Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Primul spectacol al Teatrului de Balet Sibiu, din acest an, s-a dansat cu casa inchisa

Miercuri, Teatrul de Balet Sibiu a pus în scenă primul spectacol din acest an. Este vorba despre spectacolul de balet clasic „Lacul Lebedelor”, care s-a dansat cu casa închisă, la matineu, de la ora 12:30, pentru 600 de elevi ai Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu şi o sută de elevi ai Colegiului Naţional „Octavian Goga” Sibiu.

Coregrafia originală a spectacolului „Lacul Lebedelor” a fost realizată de către Marius Petipa şi Lev Ivanov, muzica fiind semnată de către P.I. Ceaikovski. Premiera mondială a spectacolului „Lacul Lebedelor” a avut loc în anul 1895, la Teatrul Mariinsky din Sankt Petersburg. În 27 ianuarie 2015 se împlinesc 120 de ani de la premiera mondială a acestui balet.

La Sibiu, adaptarea coregrafică a fost realizată de către coregraful rus Andrei Litvinov, decorurile şi costumele fiind create după conceptul scenografei Anastasia Spătaru din Republica Moldova.

Matineul i-a avut în distribuţie pe Mihai Mezei, prim solist al Teatrului Naţional din Split Croaţia, în rolul lui Siegfried şi pe Adela Floricioiu (TBS), în rolurile Odette / Odile. Ronnie Thomas (SUA), balerin al Teatrului de Balet Sibiu, l-a interpretat pe Rotbart.

În programul TBS din perioada ianuarie – martie 2015 sunt programate alte şapte spectacole, după cum urmează:

1. Gală de balet – 28 ianuarie 2015

2. Frumoasa din pădurea adormită – 11 februarie 2015

3. Lacul Lebedelor – 25 februarie 2015

4. Impetus – 4 martie 2015

5. Nota, vă rog! – 4 martie 2015

6. Giselle – 11 martie 2015

7. Don Quijote – 18 martie 2015

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

1 comentarii

Dan Gabriel

Acum 9 ani

Editor articole pentru publicare anunturi. Aveti aptitudini de exprimare in scris? Va place sa studiati, sa va informati cu privire la diferite subiecte si sa realizati apoi o sinteza a acestora? Daca da, va asteptam sa deveniti colaborator! Cerinte : - bune abilitati de exprimare in scris; - cunoasterea mediu/avansata a limbii engleze reprezinta un avantaj, nu este obligatoriu; - capacitatea de organizare si sintetizare a informatiei; 1. Cream impreuna o lista de subiecte de abordat. 2. Trimiteti articolele pe email in format Word. 3. Primiti bani lunar pentru articolele publicate (in functie de volumul redactat) in baza unui contract de drepturi de autor. Avantajele colaborarii : 1. Dezvoltare profesionala: 2. Lucrati in timpul liber, de acasa, fara targeturi. Nu exista un numar de articole pe care il solicitam colaboratorilor nostri. Astfel, puteti sa scrieti in timpul liber, in functie de disponibilitate si inspiratie. 3. Promovare viitoare: Veti fi prezentati in lista de colaboratori iar, articolele dvs vor trimite cititorul catre pagina de prezentare, unde, la solicitarea dvs, vom publica datele de contact. Sunt si alte elemente de promovare pe care vi le vom prezenta la interviu. 4. Beneficii financiare Articolele dvs vor fi platite. Plata se face obiectiv, in functie de numarul de caractere. Despre valoarea unui articol, modalitatea de plata si implicatii juridice vom discuta ulterior, dupa ce ne veti trimite solicitarea de colaborare. Va rugam sa trimiteti solicitarea de colaborare sub forma unui email pe adresa: [email protected] In acest email trimiteti textul, \"INFO\" si o prezentare a / CV-ului d-voastra.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus