Joi,
01.12.2022
Partial Noros
Acum
4°C

Dumitru Chisalita, Romgaz: "La vara, pretul gazului ar trebui sa scada cu pana 15 la suta"

Membru al Consiliului de Administrație al Romgaz, Dumitru Chisăliță a declarat pentru Ziarul Financiar că, la vară, prețul gazului s-ar putea ieftini cu până la 15 procente față de prețul actual. Motivele țin de scăderea cererii, raportul cerere și ofertă, precum și ieftinirea prețului petrolului pe plan mondial.

”Jocul de cerere și ofertă poate să ne aducă, la vară, la un preț mult mai mic decât avem în momentul de față. Faptul că piața este cea care dă trendul îmi permite să mă duc și în relația cu producătorul, și cu importatorul, și că negociez. Dacă am stabil la nivelul pieței un preț ridicat, stabilit administrativ, cel care se află în spate nu poate să negocieze. Ca să-și vândă gazul (marile companii n. r.) ar trebui să scadă prețul. Nu există altă variantă. În boardul Romgaz este discutată această situație, la nivelul vară-iarnă se merge pe idea că va fi o diferență de preț destul de mare. Prețul gazului poate să ajungă 10-12-15 la sută mai ieftin la vară”, a declarat Chisăliță, pentru Ziarul Financiar.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 640

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

valval

Acum 7 ani

masurile de reducere sa se ia iarna nu vara .....iarna se consuma gaz .....daca se gandesc la binele poporului asa ar trebui sa procedeze Dle ponta luati masuri si hotarari acuma asa cum ati procedat si cu benzina si cu multe altele spre binele tari .......
Raspunde

vasiladi

Acum 7 ani

nu AR PUTEA SA se ieftineasca declaratie trebuia a fie SE VA IEFTNI clar cu 10-15%raportat la cursul de azi eur/ron ca daca la vara euro junge la 5-5,5 ron adio scadere!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus