Joi,
01.12.2022
Parțial Noros
Acum
4°C

Arnold Klingeis, dat de ANI pe mana DNA

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat existenţa conflictului de interese administrativ şi penal şi săvârşirea de infracţiuni asimilate celor de corupţie în cazul primarului din Avrig, Arnold-Gunter Klingeis, şi a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), anunţă într-un comunicat citat de Medifax. Potrivit ANI, Klingeis a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, semnând 27 acte juridice având ca scop promovarea şi publicitatea ansamblului reşedinţa de vară şi a parcului Samuel von Brukenthal, ce face obiectul contractului de locaţiune încheiat între S.C. Klingeis Consulting S.R.L. şi Fundaţia Samuel von Brukenthal.

Primarul este asociat al Klingeis Consulting, iar soţia şi fratele său deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator în cadrul societăţii. Valoare totală a celor 27 de acte juridice este de 690.540 de lei. Acestea au fost încheiate în cadrul proiectului CultTour al Primăriei Avrig, proiect în care reşedinţa de vară şi parcul Samuel von Brukenthal constituiau sit pilot. Primăria Avrig, ca promotor al proiectului CultTour, a propus Fundaţiei Samuel von Brukenthal Sibiu să devină partener de proiect, întrucât a considerat oportună participarea fundaţiei, având în vedere responsabilitatea acesteia în ceea ce priveşte administrarea reşedinţei de vară şi a grădinii baroce.

Ulterior datei la care a fost încheiat contractul pentru implementarea proiectului CultTour, între S.C. Klingeis Consulting S.R.L. şi fundaţia menţionată a fost încheiat şi contractul "de locaţiune a ansamblului reşedinţa de vară şi a parcului Samuel von Brukenthal".

ANI a mai constatat că primarul Avrigului a încălcat şi regimul juridic privind conflictul de interese în materie penală, întrucât a încheiat acte prin care s-au realizat, indirect, foloase materiale pentru sine, soţia sa şi fratele său (constând în creşterea cifrei de afaceri şi a profitului societăţii comerciale la care edilul deţine calitatea de asociat, iar soţia sa şi fratele său deţin calitatea de asociat şi funcţia de administrator). Prin urmare, Klingeis a încălcat dispoziţiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora "primarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I".

Potrivit ANI, primarul a încălcat şi dispoziţiile art. 301, alin. (1) din Codul Penal al României, potrivit cărora "fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică", precum şi dispoziţiile art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, potrivit cărora "sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani următoarele fapte, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii".

Astfel, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Klingeis a infracţiunii asimilate infracţiunilor de corupţie, prevăzută de art. 12, lit. b) din Legea nr. 78/2000, precum şi a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României. Klingeis a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază şi a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

13 comentarii

Bijboaca

Acum 7 ani

Semi-dementul Primar de Avrig, crede ca daca-i sas el nu e prost...GRESESTE. Cine l-a cunoscut, stie ca naivitatea proverbiala a Primarului de Avrig, e periculoasa. Cateodata are un comportament de adolescent indaradnic...
Raspunde

lol

Acum 7 ani

Oare toti sasii astia sunt autisti si corupti? Ca a inceput sa observe chestia asta pana si ultimul dobitoc din tara, chiar si primul!
Raspunde

@2

Acum 7 ani

...nu toti sasi sunt corupti - dar aproape toti sudistii - lol draga - tu esti cel mai mare autist !
Raspunde

@ 3

Acum 7 ani

Tu esti ultimul dobitoc din tara? Ca pe primul il stim.
Raspunde

@4

Acum 7 ani

...baaa - tie iti lipseste cromozomul 21 ! stii ce-i ala - un cromozom , handicapatule ??
Raspunde

pp

Acum 7 ani

ma boilor din avrig mostenitori minerilor din gorj ati ales si aveti boi la voi la nimeni.
Raspunde

Strula

Acum 7 ani

Pe Bula Primar de Avrig, l-am vazut in Aeroportul Sibiu; tembelu\', vorbea tare la telefon, lucruri marunte, timp de cca 30 min. Se uita lumea la el si radea. Exact aceeasi boala am observat-o in urma cu vre-o 5 ani, tot in Aeroportul Sibiu, la un alt Primar, de data aceasta de Selimbar, Marincuta. P.S. CE AM SCRIS AICI NU E GLUMA, AM VAZUT CU OCHII MEI.
Raspunde

brrrrrrrrrr

Acum 7 ani

primarul ala din avrig este un tzaran care numai la prostii de romani putea ajunge pe asa functii....asta arata k romania=congo
Raspunde

Palatul Brukenthal

Acum 7 ani

Da, urmează căderea lui Klingeis, doar că asta va însemna și reluarea drumului spre ruină a Palatului Brukenthal, unde s-au făcut totuși niște progrese. Păcat!
Raspunde

pt. Palatul Brukenthal

Acum 7 ani

Da ... ce naiba de progrese? Un restaurant de lux unde nu iti poti permite ca avrigean de rand sa bei un suc, decat daca platesti pt. el ...asa un pret ... ca la Balea Lac in vf. de munte :))). Mi-as dori si eu sa vad \"progresele\" din care pot trage foloasele toti avrigenii nu doar cei din fam primarului.
Raspunde

RALU CURCAN

Acum 7 ani

Pai sa se grabeasca sasul asta roscovan si sifonar...pt ca in curand nu va mai avea loc in arestul capitalei,plin de hotii ce-au jefuit fara mila tara asta de 25 de ani!
Raspunde

platitorul de taxe

Acum 7 ani

mai sunt si altii....... Geta Popescu (pentru apropiati) contabila la primaria Avrig unde isi rotunjeste foarte bine veniturile societatii sale adica SC PROSPER POP SRL (\"La Popescu\" pentru cunoscatori) din AVRIG Str. SASILOR. Sotul stimabilei este asociatul unic al firmei de unde au fost facute achizitii pentru primaria Avrig in valoare de aproximativ 120 000 RON in cursul anului 2014. Doamna Geta Popescu isi semneaza si efecuaza platiile facturilor emise de sotul ei catre primarie. ce frumos sa poti fi contabil la primaria Avrig dar si la firma sotului!!! cu acesti bani sigur se putea reabilita una dintre strazile -transee din Avrig sau din satele apartinatoare. Rog verificari din partea ANI, DNA si Curtea de Conturi
Raspunde

unu ,

Acum 7 ani

bai voi nici nu stiti ca dormiti pe o comoara ,aia de la ani vor s-a va saboteze ,bai la aceasta resedinta de vara se poate realiza o resedinta pentru intilniri protocolare mondiale ,precum ,davos etc ,dormiti si injurati ca sabotori si circotasi stiu ei ce fac,dupa modelu vostru au fost chemati circotasi ,[ecologisti din localitatile lor frustrate ] si s-au opus la marele proiect ,acua -parc sibiu lansat in 2005 ,omytr timp ce s-au opus s-a faca la sibiu se face acum in localitatile de unde au fost ecologisti ,si sibieni vara se duce la acua -parc ,braov ,deva etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus