Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Fostul director al veterinarilor ramane arestat la domiciliu

Speranțe de trei zile a avut Șerban Țichindelean, fostul director al Direcției Sanitar-Veterinare, acuzat de DNA de fapte de corupție. Arestat la domiciliu încă din toamna anului trecut, procurorii anticorupție au cerut prelungirea acestei măsuri preventive. Pe fond, Tribunalul Alba a respins cererea DNA și a dispus luarea măsurii de control judiciar pe o perioadă de 30 de zile. La recursul formulat de procurori și judecat la trei zile după încheierea de la tribunal, magistrații Curții de Apel Alba au decis, însă, că Șerban Țichindelean trebuie să rămână în arest, acasă. Noul mandat de arest la domiciliu îi va expira lui fostului director pe 26 februarie. Urmărită penal în același dosar de corupție, Mirela Olteanu (fosta juristă a directorului Țichindelean) este pusă sub control judiciar.

”Miza e mare”

Urmărit penal de către procurorii anticorupție pentru opt capete de acuzare, Șerban Țichindelean este acuzat și de faptul că a înscenat o pierdere de 1,8 milioane de lei, pe care a pus-o pe seama medicului veterinar din Jina, Aurel Sterp. Acesta a fost anchetat de Țichidelean pentru că ar fi decontat vaccinuri care în realitate nu ar fi fost efectuate, cu scopul îndepărtării lui Sterp din poziția de concesionar al circumscripției sanitar-veterinare Jina. Una în care numărul animalelor înregistrate oficial depășește 30.000. ”Miza e atât de mare aici, la Jina, fiindcă sunt animale multe şi domnul director Ţichindelean probabil că a avut un interes economic”, povestea Sterp.
Pentru a-l ”înfunda” pe Sterp, Țichindelean a dispus vaccinarea unor animale din Jina pentru a doua oară, în cadrul unei campanii organizată de DSVSA Sibiu, la ordinele directorului acesteia. Fapt care, după cum povestesc oamenii comunei, a făcut mult rău animalelor pe care le dețin. ”Şi pe timpul lui Ceauşescu, noi din astea n-am păţit – să ne cheme la Poliţie, că nu-s vaccinate vacile. Şi vacile au fost vaccinate. Şi au venit şi, forţat, ni le-au vaccinat. Vacile au fost gestante de două luni şi n-au mai luat viţei şi prin primăvară s-au betegit şi am băgat injecţii în ele”, amintea o femeie din Jina.

Citește și Reținuți de DNA. Directorul DSVSA, Țichindelean, și jurista lui au ascuns o carantină și au fabricat un prejudiciu de 1,8 mil. lei

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

[email protected]

Acum 9 ani

Nu as indrazni sa intreb cum de-i rabda Dumnezeu,deoarece Dumnezeu rabda multe,dar ce au facut pana acuma autoritatile ?n-au observat ca sub nasul lor se intamplau aceste orori ?Sau erau in cardasie cu mafiotii ?Nu la inchisoare pentru VIPuri, confiscata averea si la inchisoare cu ultimii ucigasi.
Raspunde

joseph

Acum 9 ani

Mona Lisa, Mona Lisa, men have named you/ You\'re so like the lady with the mystic smile/ Is it only \'cause you\'re lonely they have blamed you?/ For that Mona Lisa strangeness in your smile?
Raspunde

@@@

Acum 9 ani

Frate, câți infractori de top sunt în țara asta! Și cei cu gulere albe și costume de firmă sunt mai infractori decât cei din Ferentari! Ce-ar fi să întocmim un Top 300 al infractorilor -vip, de la noi, cum s-a întocmit un Top 300 sau 500 al miliardarilor români?
Raspunde

@3

Acum 9 ani

Ai sa ramai cam perplex,sunt unii si aceiasi si in top 300 infractori si-n top 300 miliardari ,cu diferenta ca la top 300 infractori ar mai trebui adaugate vreo 2 zerouri...sa fie macar top 30 000 -infractori....iar la astia 30 000 infractori nu se rezolva mai nimic cu 2-3 ani de parnaie...nu tata,confiscat tot si dusi la munca in folosul societatii cu 800 de roni pe luna...chin mai mare nu le-ar trebui!
Raspunde

codruta k.

Acum 9 ani

păcat ca e doar la domiciliu escrocul asta !!ar trebui la beci cu el,sa simtă si să-i piară cheful de a teroriza crescătorii de animale din SB,împreună cu progenitura care amenința sibienii prin cutiile postale
Raspunde

un om simplu

Acum 9 ani

Poate n-ati stiut sa spuneti, Un cuvant adevarat. O fata ca ea nu merita asa ceva, O fata ca ea merita, toata pretuirea din partea voastra. O fata ca ea, nu gasiti altundeva. Pe-o fata ca ea, trebuia s-o pretuiti ca pe o stea O fata ca ea, trebuia s-o apreciati numai cat va apreciat. Poate n-ati stiut sa fiti Langa ea si sa o sustineti, Ceas de ceas, zi de zi. Poate n-ati stiut sa vedeti, Ce comoara aveti Lipsiti fiind de orice crez.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus