Marţi,
29.11.2022
Ceata
Acum
-3°C

Bugetul judetului, mai mic cu 15% decat cel votat anul trecut

Proiectul de buget al județului Sibiu pe anul în curs va fi supus votului consilierilor județeni în a doua parte a săptămânii viitoare și prevede un volum de venituri, respectiv cheltuieli în valoare de 274 de milioane de lei. Bugetul este cu 15% mai mic decât cel de anul trecut (322,7 milioane de lei), fapt datorat modificărilor aduse la legea bugetului, prin care o parte din cotele defalcate din TVA și venit nu se mai împart către localități de către consiliile județene.
”Bugetul din acest an asigură toate cheltuielile de funcţionare ale celor 24 de instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu şi a celor 19 instituţii aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu. Banii vor merge spre dezvoltare în proporţie de 22,75 la sută, iar 77,25 la sută din fonduri sunt alocate cheltuielilor de întreţinere şi funcţionare pentru instituţiile din subordinea Consiliului Judeţean Sibiu”, se arată într-un comunicat al CJ Sibiu, referitor la proiectul de buget.

Principalele investiții

Sănătatea, drumurile județene și cele comunale și proiectul de management integrat al deșeurilor rămân principalele zone unde vor fi realizate mari investiții ale CJ Sibiu și în acest an. ”În domeniul sănătăţii  principalele lucrări de investiţii sunt la Spitalul Clinic Judeţean Sibiu, la Spitalul de Psihiatrie dr. Gheorghe Preda Sibiu şi la Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. Anul acesta vor fi finalizate la  Spitalul Judeţean Sibiu lucrările la: mansardare bloc chirurgical+ATI, RK acoperiş secţii chirurgicale,urologie, ortopedie,ATI; reabilitare şi mansardare secţia clinică recuperare, medicina fizică şi balneologie 1 şi vor avea loc lucrări ample la secţia clinică Infecţioase ( care se vor finaliza în anul 2016)”, enumeră reprezentanții CJ Sibiu.
În ceea ce privește infrastructura rutieră, șase sunt principalele șantiere finanțate din bugetul județean: modernizare DJ 105D Săsăuş-Agnita (inclusiv poduri şi podeţe) în lungime de 16,12 km, modernizare DJ 104G Săcădate Nou (inclusiv poduri şi podeţe) în lungime de 18,86 km, modernizare DJ142J Şeica Mare-Şeica Mică în lungime de 7,8 km și modernizare DJ142B Blăjel – Bazna – Boian - lim.jud.Alba ( inclusiv poduri şi podeţe) în lungime de 3,4 km. Alături de aceste lucrări de modernizare, mai sunt prevăzute și lucrările de consolidare a unui pod din Sadu și a DJ 106E Jina-Şugag.
”De asemenea se vor moderniza 126 de kilometri de drumuri comunale: 46 de kilometri preluaţi de la consiliile locale în anul 2015, iar pe 80,62 kilometri  se continuă lucrările începute în anul 2014”, se mai arată în comunicatul CJ Sibiu.

Proiectul bugetului județului Sibiu pe 2015 poate fi consultat aici. El va fi supus votului în ședința din 12 februarie.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

14 comentarii

sibian

Acum 7 ani

Rusine, cum intreg judetul Sibiu sa aiba un buget mai mic decat municipiul Sibiu. Ce face Guvernul nu ajuta Jud.Sibiu? Rusine Cindrea!
Raspunde

Fost pesedist

Acum 7 ani

Cindrea este mort din punct de vedere politic, la fel ca toti acolitii sai, gen Bota,Ciobica &CO
Raspunde

titi

Acum 7 ani

bai asta cu cel mai mic buget se intimpla de 70 de ani ,ce vreti daca votati comunisti ,trezitiva s-au nu vedeti cum sibiu si judetu este dat deoparte de la marile investiti ,[spitalu ,regional ,acua -parc .sala polivalenta de 10 000 de locuri ati votat un vinzator de judet ,inainte spuneau ca nu ne da bani ca sunt sasi la putere ,acum de 3 ani care este motivu ,ba consilieri judeteni ,demiteril ca sunteti majoritari ,s-au nu vedeti ca ne saboteaza ,,in 3 ani a pus 100 de tigle pe vechiu spital [200 ani ]si a vopsit gardu ,spitalului judetean ,in schomb primaria a construit unu nou [piediatrie ] a dat tpate decomcentratele la prieteni lor ,de acea avem cel mai mic buget ,bani nostri in buzunarele lor la deconcentratele vindute la taraba de detractori si vinzatori ,judetului ,de ce credeti ca vor s-a ne fie capitala ,toate catunele [iasov ,cluj ,mures etc ] la ei saracie lucie si izolati total stau de 70 de ani cu miinile in buzunarele voastre [sibienilor ],,bai parlamentari de sibiu aveti sarcina s-a aduceti deconcentratele inapoi ,sibiu dispune de foarte multe cladiri goale s-a aduine toata adminstratia tari ,plis suntem in centru tari ,avem aeroport de 5 stele ,nod rutier si feroviar ,,si daca se finalizeaza ,autostrada spre vestu tari nu mai avem nevoie de mitici de la vale ,ei acolo cu mari tepari si devalizatori ai tari [microsoft si alte tunuri date boborului ]neam saturat sa0i tinem in spate daca nui duce capu s-a traiasca cum voteaza pe ciocoi si baroni ,ca de acolo vine denumirile ,ei baroni si ciocoi si restu la venitu minim garantat de la primarie [moldova si oltenia ]
Raspunde

@3

Acum 7 ani

Doamne ce blestem . Brasov capitala Regionala a handicapatilor mintali din Sibìu!
Raspunde

Obs.

Acum 7 ani

Desi expunerea lui Titi lasa de dorit din punct de vedre al limbii romane, esenta este valabila: trebuia in 1990 sa punem granita la Turnu Rosu.
Raspunde

@4

Acum 7 ani

Ba ce blestem, sunteti prinsi cu miinile in buzunarele sibienilor furind de zeci de ani. iasov capitala hotilor
Raspunde

joseph

Acum 7 ani

22% - dezvoltare, 78% - hrănirea căpușelor bugetivore. Asta spune tot despre actuala clasă politică și despre responsabilitatea cu care cei aleși ne conduc. Munciți sibieni cu spor și plătiți impozitele la timp, are cine să le pape.
Raspunde

io

Acum 7 ani

Felicitări tuturor cretinilor care l-au votat pe Cindrea...nici când sunt comuniști lui la putere nu avem buget mai mare sau la fel ,ci din contra , mai mic....huooooooo
Raspunde

i-o

Acum 7 ani

Iar din banii produși de municipiul Sibiu , 64-70 %, pleacă la mitici si se duc prin sud pe la satele uitate de lume ale lui Dragnea si acoliților...mi-e scârbă de voi , cei de la Pcr (PSD)
Raspunde

@ 9

Acum 7 ani

Ce idiot esti, vad ca la astia cu un singur neuron prind prostiile pe care le spune Sabin Gherman si alti propagandisti de-ai bozgorilor. Ba, Sibiul nu este nici macar printre primii 10 contribuabili din tara! Miticii aia de vorbesti tu de ei, produc cel mai mult! Boule! Punctum.
Raspunde

@10

Acum 7 ani

Produc......... legi de furt a banilor, asta au produs de 70 de ani, ati furat toate deconcentratele, falimentat fabrici, parazitati firme sa. Ne-am saturat de voi, capuselor
Raspunde

Opinie

Acum 7 ani

Din păcate trebuie sa recunoastem ca in sud avem cele mai fertile soluri (pt. Agricultura) si cele mai multe resurse...
Raspunde

@10

Acum 7 ani

Brasov locul 8 , Mures locul 12, Sibiu locul 14 ca si contributori la bugetul de stat. 27 000 Brasov Mures 20000 Sibiu 17 0000 In ordine Bucuresti, Cluj , Ilfov , Constanta , Timis , Prahova Brasov Iasi Bihor etc Locul 1 e dat de Mari Contribuabili Sibiul cu toate investitiile facute in ifrastructura judetului autostrada aeroport CCE sta extrem de jos ca si contributie. Recent au fost date datele despre turism . In 2014 turisti straini loc 1 Buc 830.000 Brasov 164 000 Sibiu 76 000 Ca numar total Brasov are turisti mai mult decat Sibiu si Mures la un loc. Asta e nivelul real. La nr de handicapati si romi e adevarat judetul Sibiu se aflla pe primele locuri. QED
Raspunde

nelu

Acum 7 ani

hotule lasa consiliul judetean sa lucreze ca nui institutia lui mata cidrea ioan la puscarie cu tine multumesc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus