiu.
Turnul Sfatului a solicitat reprezentanților hotelului Roberts un punct de vedere referitor la continuarea lucrărilor încă de la jumătatea lunii septembrie, însă nici un răspuns nu a fost oferit. Lucrările de extindere a hotelului au fost, în cele din urmă oprite, dar asta numai după finalizarea terasei care acoperă etajul al doilea al noului corp de clădire.

Amendă contestată în instanță

Pentru că lucrau în afara autorizației de construire, reprezentanții Serviciului Public de Poliţie Locală din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu au aplicat investitorilor o amendă de 10.000 de lei. Amenda a fost dată pe numele lui Emil Citrea și a soției acestuia, cei care – anul trecut – au obținut autorizația de extindere a hotelului fiicei lor. Între timp, autorizația a fost cesionată societății SC Reddison SRL, prin intermediul căreia funcționează hotelul Roberts. Firma al cărei unic acționar este Mihaela Ianina Roberts, fiica lui Emil Citrea, a acționat în instanță inspectorii de poliție locală care au aplicat amenda. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Sibiu în prima zi a acestei săptămâni.

Citește și Directorul Camerei de Conturi Sibiu construiește ilegal

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

klaun

Acum 8 ani

Citrea a fost tot timpul pe o mana cu Joianis, ca de aia l-a scos basma curat la controalele de la Primarie!
Raspunde

adiarc

Acum 8 ani

BANC ( PT KLAUN ) - stii care e asemanarea intre un sutien si Antena3 ?amandoua deformeaza realitatea...asa ca nu mai privi atat la acest post plus RTV-ul lui Ghita...un alt comunist psd-ist
Raspunde

hot

Acum 8 ani

pe toti i-a scos , e mercenar. Dar Curtea de Conturi de la Buc cine o sesizeaya ptr reviyuirea controalelor facute de acest infractor???
Raspunde

zoro

Acum 8 ani

bai zgirie brinza ,apocate si fa si tu un hotel ,s-au mai bine tineti gropa de gunoi ,cind se construeste ceva s-a te bucuri ,ca acolo sunt niste locuri de munca plus igienizeaza zona ,apucate si tu de ceva ca trece vremea si numic din marile proiecte pe care le-a promis sefu tau ,vad ca sti tot ce se construeste in sibiu ,trebuie ca esti un frustrat care vrei cota si nu primesti ca voi astia de la psd ,numai asta stiti ,modelu vostru este ,nastase ,hrebenciuc ,microsoft ,etc ,si in continuare vreti s-a ni-l impuneti si pe al vostru copy -paste ,ba ce naste din pisica tot soareci maninca ,s-au al vostru pontache nu stia de sforile pe care le croseteaza subalterni ,dar dupa modelu eu nu stiu nimic ,model practicat si de nastase en case ,s-au ce crezi ca de ce a fost racolat ca ofiter sub acoperirire mai pe intelesu tau TURNATORE DUPA EL PLAGIATORE
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus