Joi,
29.09.2022
Ploi Scurte
Acum
12°C

Un barbat urmarit international pentru furt prin violenta a fost prins in judetul Sibiu

Un bărbat de 25 de ani, pe numele căruia autoritățile judiciare din Spania au emis un mandat european de arestare pentru săvârșirea infracțiunii de furt prin violență, a fost prins ieri în județul Sibiu.

El a fost depistat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, împreună cu cei de la Postul de Poliție Rurală Brateiu și de la Postul de Poliție Rurală Ațel, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu. ”Cel în cauză a fost dat în urmărire internațională, la data de 16 ianuarie a.c., prin intermediul Biroului SIRENE din Spania, pentru comiterea infracțiunii de furt prin violență, faptă prevăzută și pedepsită Codul Penal din Spania. În fapt, autoritățile spaniole au stabilit faptul că, la data de 5 aprilie 2012, împreună cu alte persoane, cel în cauză a comis un furt prin violență asupra a trei femei în vârstă, în locuința acestora, provocându-i leziuni grave uneia dintre victime”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Pentru depistarea acestuia, polițiștii au beneficiat de date și informații suplimentare, obținute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior Curții de Apel Alba, care a dispus arestarea preventivă pentru 15 zile, în vederea predării către autoritățile spaniole.

Până la definitivarea procedurilor, acesta a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Sibiu.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus