Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Ofelia Popii - cea mai buna actrita intr-un film romanesc

Actrița Ofelia Popii a primit trofeul BEST FILM FEST pentru Cea mai bună actriță într-un film românesc în 2014, pentru rolul din filmul Q.E.D., în regia lui Andrei Gruzsniczki. Trofeele BEST FILM FEST - Cele Mai Bune Filme Ale Anului 2014 - sunt premii anuale care răsplătesc performanţele cinematografice ale anului care abia s-a încheiat.

Ofelia Popii, actriţa Teatrului Naţional „Radu Stanca" din Sibiu, a jucat în zeci de spectacole, sub direcţia unor regizori ca Andrei Şerban, Gabor Tompa, Silviu Purcărete, Alexander Hausvater, Radu Alexandru Nica sau Mihai Măniuţiu. În cinema, a apărut în „Rocker” (Marian Crişan, 2013) şi în „Undeva la Palilula” (Silviu Purcărete, 2012). A câștigat de două ori premiul UNITER pentru Cea mai bună actriță, pentru rolul Mefisto din „Faust”, montat de Silviu Purcărete şi pentru one-woman show-ul „Felii”.

Cu rolul Elena din filmul Q.E.D, Ofelia Popii este la primul ei rol central într-un lungmetraj de cinema, fiind considerată o revelație de presa de specialitate. „E posibil ca multe filme româneşti să o aibă în distribuţie, de acum înainte, pe Ofelia Popii, o actriţă de teatru care demonstrează că poate trece uşor de pe scenă pe platourile de filmare. Elena ei este o femeie puternică, frumoasă şi cu un spirit de luptătoare, dispusă să se bată pentru viitorul familiei ei", scrie publicaţia Cineuropa. „Leoveanu şi Popii sunt cunoscuţi mai degrabă din teatru decât din film, însă sunt actorii ideali pentru rol şi jocul lor nu are nici un pic de teatralitate", remarcă publicaţia americană Variety.

Q.E.D., scris şi regizat de Andrei Gruzsniczki și filmat de Vivi Drăgan Vasile, a obţinut Premiul Special al Juriului la Festivalul Internaţional de Film de la Roma şi cel pentru scenografie la Festival of Central and Eastern Film din Wiesbaden – goEAST. De asemenea, a fost proiectat la New Directors / New Films (New York), Göteborg, Vilnius, Karlovy Vary sau TIFF. Filmul a intrat în cinematografele din România începând cu luna octombrie 2014. Q.E.D. îi mai are în distribuţie pe Virgil Ogăşanu, Tora Vasilescu, Dorian Boguţă, Marc Titieni, Paul Ipate, Lucian Ifrim, Medeea Marinescu, Alina Berzunţeanu şi Mihai Călin.

“Astăzi, 9 februarie, este și aniversarea actriței Ofelia Popii! Îi urăm „La mulți ani!" și succes în toate proiectele viitoare. Pe scena Teatrului Naţional „Radu Stanca" din Sibiu publicul o va putea revedea în spectacolele: „Platonov" de A. P. Cehov (12 februarie), „Nora" de Henrik Ibsen (20 februarie), „Cerere în căsătorie" de A. P. Cehov (27 februarie), „Solitaritate" de Gianina Cărbunariu (28 februarie) și „Îmi place cum miroși", după Neil Simon (1 martie) “, spun reprezentanţii teatrului sibian.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus