Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

No, ca o ajuns si raiu’ in Piata Mare!

Știți locul unde a funcționat vreo patru ani Lucas, localul cu sandvișuri de tot felul? Da, da, vizavi de Primărie și la un pas de Muzeul Brukenthal… Ei bine, Lucas nu mai este, iar Heaven este numele restaurantului deschis de vreo două săptămâni.
Prin urmare, înăuntru totul e nou. Și arată bine, în sensul că aranjamentul scoate maximul de intimitate care poate fi scos dintr-un spațiu nu tocmai foarte prietenos din acest punct de vedere. Poate și pentru că e nou și numele restaurantului apare scris doar cu cretă pe ușă, atunci când am vizitat noi noul loc, o singură masă era ocupată și aceea de către prieteni de-ai casei. Prin urmare, e ca și cum am fi avut propriul nostru ospătar (către final suspectez faptul că am fost «deconspirați» de către patroana care a apărut în peisaj și nu prea băgăm mâna în foc pentru promptitudinea permanentă a ospătarilor, care în cazul nostru a fost aproape nemțească).
Meniul. Unul de apreciat, în sensul că nu se aruncă la zeci de feluri de mâncare internaționale, dar refuză ceafa de porc cu cartofi prăjiți și ciorba de fasole în pâine (cu toate că există o secțiune ”tradițională” cu tochitură, sărmăluțe și cârnăciori oltenești). Prețurile, având în vedere și poziția, sunt peste media din Sibiu, dar nu par să sară calul. Adică: o salată de crudități cu pui – 22 de lei, o ciorbă de văcuță – 11 lei, un piept de pui la grătar – 18 lei, în timp ce pe un mușchi de vită la grătar va trebui să plătiți 49 de lei.
Noi am fost doi și am comandat o supă de curcan, urmată de frigărui de creveți – de o parte a mesei – și o salată caprese și o porție de cartofi cu rozmarin - de cealaltă parte. Cu alte cuvinte, nu am pus deloc la grea încercare bucătarul restaurantului. Supa de curcan – suficient de concentrată încât să îi spui ciorbă – a fost taman pe gustul meu, iar la creveții (nouă la număr, nici mărunți, dar nici mari) cu sos de vin, iarăși nu prea ai ce comenta, decât dacă bucătarul chiar vrea să îi distrugă.
Porțiile (cu excepția supei) nu sunt foarte mari, iar acest lucru l-am putut constata la salata cu șapte felii de roșii, trei frunze de busuioc și câțiva bulgărași de mozzarella. Nici porția de creveți nu e gândită să te împiedice să te legi singur la șireturi, dar cine alege creveți pentru a se îndopa? Iar cu cele două pahare de vin sec băute, cine să se mai uite la astfel de detalii?
La final, am plătit 40 de lei pentru patru pahare cu vin (n-a fost rău, ci doar cam scumpuț), 4,5 lei pentru apa minerală, un leu pentru cinci felii de pâine prăjită, șapte lei pentru cartofii cu rozmarin, 12 lei pentru supa de curcan, 17 lei pentru miniona salată caprese și 25 de lei pentru creveții trași pe trei frigărui. Adică 106,5 lei, calculați la virgulă. Nu e tocmai ieftin pentru felurile mâncate, dar atmosfera din restaurant (am ales masa dinspre stradă) mi-ar mai da ghes să mai încerc locul.

Je suis Charlie Chaplin

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1816

Comentarii

5 comentarii

lake

Acum 9 ani

\"am plătit 40 de lei pe tot atâtea pahare cu vin\" ???? Oare nu erai mai eficient la saiba, ca la scris ... ?
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Aiurea! Nu mai e localul cu sandisuri. De unde isi mai cumpara elevii de la Bruck sandvisuri pt. că supă de curcan precis nu manâncă?! Se manâncă bine? Hmm... Un alt ziarist de la un alt ziar sibian ar spune că se manâncă mai bine la Casa Frieda.
Raspunde

3

Acum 9 ani

sa vedem elevii care chetuie 60 lei pe o masa
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Sunt elevi care cheltuiesc mai mult de 60 de lai pe zi, daca pui la socoteală și ierburile, care tot comestibile sunt...
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

După cum arată farfuriile, restaurantul asta nu-mi inspiră încredere. Bucătarul ăla n-are niciun pic de fantezie în aranjatul blidelor. Sper să aibă la combinarea condimentelor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus