Marţi,
19.10.2021
Cer Senin
Acum
4°C

Tamaian: Fac un apel guvernantilor pentru o finantare decenta a actului de cultura

De ziua lui Eminescu, deputatul PNL Ioan Tămâian cere o mai bună finanțare pentru cultură. ”Împlinirea omului se face prin cultură, iar acest domeniu a fost, din păcate, în ultimii ani mai mult decât oricând, subfinanţat de către actualii guvernanţi. Fac un apel executivului ca acest domeniu fundamental în orice ţară, să fie finanţat în mod corespunzător deoarece cultura va rămâne mereu cel mai durabil produs al unei naţiuni şi reprezintă în mod indubitabil, o cale sigură pentru o Românie mai bine văzută în Europa şi lume”, susține deputatul.
În bugetul de stat pe 2015, Ministerul Culturii primește 537,16 milioane lei, cu peste 50 de milioane mai puțin față de anul trecut. În 2014, Ministerul Culturii a primit 584,81 milioane lei.

Vizualizari: 179

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

@

Acum 6 ani

Daca I.T. nu mai vinde fara factura sticlariile lui si plateste taxele aferente la stat, daca nu mai plateste la negru angajatii si daca nu mai lucreaza la negru in service, atunci poate ca la buget vor fi sumele necesare pentru cultura.
Raspunde

mosu

Acum 6 ani

Mai nea tamaie mai bine ai tacea ca smecheri te stiu si te-au citit de mult plateste impozite si fi corect cu angajati si statul dupa care poti sa vi sa ceri corectitudine si bani guvernului .Ai cam intrat intr-un con de umbra si voiai sa te activezi ,numai ca decum deschizi gura iti si simt astia mirosul urat cu care vrei sa pari unul activ .....stai acolo linistit ca lumea stie si te taxeaza
Raspunde

ciupitu

Acum 6 ani

Demagogie cat cuprinde ! As vrea sa intreb prin ce s-a facut remarcat Dl parlamentar de Sibiu la nivelul la cre a fost ales ? Cultura merge inainte, te hraneste spiritual, dar cred ca de la nivelul sau Dl Senator ar trebui sa fie preocupat de alte lucruri mult mai serioase care sa aduca bani din care sa se poata face actiuni culturale, precum cere Domnia Sa. A sponsorizat, dupa puterile sale vreo actiune de (in ) cultura ?
Raspunde

cetatean

Acum 6 ani

Ar trebui sa ne bucure ca sunt oameni care mai sustin si cultura, nu numai specialisti in talk-show. Deputatul Tamaian sustine si finanteaza diferite actiuni culturale legate de arta plastica, cultura si sport. Numai un „orb” nu observa ca, atat in trecut cât si in prezent, cultura si sportul au fost „ambasadorii” Romaniei, prin Brancusi (ale cărui opere sunt cele mai scumpe obiecte ale caselor de licitatie din lume), Enescu, Ionesco, Nadia, Hagi, Halep, etc. Dar pentru unii „carcotasi”, acestea sunt soar niste nume ... Din pacate, valorile culturale si sportive ajung sa fie apreciate in afara tarii mai mult decat in interior. Strainii vorbesc la superlativ de artistii si sportivii romani, iar noi ii denigram. In loc sa incurajam astfel de oameni, cum este domnul Tamaian, noi romanii stim sa radem unii de altii. Nu vom putea sa stam la „masa Europei” fara a avea cultura, fara a o promova. Daca in fiecare an va scadea bugetul pentru cultura, vom avea generatii viitoare pentru care cultura va fi doar un cuvant necunoscut din dictionar ...
Raspunde

ciupita

Acum 6 ani

vad ca postacii rauvaitori nu au luat vacanta! e usor sa faci remarci gratuite cand nu esti informat si singurul scop este sa scrii inventii la comanda.
Raspunde

moasa

Acum 6 ani

Ar fi mai bine sa mai puneti mana pe o carte si sa va mai informati cu realitatile cotidiene decat sa acuzati oamenii care fac ceva pt Sibiu, il reprezinta cu cinste sau chiar fac ceva pt comunitate.
Raspunde

@ moasa

Acum 6 ani

Cred ca ai vrut sa spui ca face ceva pe comunitate! :)))))))))))))))
Raspunde

###

Acum 6 ani

Cine ii mai cumpără sticlăraia?!
Raspunde

carcotas

Acum 6 ani

Pentru unii „carcotasi”, acestea sunt doar niste nume ... Din pacate, valorile culturale si sportive ajung sa fie apreciate in afara tarii mai mult decat in interior.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus