Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

PF Andrei Fagarasanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, ales prin vot secret drept candidat pentru functia de Episcop al Covasnei si Harghitei

În ultima zi lucrătoare a acestei săptămâni, Sinodul Mitropoliei Ardealului s-a întrunit, sub preşedinţia ÎPS Laurenţiu Streza, pentru a desemna prin vot secret cei doi candidaţi propuşi pentru alegerile de Episcop al Covasnei şi Harghitei.

În urma votului secret, ierarhii Mitropoliei Ardealului i-au desemnat de pe lista ierarhilor eligibili transmisă de Cancelaria Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, pe Preasfinţitul Andrei Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului (3 voturi) şi pe Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor (2 voturi).

”Lista celor doi candidaţi a fost aprobată apoi în şedinţa consultativă a Sinodului Mitropolitan cu Adunarea Eparhială a Covasnei şi Harghitei, urmând ca această listă să fie transmisă Sfântului Sinod, care pe 5 februarie va alege din această listă, ce poate fi completată cu încă o propunere a ierarhilor, pe viitorul Întâistătător al eparhiei din judeţele Covasna şi Harghita”, a transmis Mitropolia Ardealului.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

@@@

Acum 7 ani

Sibienii = cãcați bolnavi
Raspunde

...

Acum 7 ani

Nesimțit poți să mai fi!!!! La educația ta precară, n-ai de unde să știi ce e aceea rușine. Ești un incult josnic.!
Raspunde

lae

Acum 7 ani

Ps Andrei este singurul care se poate ridica la inaltimea IPS Selejan.Doamne Ajuta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus