Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Raluca Turcan: Solicit ministrului educatiei sa lanseze de urgenta licitatiile pentru noile manuale

Copreședintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, cere ministrului Educației lansarea licitațiilor pentru manualele elevilor de a II-a și a IV-a. ”Chiar dacă am ajuns la finalul primului semestru, elevii din clasa I încă nu au primit abecedarele pe bănci. Această situație fără precedent a fost generată de faptul că Ministerul Educaţiei nu a lansat în timp util licitaţiile pentru manualele de clasa I şi a II-a, iar caietul de sarcini nu era in acord cu ordinul de ministru dat pentru organizarea licitațiilor. Consecința a fost previzibilă: licitaţii contestate, întârzieri, reluări şi iarăşi contestaţii din partea editurilor! Dacă procedura nu se clarifică și interesele nu sunt lăsate deoparte, aceeaşi situație o pot întâlni şi copiii din clasele a III-a şi a IV-a anul viitor”, susține Raluca Turcan.
În această săptămână a fost aprobată programa şcolară care va sta la baza viitoarelor manuale pentru clasele a III-a şi a IV-a, atât pentru varianta print, cât şi pentru manualele digitale. ”Solicit ministrului educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, organizarea de urgenţă a unor licitaţii corecte, transparente, cu redactarea unui caiet de sarcini care să nu mai poată fi contestat. Avem nevoie de o licitaţie fără dedicaţie! Singura dedicaţie a ministerului să fie pentru corectitudine şi pentru binele şcolii româneşti!”, susține Turcan într-un comunicat de presă. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

jAN VALJAN

Acum 7 ani

Ana lfabeta nu se lasa desi ea stie ca este redistribuita si cere cu insistenta carte si aia de la putere nu-i da ana lfabetei asta este o forma de discriminare la ana lfabeta din Pnl spoita ce ea de fapt este Pdlista in moarte clinica
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus