Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Crestere masiva a numarului de turisti in Sibiu. Anul 2015 a inceput promitator

Hotelierii sibieni spun că anul 2014 a fost unul dintre cele mai bune din punct de vedere al gradului de ocupare. Datele de la Statistică susțin declarațiile și indică o creștere sănătoasă.
 
Managerii generali ai două dintre cele mai mari hoteluri din Sibiu spun, la unison, că anul 2014 a fost unul foarte bun din punct de vedere turistic. Iar ca trend se conturează o dezvoltare a pieței de corporate în Sibiu. ”Din punct de vedere al numărului de turiști anul 2014 a fost cu siguranță mai bun decât anul 2013. Sibiul, ca destinație turistică, a crescut pe partea de leisure datorită numeroaselor evenimente organizate în oraș. Pe de alta parte, Sibiul a atras și foarte multe conferințe, cum sunt cele medicale, ceea ce a dus la o creștere a gradului de ocupare. Anul 2015 începe promițător, primele trei luni fiind peste primele trei luni din 2014, din ce putem constata în momentul de față. Se pare că din punct de vedere turistic va fi un an bun și suntem optimiști. Un factor demn de luat în seamă îl reprezintă și campania electorală de la finalul anului trecut, lucrurile dezmorțindu-se în prezent”, manager general al hotelului Ibis Sibiu. Afirmațiile au fost întărite de conducerea Hotelul Hilton Sibiu. ”Anul 2015 arată mai bine decât 2014. Primele șase luni arată foarte bine. Indiferent de schimbările politice, piața de corporate s-a așezat, au bugete, știu deja ce au de făcut. Nu lucrăm pe bugete mari, nimeni nu lucrează deocamdată astfel, dar pot să vă spun că ne-am propus o creștere între 12 și 15% pentru anul următor”, a declarat într-un interviu acordat Turnul Sfatului, Nicolae Aron, manager general al Hilton Sibiu. ”Cele mai bune perioade pentru noi sunt, de obicei, lunile mai și septembrie. Mai pentru corporate și business, septembrie, cam la fel. Anul trecut, cea mai bună lună a fost septembrie, pe care am încheiat-o cu un grad de ocupare de 91%. A fost recordul în istoria noastră”, a mai spus Nicolae Aron.
Conform cifrelor oficiale prezentate de Direcția Județeană de Statistică Sibiu, în primele nouă luni ale anului 2015, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică au crescut cu 11,4 %, iar înnoptările au crescut cu 11,6 %; durata medie a unui sejur fiind de 1,6 înnoptări de persoană. ”Din numărul total al persoanelor sosite în structurile de cazare turistică din judeţul Sibiu, 25,9% au fost străini, înregistrându-se cu 18,6% mai multe sosiri decât în aceeaşi perioadă a anului 2013”, se arată într-un document al DJS Sibiu. Spre exemplu, în primele nouă luni ale anului 2013 s-au înregistrat 248.218 de sosiri, dintre care 60.306 fiind străini. În 2014 cifrele au urcat la 276.613 sosiri, dintre care 71.519 străini. În ordinea numărului de turiști primiți, pe primul loc se situează hotelurile (76 la sută), urmate de vile turistice (7 la sută), cabane (5 la sută) și moteluri (4 la sută).
”Peste 31.000 de turişti au intrat anul trecut într-unul dintre centre de informare turistică ale primăriei Sibiu pentru a solicita informaţii, 27% dintre aceştia venind din Germania, 22% din România, 8,7% din Spania, 6,9% din Franţa, dar şi din Austria, Belgia, Italia, Marea Britanie, Olanda Polonia, Ungaria, Canada, Israel, Japonia, SUA, Australia sau China” – primăria Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

4 comentarii

Sibian

Acum 9 ani

Bravo Sibiu! Sa depasim Brasovul!
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

bravo, bravo dar cresterea asta vine si cu o crestere clara in ultimul timp (statistici) a micii criminalitati (furat mobile de catre tig***i de la sate, furat mobile direct din mana de un tig*** pe bicicleta in sub arini etc etc)si cersetoriei. deci exista si o fateta urata a medaliei. apropo de turism...gara sibiu PUTE A HOIT la propriu, doamnele de la case spun ca sa facem plangeri....da\' politia locala ce naiba face de nu-i aduna? parca sunt centre sociale....problema e ca acolo trebuie sa se spele :)))
Raspunde

bleh

Acum 9 ani

E bun, dar cifrele vin de la hoteluri. Spre exemplu am lucrat la unul dintre hostelurile din centru si pot spune ca acolo locurile au un grad de ocupare mai mare. Am avut situatii unde toate hostelurile erau pline iar unde lucram aveam un pat liber iar cuplurile acceptau sa doarma intr-un singur pat de o persoana, sau situatii unde mai trebuiau montate paturi pliante deoarece oamenii nu aveau unde sa se cazeze in noaptea aceea. Deci la hosteluri numarul de oameni si gradul de ocupare e mult mai mare decat la hoteluri.
Raspunde

4

Acum 9 ani

Dupa spusele a 3 hotelieri nu poti sa tragi nici o concluzie cum a fost per total judetul, articol tipic de 2 lei, fara date statistice, barfa din poiana lui Iocan.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus