Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Andrei Fagarasanul, episcpul vicar al Sibiului, a fost ales la conducerea Episcopiei Covasnei si Harghitei

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a ales astăzi pe Preasfinţitul Părinte Andrei Făgărăşanul, episcpul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, în scaunul vacant de Episcop al Covasnei şi Harghitei.

Decizia vine la doar câteva zile după ce Sinodul Mitropoliei Ardealului, sub preşedinţia ÎPS Laurenţiu Streza, l-a desemnat pe acesta, prin vot secret, drept unul dintre cei doi candidaţi propuşi pentru postul vacant. Singurul contracandidat a fost Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor.

Preasfinţitul Părinte Andrei Făgărăşanul s-a născut, la data de 22 noiembrie 1967, în localitatea Cheţani, judeţul Mureş.La 20 iulie 1990 este hirotonit ierodiacon la Mânăstirea Topliţa de Î.P.S. Antonie Plămădeală al Ardealului.În anul 2000 a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă „Patriarhul Justinian” din Bucureşti. A urmat, în perioada 2002-2005, studii post-universitare la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii Aristotel din Salonic, Grecia.

În luna iulie 2008 a fost ales în postul de episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, iar la 15 august 2008 a fost hirotonit întru arhiereu la Mânăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

ha ha

Acum 9 ani

mai terminati va rog cu stirile despre panaramele de popi ,,spalatori de creier pt buzunarele personale,,...ce dreak sunteti ziar bisericesc?
Raspunde

4564

Acum 9 ani

de unde tot apar barbosii astia? ca pe strada nu ii vezi. pe asta cred ca l-am vazut in Vikings.
Raspunde

ioan

Acum 9 ani

sa traiti preasfintinte, sa ne pastoriti intru multi ani...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus